ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÌÐÅÓÉÊÔÁÓ - ÏÓÖÐ  / EUROPA LEAGUE / BESIKTAS - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÌÐÅÓÉÊÔÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROPA LEAGUE / BESIKTAS - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός αν και με αριθμητικό πλεονέκτημα συνετρίβη εκτός έδρας από την Μπεσίκτας (4-1) κι αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League. Το Sport24.gr καταγράφει την απόδοση των "ερυθρόλευκων".

Έχοντας σε πολύ κακή ημέρα τον Νικόλα Λεάλι, ο οποίος έφερε ευθύνη στα δύο από τα τέσσερα γκολ της Μπεσίκτας, και μην καταφέρνοντας να αξιοποιήσουν το αριθμητικό πλεονέκτημα από την αποβολή του Αμπουμπακάρ, οι "ερυθρόλευκοι" γνώρισαν βαριά εκτός έδρας ήττα (4-1) από τους "μαύρους αετούς" στην Κωνσταντινούπολη και μοιραία αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Europa League.

Σε κακή ημέρα και το "ερυθρόλευκο" αμυντικό δίδυμο, κατώτεροι των περιστάσεων οι Φορτούνης, Ανσαριφάρντ και Σεμπά, οι οποίος δεν ανέλαβαν τις πρωτοβουλίες που τους αναλογούσαν.

ΛΕΑΛΙ: Κακός, όπως και στο πρώτο ματς με την Μπεσίκτας, ο Ιταλός γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Στο πρώτο γκολ προδόθηκε από την... απουσία της άμυνάς του, αλλά στο δεύτερο και το τρίτο φέρει ευθύνη. Δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη ο Λεάλι στους συμπαίκτες του. Ενδεικτικές οι άστοχες έξοδοί του. Αλλά κι αυτές οι φάσεις των δύο γκολ. Ειδικά το δεύτερο του Μπάμπελ και τρίτο της Μπεσίκτας ήταν "φθηνό", σε ένα χρονικό σημείο που το σκορ ήταν 2-1. Μοιραίος, ξανά. Όπως και στο πρώτο ματς.

ΦΙΓΚΕΙΡΑΣ: Καλός ο Πορτογάλος δεξιός μπακ μέχρι και το 3-1. Έχοντας ως πρώτο μέλημα τα αμυντικά του καθήκοντα και τον περιορισμό του Κουαρέσμα - τομέα στον οποίον τα κατάφερε πολύ καλά - δεν αμέλησε και τα δημιουργικά του. Προσπάθησε, δηλαδή, ο Πορτογάλος να προωθηθεί, να περάσει μπαλιές στους εξτρέμ και τον Ανσαριφάρντ. Μετά το 3-1, κι αυτός όπως κι όλος ο Ολυμπιακός, παραδόθηκε.

ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ: Έχασαν μαζί με τον Ρέτσο τον Βενσάν Αμπουμπακάρ στη φάση του πρώτου γκολ. Λάθος που κόστισε στον Ολυμπιακό, καθώς ο Καμερουνέζος βρήκε το κενό, έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Βεβιασμένες οι επιλογές του στον τομέα των μεταβιβάσεων, αν και προωθήθηκε στις στημένες φάσεις και προσπάθησε να απειλήσει. Κακό το "ερυθρόλευκο" αμυντικό δίδυμο.

ΡΕΤΣΟΣ: Παρών από τη γενικότερη "ερυθρόλευκη" τρικυμία του πρώτου μισού του πρώτου ημιχρόνου, αλλά με σημάδια ταχύτατης βελτίωσης στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου. Μην ξεχνάμε ότι ήταν αυτός που κέρδισε την κόκκινη κάρτα και την αποβολή του Βενσάν Αμπουμπακάρ, ύστερα από την κουτουλιά που δέχθηκε από τον Αφρικανό. Μετά την αλλαγή του Καμπιάσο (67'), φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Έχασε τον Μπάμπελ στη φάση του τρίτου γκολ, αλλά μεγαλύτερη ευθύνη φέρει ο συμπαίκτης του γκολκίπερ του Ολυμπιακού για το γεγονός ότι παραβιάστηκε η εστία του. Απών, όπως και ο Ντα Κόστα, στη φάση του τετάρτου γκολ.

ΣΙΣΟΚΟ: Δεν είχε τις βοήθειες από τον Μανθάτη στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά στην αριστερή αμυντική πλευρά του Ολυμπιακού, από την οποία ξεκίνησαν τα δύο γκολ με τα οποία προηγήθηκε η Μπεσίκτας. Στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του - ανάλογα όπως ο Μανθάτης - από τον οποίον πήρε την μπάλα κι έκανε με εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά για το γκολ του Ελιουνούσι. Πήρε και την κίτρινη κάρτα από τον Εζιακούπ στο 57ο λεπτό.

ΡΟΜΑΟ: Απών δημιουργικά από το "ερυθρόλευκο" κέντρο, όταν τον χρειαζόταν η ομάδα. Ο Ολυμπιακός έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά ο Αφρικανός δεν μπόρεσε να δώσει πράγματα με την μπάλα στα πόδια. Αντίθετα, οι μέσοι της Μπεσίκτας άλλαζαν χωρίς δυσκολία την μπάλα, παρά το γεγονός ότι ήταν λιγότεροι. Όταν αποχώρησε ο Καμπιάσο, έπεσε εντελώς η απόδοση του Ρομαό. Έδωσε τη θέση του στον Αντρέ Μαρτίνς στο 76ο λεπτό.

ΚΑΜΠΙΑΣΟ: Ο ηγέτης του Ολυμπιακού στο χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε στη "Vodafone Arena". O Αργεντινός ξεχώρισε με την απλότητα των κινήσεών, με τις ουσιαστικές του κινήσεις, με τις σωστές του μεταβιβάσεις, αλλά και με τις κατευθυντήριες γραμμές που έδινε στους συμπαίκτες του. Δεν έχει τα τρεξίματα που είχε σε μικρότερη ηλικία, ο Βούζας αποφάσισε να ρισκάρει περισσότερο δεδομένου και του αριθμητικού πλεονεκτήματος κι αντικαταστάθηκε από τον Μάριν στο 67ο λεπτό.

ΕΛΙΟΥΝΟΥΣΙ: Ήταν ο σκόρερ του Ολυμπιακού με το βολ πλανέ, έστω κι αν ήταν καταλυτική για την παραβίαση της εστίας του Φάμπρι, η αλλαγή της πορείας της μπάλας ύστερα από την πρόσκρουση στο σώμα του Αντριάνο. Ο Νορβηγός προσπάθησε να πατήσει περιοχή, να πετύχει κι ένα δεύτερο γκολ, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει. Δεν είχε αποτελεσματικότητα στο "ένας εναντίον ενός" και η προσφορά του εξαντλείται στη φάση που μείωσε σε 2-1.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Κατώτερος των περιστάσεων ο Κώστας Φορτούνης. Κι αυτός μπλοκαρίστηκε καλά από τους χαφ των "μαύρων αετών". Ακόμη κι όταν οι "ερυθρόλευκοι'' έμειναν με παίκτη παραπάνω εξαιτίας της αποβολής του Βενσάν Αμπουμπακάρ δεν ανέλαβαν τις πρωτοβουλίες που του αναλογούσαν. Σίγουρα, ο Ολυμπιακός θα περίμενε περισσότερα από τον διεθνή Έλληνα μέσο στις πιο κρίσιμες στιγμές της αναμέτρησης. Δεν μπόρεσε να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του, ούτε να απειλήσει σε κανονική ροή αγώνα. Μοναδική καλή στιγμή του η απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 58', με τον Φάμπρι να του στερεί το γκολ.

ΜΑΝΘΑΤΗΣ: Ξεκίνησε άσχημα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, καθώς δεν βοήθησε όσο έπρεπε στον Σισοκό με αποτέλεσμα ο Γάλλος μπακ να μένει αβοήθητος και από την πλευρά του να ξεκινούν τα δύο γκολ που πέτυχε η Μπεσίκτας. Ωστόσο, ανέβηκε στη συνέχεια. Από τα πόδια του ξεκίνησε η φάση, από την οποία μείωσε ο Ολυμπιακός. Ο μικρός κυνήγησε μια χαμένη φάση, επέμεινε και δικαιώθηκε, καθώς πήρε την κατοχή της μπάλας και έδωσε στον Σισοκό για να κάνει τη σέντρα. "Χάθηκε" στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και αντικαταστάθηκε από τον Σεμπά στο 56ο λεπτό. Ίσως βιαστική η αλλαγή του αφού αν μην τι άλλο έδειχνε διάθεση να παλέψει όλες τις φάσεις και είχε ενέργεια.

ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ: Δεν απείλησε καθόλου το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Μπεσίκτας. Ο Ιρανός μπλοκαρίστηκε από την άμυνα της τουρκικής ομάδας κι έχασε σχεδόν όλες τις μονομαχίες από Τόσιτς και Μίτροβιτς. Δεν κατόρθωσε να τους "ενοχλήσει", να τους προκαλέσει προβλήματα, ούτε και να κρατήσει την μπάλα για να τη "σπάσει" στους συμπαίκτες του.

ΣΕΜΠΑ: Πέρασε στον αγωνιστικό χώρο λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, στη θέση του Μανθάτη. Ο Βραζιλιάνος ζήτησε να πάρει την μπάλα για να πάει σε ατομικές προσπάθειες, αλλά αυτές δεν του βγήκαν. Συμμετείχε στη γενική "ερυθρόλευκη"... κατάρρευση μετά το 3-1. Φανερά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του, δεν βοήθησε στο παραμικρό.

ΜΑΡΙΝ: Πέρασε στη θέση του Καμπιάσο στο 67ο λεπτό, καθώς ο Βούζας επέλεξε να ρισκάρει και να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Ο Γερμανός για ένα ακόμη ματς απογοήτευσε. Όχι μόνο δεν βοήθησε επιθετικά, αλλά δεν είχε συνεισφορά και στο αμυντικό κομμάτι, αφήνοντας πολλά κενά. Κενά, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι "μαύροι αετοί". Άνευρος και εκτός κλίματος.

ΜΑΡΤΙΝΣ: Πέρασε στη θέση του Ρομαό στο 76'. Ο Μπάμπελ είχε πετύχει ένα λεπτό πριν (75') το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο της Μπεσίκτας και έμπαινε σε διαδικασία... αποσύνθεσης. Δεν μπόρεσε να κάνει κάτι, παρασύρθηκε από τη γενικότερη εικόνα των "ερυθρολεύκων". Οι δημιουργικές του ικανότητες χρειάζονταν νωρίτερα στο ματς, με το σκορ στο 3-1 δεν μπορούσε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ