ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Ê`/  -  (S S / Eurokinissi Sports)
Ê`/ - (S S / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ένα "νεκρό" διάστημα στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου κόστισε τον Ολυμπιακό την ήττα με σκορ 2-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ρομαό και Φορτούνης το πάλεψαν, υστέρησαν απελπιστικά Ελιουνούσι και Σεμπά, κλώτσησε την ευκαιρία του αγώνα (7') ο Ανσαριφάρντ.

Την 3η σερί του ήττα στο πρωτάθλημα, κάτι που είχε να συμβεί εδώ και 21 χρόνια, γνώρισε ο Ολυμπιακός στην Τούμπα. Οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο στο πρώτο μέρος, όμως στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου μπήκαν νωθροί στο γήπεδο, το πλήρωσαν με δύο γκολ και μοιραία ηττήθηκαν με σκορ 2-0 από τον ΠΑΟΚ. Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού από το Sport24.gr:

Λεάλι: Η αντίδραση του στην κεφαλιά του Μαλεζά δεν ήταν η καλύτερη δυνατή και σε συνδυασμό με το σάστισμα των συμπαικτών του ήρθε το 1-0 από τον Σάχοβ. Στο τέρμα του Πρίγιοβιτς δεν έφερε ευθύνη. Τρομερή η επέμβαση του στις καθυστερήσεις, στο εμπνευσμένο σουτ του Ουάρντα εκτός περιοχής. Το κακό είναι πώς δεν εμπνέει ασφάλεια ο Ιταλός, ενώ παραμένει ανασφαλής με την μπάλα στα πόδια.

Φιγκέιρας: Πήρε από το 20' μια κάρτα για ένα συνηθισμένο φάουλ, γεγονός που τον έβαλε σε ακόμη μεγαλύτερα ζόρια απέναντι στον δραστήριο Ενρίκε. Ανασταλτικά ταλαιπωρήθηκε σε ορισμένα διαστήματα από τον Βραζιλιάνο και επιπροσθέτως δεν βρήκε ούτε τον χώρο, ούτε τον τρόπο να ανέβει επιθετικά την πλευρά. Και όταν το έκανε συνήθως είχε κακές επιλογές. Άσχημο βράδυ για τον Πορτογάλο μπακ.

Μποτία: Κανένα πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο για τον Ισπανό, που κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες από τον Πρίγιοβιτς. Αποτελεσματικός στην μπάλα και με σωστές τοποθετήσεις. Κακή η αντίδραση του στην φάση του 1-0, ενώ στο δεύτερο γκολ εκτέθηκε από τον Σισοκό αφού ξαφνικά βρέθηκε να τρέχει στην πλάτη του Πρίγιοβιτς χωρίς να προλάβει το μοιραίο. Σε μια βραδιά που έκανε ανεπαίσθητα λάθη, κατάφερε να βρεθεί μέσα και στα δύο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του.

Ρέτσος: Στο 34' καθυστέρησε να απομακρύνει την μπάλα και ο Κάμπος έκλεψε απειλώντας την εστία του Λεάλι. Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα στις σετ επιθέσεις του ΠΑΟΚ, βγαίνοντας πολλές φορές πρώτος στην μπάλα. Τα λάθη του ήταν κυρίως απειρίας, κάτι που διορθώνεται μόνο από τις συμμετοχές σε τέτοια παιχνίδια. Δεν πρόλαβε να κλείσει στον Πρίγιοβιτς στη φάση του 2-0 καθώς υπήρχε κι άλλος παίκτης στο δεύτερο δοκάρι. Καλύτερος στις εναέριες μονομαχίες παρά με την μπάλα στο χόρτο.

Σισοκό: Ήταν αυτός που ξεχάστηκε και κάλυπτε τον Ενρίκε που σέρβιρε το 2-0 για τον Πρίγιοβιτς. Στο 3' αστόχησε από καλή θέση εντός περιοχής. Ήταν κακό το τελείωμα του, ενώ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σάχοβ (απλωμένο), γεγονός που αλλοίωσε κι άλλο την προσπάθεια του Γάλλου. Ανασταλτικά δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα από τον Κάμπος, επιθετικά ανέβηκε πολλές φορές την αριστερή πλευρά, χωρίς όμως κάποια από τις κατεβασιές του να έχει ουσιαστικά αποτέλεσμα.

Ρομαό: Σε φάση που είχε σταματήσει δέχθηκε ένα επικίνδυνο μαρκάρισμα από τον Κρέσπο στον αστράγαλο του, χωρίς να τιμωρηθεί ο παίκτης του ΠΑΟΚ. Στον χώρο ευθύνης του οι γηπεδούχοι δεν δημιούργησαν ιδιαίτερες καταστάσεις. Έβγαλε δυναμισμό στο παιχνίδι του και μπήκε στις μονομαχίες. Δημιουργικά λίγα πράγματα από τον Τογκολέζο. Η εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο αδικείται από το "νεκρό" 15λεπτο της ομάδας, διάστημα στο οποίο δέχτηκε τα δύο γκολ ο Ολυμπιακός.

Ανδρούτσος: Στο πρώτο ημίχρονο, το καλό του Ολυμπιακού, ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν. Χειρίστηκε καλά την μπάλα, μοίρασε το παιχνίδι και σε καμία περίπτωση δεν έδειξε άγχος σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Όμως του λείπει ακόμη η εμπειρία για να μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε τέτοια παιχνίδια. Καλύτερος από εμπειρότερους συμπαίκτες του στο ματς.

Ελιουνούσι: Από... τηγανίτα τίποτα. Τακτικά ήταν συνεπής, ανασταλτικά έδωσε βοήθειες, όμως η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν τον ένιωσε στιγμή. Ούτε περιοχή πάτησε, ούτε συνεργασίες είχε με τους συμπαίκτες του, μα ούτε και κατάφερε να δημιουργήσει με κάποια ατομική ενέργεια. Κακός ο Νορβηγός εξτρέμ, μπορούσε και έπρεπε να αντικατασταθεί νωρίτερα από το 67ο λεπτό.

Σεμπά: Διάθεση είχε, ενέργεια έβγαλε, κάλυψε πολλά μέτρα και πήρε πρωτοβουλίες. Όμως όπως και ο Ελιουνούσι δημιουργικά δεν βοήθησε καθόλου, ούτε μπόρεσε να δημιουργήσει προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα με κάποια προσωπική ενέργεια, στοιχείο εξάλλου που δεν τον χαρακτηρίζει ως παίκτη. Κακό ματς και από τον Βραζιλιάνο.

Φορτούνης: Κινητικός και ιδιαίτερα δραστήριος σε όλο το 90λεπτο, πήρε πρωτοβουλίες, κέρδισε φάουλ και κουβάλησε σωστά τη μπάλα. Όμως σε κανένα σημείο του αγώνα δεν βρήκε συμπαραστάτες και η προσπάθεια του δεν είχε κανένα αντίκρισμα για τον Ολυμπιακό. Είχε το κλέψιμο που έδωσε την ευκαιρία στον Ανσαριφάρντ να σκοράρει νωρίς νωρίς, αλλά ο Ιρανός φορ την πέταξε στα σκουπίδια. Από τους λίγους διασωθέντες των Πειραιωτών στην Τούμπα.

Ανσαριφάρντ: Απώλεσε ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 0-1 στο λάθος του Γλύκου και το κλέψιμο του Φορτούνη στο 7'. Ήταν κινητικός, βγήκε εκτός περιοχής για να βοηθήσει στην κυκλοφορία της μπάλας, ωστόσο ουδέποτε κατάφερε ξανά να βρεθεί σε θέση βολής. Δεν τροφοδοτήθηκε σωστά αλλά και δεν πήρε πρωτοβουλίες. Η χαμένη του ευκαιρία στο ξεκίνημα του παιχνιδιού αποδείχθηκε κομβική και μπορούσε να γράψει διαφορετικά την ιστορία του αγώνα.

Μαρτίνς: Αντικατέστησε τον Ανδρούτσο στο 62ο λεπτό και κατάφερε να δώσει άλλη δυναμική στον άξονα της μεσαίας γραμμής των "ερυθρολεύκων". Ωστόσο το ματς ήταν 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ ήδη και ο Πορτογάλος μέσος δεν κατάφερε να αλλάξει κάτι για την ομάδα του.

Μανθάτης: Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αντίπαλη άμυνα τον αισθάνθηκε πολύ περισσότερο σε ένα σκάρτο μισάωρο που αγωνίστηκε, συγκριτικά με τον Ελιουνούσι. Πήγε στο "ένας εναντίον ενός", κέρδισε φάουλ, πήρε κόρνερ. Έστω κι αν καμία από τις προσπάθειες του δεν έφερε κάτι ουσιαστικό, ήταν σαφώς καλύτερος από τον Νορβηγό συμπαίκτη του.

Καρντόσο: Μπήκε στο ματς αντί του Ανσαριφάρντ στο 79ο λεπτό αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει την αντίπαλη εστία στα λεπτά που αγωνίστηκε.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ