ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με κορυφαίο και σκόρερ τον Μιλιβόγεβιτς, ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 2-1 του ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης". Κακό παιχνίδι από Ντα Κόστα, Βιάνα, θετική η παρουσία των Φιγκέιρας, Μαρτίνς, Φορτούνη.

Την αντίσταση του καλά διαβασμένου ΠΑΟΚ κατάφερε να κάμψει στο Φάληρο ο Ολυμπιακός ως κορυφαίο και σκόρερ του δεύτερου γκολ τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Ακατανόητη η επιλογή του Μπέντο με τον Βιάνα αριστερό μπακ. Πελαγοδρομούσε ο Βραζιλιάνος. Κακό ματς από τον Ντα Κόστα, θετική η παρουσία των Φιγκέιρας, Μαρτίνς, Φορτούνη.

Καπίνο: Αντέδρασε ενστικτωδώς στην εξ επαφής κεφαλιά του Μαλεζά αλλά στο ριμπάουντ ο Βαρέλα σκόραρε για τον ΠΑΟΚ το 0-1. Στα μισά του ημιχρόνου λίγο έλειψε να επαναλάβει λάθος όπως αυτό του Λεάλι κόντρα στην Αστάνα, αλλά έσωσε την κατάσταση ο Μιλιβόγεβιτς. Σωστή η γρήγορη έξοδος του στην ευκαιρία του Κάμπος στο δεύτερο ημίχρονο, περιόρισε τη γωνία εκτέλεσης του Αγκολέζου. Έδειξε άγχος και την άμεση ανάγκη βελτίωσης με την μπάλα στα πόδια.

Φιγκέιρας: Δεξί μπακ στο πρώτο μέρος, αριστερό στο δεύτερο, ο Πορτογάλος κατέβαλλε μεγάλη προσπάθεια στο ματς. Είχε σταθερά καλή παρουσία για την ομάδα του, με συνέπεια στο ανασταλτικό κομμάτι, ενώ επιχείρησε να βοηθήσει και επιθετικά και τα κατάφερε, αφού από δική του σέντρα ήρθε το 2-1. Στα θετικά η εμφάνιση του για τον Ολυμπιακό.

Μποτία: Με εξαίρεση την ασυνεννοησία με τον Μιλιβόγεβιτς στο τέλος του ημιχρόνου που έφερε ένα φάουλ σε πλεονεκτική θέση για τον ΠΑΟΚ, δεν αντιμετώπισε άλλα προβλήματα, κερδίζοντας τις περισσότερες μάχες από τον Αθανασιάδη. Απέφυγε τα λάθη ο Ισπανός στόπερ, που σε κάμποσες περιπτώσεις "καθάρισε" στην περιοχή του επισκέψεις των φιλοξενούμενων που μύριζαν κίνδυνο.

Ντα Κόστα: Κακό πρώτο ημίχρονο από τον Μαροκινό. Χωρίς σωστά πατήματα στην άμυνα, δίχως καθαρό μυαλό στις επιλογές του και με σειρά λανθασμένων μεταβιβάσεων. Συνέχισε το ίδιο και στο δεύτερο μέρος, αφού σε καμία από τις επεμβάσεις του δεν ενέπνεε σιγουριά. Στο 81' μπορούσε να χριστεί σκόρερ αλλά ο Γλύκος με εκπληκτική επέμβαση του στέρησε το γκολ.

Βιάνα: Η παρουσία του στο αριστερό άκρο της άμυνας ήταν ευθύς εξ αρχής ένα ερωτηματικό. Και από το ξεκίνημα φαινόταν ότι ο Βραζιλιάνος δεν πατούσε με άνεση στα συγκεκριμένα μέτρα του αγωνιστικού χώρου, υποχρεωμένος να παίζει και με ανάποδο πόδι. Κέρδισε τις πρώτες μάχες με τον Κάμπος αλλά από τα μέσα του ημιχρόνου αντιμετώπισε προβλήματα στον περιορισμό του. Δεν μπορούσε να παίξει τη θέση και για τις φορές που προωθήθηκε... μηδέν εις το πηλίκον. Έχει όμως το ελάχιστο μερίδιο ευθύνης για την εμφάνιση του, η οποία βαραίνει τον προπονητή του. Ακατανόητη η επιλογή του Μπέντο να χρεώσει το αριστερό άκρο της άμυνας στον Βιάνα, τον οποίο αντικατέστησε στην ανάπαυλα με τον Ελαμπντελαουί.

Μιλιβόγεβιτς: Μοιάζει με πραγματικό φαινόμενο ο Σέρβος τη φετινή σεζόν. Όχι γιατί παίζει ασταμάτητα, αλλά επειδή καταφέρνει και διατηρείται σε τρομερά επίπεδα απόδοσης. Απέναντι και στον ΠΑΟΚ, η συνεισφορά του ήταν καταλυτική. Με κάλυψη χώρων, δύναμη, αυταπάρνηση και σωστές επιλογές, ο Μιλιβόγεβιτς έσωσε τον Ολυμπιακό από καταστάσεις (ειδικά στο 87' στην προσπάθεια του Ροντρίγκες) και ήταν αυτός που με κεφαλιά έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, στα χασομέρια του αγώνα. Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού.

Μαρτίνς: Έχοντας πάντα παίκτη κοντά του, ο Πορτογάλος δυσκολευόταν να βρει πεδίο δράσης. Όσες φορές το κατάφερε, έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να χτίσει σωστές επιθέσεις. Γύρισε μέτρα πίσω για να "αναπνεύσει" και να πάρει την μπάλα, σπάνια λάθεψε στις μεταβιβάσεις του. Παρά το μικρό του μπόι μπήκε σε κάμποσες κόντρες. Ανέβασε την απόδοση του μετά το 70ο λεπτό, βρίσκοντας τους συμπαίκτες του στον χώρο. Χωρίς να έχει την ίδια επιρροή, σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, στο παιχνίδι της ομάδας του, παίρνει σίγουρα θετικό πρόσημο.

Φορτούνης: Καλό ματς από τον Έλληνα μεσοεπιθετικό που πήρε μέτρα με την μπάλα στα πόδια, έδωσε πλάτος στην επίθεση, μοίρασε το παιχνίδι, κέρδισε φάουλ και κρατούσε μονίμως απασχολημένους δύο χαφ του ΠΑΟΚ. Μελανό του σημείο οι κακές εκτελέσεις που είχε στις στημένες φάσεις. Στις περιπτώσεις που κρίθηκε αναγκαίο, δεν δίστασε ακόμη και να σπριντάρει πολλά μέτρα για να δώσει ανασταλτικές καλύψεις.

Σεμπά: Το πάλεψε ο Βραζιλιάνος, που ήταν σωστός τακτικά στο γήπεδο, πρόσφερε στηρίγματα αλλά μέχρι εκεί. Η παρουσία του επιθετικά περιορίστηκε σε λιγοστές καλές στιγμές, καθώς δεν βρήκε τον τρόπο να προβληματίσει την αντίπαλη άμυνα.

Ελιουνούσι: Είχε συμμετοχή σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού για τον Ολυμπιακό. Με διαρκή κίνηση, σωστό τάιμινγκ στις μεταβιβάσεις του και πίεση στον αντίπαλο. Ζόρισε την άμυνα του ΠΑΟΚ σε κάμποσες περιπτώσεις, κυρίως με την αλλαγή προσανατολισμού που επιχειρούσε στο επιθετικό του παιχνίδι. Ίσως με την πιο πολύπλευρη προσφορά παίκτης των Πειραιωτών στο ματς.

Ιντέγε: Καλά κλεισμένος από τους αντίπαλους στόπερ, έδωσε μάχες που κέρδισε και έχασε. Ήταν κινητικός, χωρίς όμως την ανάλογη αποτελεσματικότητα. Από δική του προσπάθεια (ξεκίνησε από οριακή θέση οφσάιντ) ήρθε η ισοφάριση για τον Ολυμπιακό με το αυτογκόλ του Βαρέλα. Προηγουμένως είχε χάσει τον Μαλεζά στο γκολ του ΠΑΟΚ. Στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισε να δίνει τις μάχες του, είχε δύο καλές στιγμές να σκοράρει αλλά δεν τα κατάφερε.

Ελαμπντελαουί: Με την έναρξη του δεύτερου μέρους πήρε θέση στον αγωνιστικό χώρο αντί του Βιάνα, μπαίνοντας σε αγωνιστική δράση μετά από 5 μήνες. Η παρουσία του και μόνο αρκούσε για να βρει ισορροπία στις πτέρυγες ο Ολυμπιακός, έστω και αν ήταν ξεκάθαρο ότι ο Νορβηγός θα χρειαστεί κάμποσα ματς ακόμη για να βρει τον ρυθμό του.

Καρντόσο: Πήρε τη θέση του Ιντέγε με σκοπό να δώσει φρεσκάδα και κάτι διαφορετικό στην επίθεση του Ολυμπιακού. Ορεξάτος ο Παραγουανός, κινήθηκε σωστά στους κενούς χώρους, έπαιξε έξυπνα και πήρε σχεδόν όλες τις μονομαχίες στον αέρα από τους στόπερ του ΠΑΟΚ.

Καμπιάσο: Αντικατέστησε τον Φορτούνη για τις τελευταίες στιγμές του αγώνα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ