ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με μαέστρο τον Φορτούνη, ατσάλινους τους Μαρτίνς - Μιλιβόγεβιτς και τρομερό τον Μποτία, ο Ολυμπιακός σκόρπισε τον ΠΑΟ στο Φάληρο. Ουδείς υστέρησε για τους Πειραιώτες.

Σε περίπατο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο "Γ. Καραϊσκάκης", για την 10η αγωνιστική της Super League, με το τελικό 3-0 να διαμορφώνεται από το πρώτο ημίχρονο και μάλιστα να είναι ιδιαίτερα κολακευτικό για τους "πράσινους".

Ο Φορτούνης κρατούσε την μπαγκέτα μοιράζοντας ασίστ, Μαρτίνς και Μιλιβόγεβιτς ήταν φτιαγμένοι από ατσάλι, ενώ τρομερός ήταν ο Μποτία που έβαλε τις βάσεις του θριάμβου με τις ενέργειες του στο δίλεπτο 20' - 21'. Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού από το Sport24.gr:

Καπίνο: Δύο φορές θα χρειαζόταν να επέμβει στο ματς, αλλά δεν χρειάστηκε. Τη μια "καθάρισε" ο Μποτία, την δεύτερη ο... Λέντεσμα που έστειλε την μπάλα άουτ σε εκτέλεση πέναλτι. Πέραν τούτου, ουδέν. Τραυματίστηκε και άφησε τη θέση του στον Λεάλι στο 65ο λεπτό.

Φιγκέιρας: Πάθος, ατελείωτα πάνω - κάτω και ελάχιστα λάθη από τον Πορτογάλο μπακ, που έδειξε πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο στο ντέρμπι. Πήγε με δύναμη στην μπάλα, πλαγιοκόπησε την αντίπαλη άμυνα και είχε σωστές επεμβάσεις αμυντικά. Έδειξε σημάδια κόπωσης μετά το 80'. Ματς με σύνεση από τον Φιγκέιρας.

Μποτία: Ραψωδία για τον Ισπανό στόπερ το δίλεπτο 20' -21'. Πρώτα με εκπληκτικό τάκλιν πήρε την ταυτότητα του Λέτο πριν εκτελέσει προ του Καπίνο και αμέσως μετά ισοπέδωσε στον αέρα τον Αργεντίνο, βάζοντας μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό με κεφαλιά - δυναμίτη! Δεν έκανε ποτέ και κανένα πέναλτι στον Βιγιαφάνιες, ανακάλυψη του Σιδηρόπουλου που ήταν μάλιστα μπροστά στη φάση... Καθάρισε πολλές φάσεις σε αέρα και χόρτο, βγήκε λαβωμένος από το ματς στο 71ο λεπτό. Από τα καλύτερα παιχνίδια του με τα ερυθρόλευκα.

Ντα Κόστα: Μεστό παιχνίδι από τον Μαροκινό στόπερ. Ψύχραιμος, πρώτος στην μπάλα, με αποφασιστικές επεμβάσεις και σωστό τάιμινγκ στις επιλογές του. Δεν επέτρεψε πολλά πολλά στον χώρο ευθύνης του και νίκησε σε όλες σχεδόν τις προσωπικές μονομαχίες. Αν ήταν αυτό το συνηθισμένο αγωνιστικό του πρόσωπο, θα υπήρχε και λιγότερη γκρίνια για το κέντρο άμυνας του Ολυμπιακού.

Ρέτσος: Χρεώθηκε με κίτρινη κάρτα από νωρίς, κάτι που τον υποχρέωσε να είναι πολύ προσεκτικός στα μαρκαρίσματα του στη συνέχεια. Η δική του μεταβίβαση στον αμαρκάριστο Φορτούνη ξεκίνησε τη φάση του 2-0. Στο 39' άνοιξε κάθετα στον κενό χώρο στον Ιντέγε, που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στιλ. Κράτησε σωστά την θέση του αμυντικά και περιορίστηκε στα βασικά στο επιθετικό κομμάτι. Θετικότατη εμφάνιση για τον 18χρονο στο πρώτο του ντέρμπι.

Μιλιβόγεβιτς: Νεύρο, δύναμη και αποφασιστικότητα από τον αρχηγό του Ολυμπιακού, που είχε μπόλικη δουλειά στο πρώτο μέρος με τον κινητικό Βιγιαφάνιες. Έριξε τις ποδοσφαιρικές "ψιλές" του, έφαγε και κάμποσες, αλλά ποτέ δεν αρνήθηκε να ριχτεί στην μάχη. Ήρεμος και με κρύο αίμα στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν αφεντικό στον χώρο του. Γεμάτο ματς από τον Σέρβο διεθνή μέσο.

Μαρτίνς: Θεριό ανήμερο ο κοντοπίθαρος Πορτογάλος μέσος. Όσο μπόι του λείπει, τόσο πάθος και ποιότητα έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο. Ψύχραιμος με την μπάλα στα πόδια, χωρίς να πάρει αχρείαστα ρίσκα, πρόσφερε ηρεμία και σιγουριά στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Μετά το 60' έπαιξε έξυπνα στον χώρο και έδωσε στηρίγματα στους συμπαίκτες του. Εξαιρετικός για ένα ακόμη ματς. Βγαλμένος από άλλο... ανέκδοτο ο τρομερός Πορτογάλος.

Φορτούνης: Κινούμενος στα κενά ανάμεσα στην μεσαία γραμμή και την άμυνα των "πρασίνων", δημιούργησε αμέτρητους πονοκεφάλους στην ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκού. Κουβάλησε την μπάλα, μοίρασε σωστά, έδωσε το τέμπο μεσοεπιθετικά για τον Ολυμπιακό και έμοιαζε να γλιστράει σαν σκιέρ ανάμεσα στους αντιπάλους του. Εκτέλεσε το κόρνερ το 1-0 του Μποτία. Από δικό του άνοιγμα στον Σεμπά ήρθε το γκολ του Ελιουνούσι, ενώ έστειλε την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Ιντέγε για το 3-0.

Σεμπά: Καταπληκτική η μεταβίβαση του Βραζιλιάνου στον Ελιουνούσι για το 2-0. Φιλότιμος, με αμέτρητες βοήθειες ανασταλτικά, πολλή ένταση και μαχητικότητα στο παιχνίδι του. Γνωστή η αδυναμία του να δημιουργήσει με την μπάλα στα πόδια, έξυπνο παιχνίδι στον χώρο. Στα θετικά η παρουσία του Σεμπά.

Ελιουνούσι: Διάβασε εξαιρετικά την τρύπα στην άμυνα του Παναθηναϊκού και πήρε την υπέροχη ασίστ του Σεμπά στον χώρο, προλαβαίνοντας την έξοδο του Στιλ για το 2-0 στο 26'. Στο 68' γλίστρησε και δεν κατάφερε να σκοράρει από τα τρία μέτρα, σε γύρισμα ξανά του Σεμπά. Μπόλικη δουλειά στο πρώτο μέρος, διαρκή κίνηση στον χώρο και τακτική συνέπεια από τον οξυδερκή Νορβηγό. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε την ίδια ενέργεια, αλλά παρέμενε αξιόπιστος για την ομάδα του.

Ιντέγε: Ταλαιπώρησε αφάνταστα τον Μολέντο στο πρώτο ημίχρονο. Του έφυγε κάμποσες φορές στον χώρο και θα μπορούσε να δημιουργήσει ακόμη περισσότερα προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού αλλά δεν του έκατσε στις λεπτομέρειες. Ο Στιλ τον νίκησε στο 39', ο Ιντέγε τον εκτέλεσε με το κεφάλι στο 45' για το 3-0. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν βρήκε ευκαιρίες να απειλήσει, αφού δεν τροφοδοτήθηκε και ανάλογα. Άφησε τη θέση του στον Καρντόσο στο 90+1'.

Λεάλι: Πήρε τη θέση του Καπίνο, δεν ανησύχησε παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις.

Βιάνα: Αντικατέστησε τον τραυματία Μποτία, έπαιξε ένα 25λεπτο και δεν αντιμετώπισε προβλήματα.

Καρντόσο: Έξι λεπτά αγωνίστηκε στο ματς, αντικαθιστώντας τον Ιντέγε. Ένα σουτ εκτός περιοχής που επιχείρησε μπλόκαρε ο Στιλ, ενώ εκνευρίστηκε από αγκωνιά του Μολέντο σε εναέρια μονομαχία.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ