ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού από το Sport24.gr, μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Υστέρησαν οι παίκτες της μεσοεπιθετικής γραμμής, καλύτερος παίκτης των Πειραιωτών ο Μαρτίνς.

Για την 21η αγωνιστική της Super League, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με σκορ 1-0 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και η διαφορά του από τον δεύτερο στην κατάταξη Πανιώνιο μειώθηκε στους 10 βαθμούς. Οι Πειραιώτες δεν πήραν αγωνιστικά όσα περίμεναν από τους παίκτες της μεσοεπιθετικής γραμμής και μοιραία δεν βρήκαν απάντηση στο γκολ του Αϊντάρεβιτς. Ακολουθεί η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού από το Sport24.gr:

Λεάλι: Σπουδαία η επέμβαση του Ιταλού γκολκίπερ σε τετ-α-τετ με τον Αραούχο (ξεκίνησε την προσπάθεια του από καταφανέστατη θέση οφσάιντ) στο 30'. Δεν φέρει καμία ευθύνη στο γκολ του Αϊντάρεβιτς, αφού η μπάλα άλλαξε τελείως πορεία από το κεφάλι του Ντα Κόστα. Στο 65' ο Λεάλι κατάφερε να σταματήσει ξανά τον Αραούχο, στην προσπάθεια του Αργεντίνου με το αριστερό εντός περιοχής. Παραμένουν τα θέματα που έχει όταν καλείται να παίξει με την μπάλα στα πόδια.

Φιγκέιρας: Πολλά νεύρα από τον Πορτογάλο μπακ, που στο 27' είδε μια ανόητη κίτρινη κάρτα και εισέπραξε σωστά τις έντονες παρατηρήσεις του αρχηγού του, Μποτία. Ο Πατίτο του δημιούργησε κάποια προβλήματα από την πλευρά του, ο Φιγκέιρας του πήρε τα μέτρα μετά το 30' και τον περιόρισε αισθητά. Ανέβηκε πολλές φορές επιθετικά από δεξιά, δεν βρήκε όμως συνεργασίες με τους συμπαίκτες του, ενώ οι σέντρες του δεν έφεραν αποτέλεσμα. Σε διεκδίκηση της μπάλας στις καθυστερήσεις δέχθηκε σκληρό μαρκάρισμα από τον Αραούχο που είχε στόχο τον παίκτη και όχι την μπάλα, με τον Αργεντίνο να την γλιτώνει με μια κίτρινη κάρτα.

Μποτία: Ο Κολοβέτσιος τράβηξε παρατεταμένα την φανέλα του Ισπανού στόπερ στο 50', ήταν πέναλτι που δεν καταλογίστηκε από τον Μάνταλο. Στο 61' σταμάτησε με εξαιρετικό τάκλιν τον Μπακασέτα που βρέθηκε σε θέση βολής. Όσες φορές αμύνθηκε χαμηλά και στα μέτρα που του ταιριάζουν δεν είχε πρόβλημα. Αντίθετα όταν χρειάστηκε να βγει μακριά από την περιοχή του, ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα. Κάπως έτσι δέχθηκε την πρώτη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Πατίτο και έδωσε το δικαίωμα στον διαιτητή Μάνταλο να του βγάλει τη δεύτερη κίτρινη στο 75ο λεπτό στη μονομαχία του με τον Χριστοδουλόπουλο.

Ντα Κόστα: Δύο μήνες είχε να παίξει με τη φανέλα του Ολυμπιακού και χρειάστηκε κάμποσα λεπτά για να βρει τα πατήματα του. Στο ψηλό παιχνίδι δεν είχε θέματα, με την μπάλα στο χορτάρι παρουσίασε τις γνωστές του αδυναμίες. Επιπόλαιος στις μεταβιβάσεις του, έπαιξε και... φορ τα τελευταία λεπτά αντιμετωπίζοντας μάλιστα και ενοχλήσεις στον δικέφαλο. Το πάλεψε όμως δεν κατάφερε να προσφέρει και πολλά στην ομάδα του.

Ντε λα Μπέγια: Κόντρα στον Μπακασέτα ανασταλτικά δεν αντιμετώπισε προβλήματα, ενώ επιχείρησε να ανέβει επιθετικά την πλευρά αρκετές φορές, χωρίς πάντως κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα. Με τον Χριστοδουλόπουλο είχε θέματα, που πάντως δεν στοίχισαν. Παίκτης με ταβάνι ο Ισπανός μπακ, δεν ήταν επιζήμιος για το σύνολο, ούτε όμως έδωσε κάτι ξεχωριστό.

Ρομαό: Προτίμησε να μείνει σε συγκεκριμένα τετραγωνικά μέτρα, κυρίως μπροστά από το δίδυμο των στόπερ, εκεί όπου μπορεί να δώσει πράγματα ανασταλτικά. Σε ανοιχτό παιχνίδι ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε προβλήματα αμυντικά από τον άξονα στα 63 λεπτά που αγωνίστηκε ο Τογκολέζος. Δημιουργικά όμως δεν κατάφερε να βοηθήσει. Κάτι που είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ και για τον λόγο αυτό ο Μπέντο πέρασε στο ματς τον Ανδρούτσο αντί του 33χρονου αμυντικού χαφ.

Μαρτίνς: Στόχος της ΑΕΚ από την αρχή ήταν να περιορίσει το δημιουργικό παιχνίδι του Πορτογάλου μέσου, που είχε διαρκώς παίκτη δίπλα του και αναγκάστηκε πολλές φορές να κατέβει χαμηλά για να πάρει την μπάλα. Έβρισκε τον τρόπο να παίρνει την μπάλα, μπήκε στις μονομαχίες και κέρδισε φάουλ, όμως έλειψε η σύνδεση του με το τρίτο μισό του γηπέδου στο κομμάτι της επιθετικής δημιουργίας. Καλή εμφάνιση από τον Μαρτίνς.

Φορτούνης: Ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, πήρε πρωτοβουλίες, κουβάλησε την μπάλα και κέρδισε φάουλ τρώγοντας κάμποσο "ξύλο" από τους μέσους και τους αμυντικούς της ΑΕΚ. Από το 25' και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου σταδιακά έχασε τον ρυθμό του. Ξεκίνησε με διάθεση και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, δεν βρήκε όμως πεδίο δράσης αρκετό για να απειλήσει ή να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του. Βγήκε από το ματς για να μπει στη θέση του ο Ρέτσος μετά την αποβολή του Μποτία.

Ελιουνούσι: Προερχόταν από τραυματισμό και έδειξε εμφανώς επηρεασμένος. Πέρα από την τακτική του συνέπεια δεν παρουσίασε κάτι άλλο θετικό στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας κυρίως λανθασμένες αποφάσεις στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Στο 67' και σε ιδανικό γύρισμα του Σεμπά καθυστέρησε να κινηθεί στην πορεία της μπάλας και έχασε την ευκαιρία να απειλήσει ευθέως τον Μπάρκα. Θα μπορούσε να γίνει αλλαγή νωρίτερα από το 73ο λεπτό, όταν και άφησε τη θέση του στον Μανθάτη.

Σεμπά: Περισσότερο στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας προσπάθησε να παίξει, παρά με πρόσωπο που δεν είναι και το φόρτε του. Μπήκε δυναμικά στις φάσεις, διεκδίκησε όλες τις μπάλες στην πλευρά του, καμία από τις προσπάθειες του ωστόσο δεν είχε αντίκρισμα. Στο 67' είχε ένα γύρισμα - μισό γκολ, όμως ούτε ο Ιντέγε, ούτε ο Ελιουνούσι με τον Φορτούνη βρέθηκαν στο σωστό σημείο για να εκτελέσουν. Στις καθυστερήσεις έκανε μια κατά μέτωπο επίθεση παίζοντας το "1-2" με τον Μανθάτη, όμως κόπηκε λίγο πριν εκτελέσει μέσα από την περιοχή. Εσχάτως παρουσιάζει κάμψη στην απόδοση του.

Ιντέγε: Δεν φοβήθηκε στιγμή τον λαβωμένο του ώμο και αυτό είναι ένα καλό νέο για τον Ολυμπιακό πριν την ρεβάνς με την Οσμάνλισπορ. Κυνήγησε τις φάσεις, όμως δεν μπόρεσε να γίνει απειλητικός, ούτε να βρεθεί σε θέση βολής. Δεν τροφοδοτήθηκε αλλά και δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια προσωπική φάση στο ματς. Διάθεση έβγαλε, του έλειψε η ουσία.

Ανδρούτσος: Μπήκε στο ματς για να δώσει ταχύτητα και καλύτερο στήριγμα στον Μαρτίνς από πλευράς δημιουργίας, όμως λίγα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες και τα δεδομένα άλλαξαν αναφορικά με τις ανάγκες του παιχνιδιού. Ήταν δύσκολο να ξεχωρίσει από εκεί και πέρα, ειδικά όταν μιλάμε για έναν παίκτη 19 ετών χωρίς εμπειρία σε τέτοιες αναμετρήσεις.

Μανθάτης: 'Εδωσε ενέργεια και ταχύτητα στην δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού. Δεν είναι τυχαίο ότι ανάγκασε τον Χιμένεθ να παίξει με δύο αριστερά μπακ (!) στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Είχε δύο καλές συνεργασίες με τον Σεμπά, ενώ λίγο πριν το φινάλε θα είχε την ευκαιρία να απειλήσει βγαίνοντας στην πλάτη της άμυνας, όμως η μεταβίβαση του Ιντέγε ήταν αντίθετη με την κίνηση του 19χρονου εξτρέμ.

Ρέτσος: Στο πλάνο του Μπέντο δεν ήταν να χρησιμοποιηθεί ο 18χρονος στόπερ, όμως μετά την αποβολή του Μποτία ο Ρέτσος πέρασε στο ματς για να καλύψει το κενό. Και η αλήθεια είναι ότι δεν αντιμετώπισε προβλήματα παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε με δέκα παίκτες.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ