ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εύκολα 4-1 της Αστάνα στο "Γ. Καραϊσκάκης", για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, και το Sport24.gr ακτινογραφεί την απόδοση των "ερυθρόλευκων".

Σε εξαιρετικό βράδυ βρέθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού την Πέμπτη (20/10). Οι Πειραιώτες νίκησαν 4-1 την Αστάνα και έφτασαν τους έξι βαθμούς ύστερα από τρία ματς στον όμιλο, στο Europa League. Το Sport24.gr ακτινογραφεί την απόδοση των "ερυθρόλευκων".

ΛΕΑΛΙ: Ο Ιταλός κίπερ πέρασε ένα ήρεμο πρώτο ημίχρονο, αν εξαιρέσει κανείς το κοντινό πλασέ του Ίνιτσιτς, που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Υπέπεσε, ωστόσο, στο πολύ σημαντικό λάθος του 54', όταν στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε τη μπάλα πάνω στον Καμπανάνγκα, που τον "εκτέλεσε". Αδίκησε τον εαυτό του με την ενέργεια αυτή.

ΦΙΓΚΕΪΡΑΣ: Αυτός ήταν που είχε την πρώτη άξια αναφοράς ευκαιρία, το σουτ στο 3'. Έκανε λάθος γύρισμα στο 27' που υποχρέωσε τον Μποτία σε κίτρινη, αλλά ήταν και αυτός που δύο λεπτά νωρίτερα είχε ανοίξει το σκορ για τον Ολυμπιακό με ψύχραιμο κοντινό πλασέ. Δεν απέφυγε ορισμένα μικρά λάθη, αλλά μέχρι το 90' έτρεξε αρκετά, "κατάπιε" πολλά χιλιόμετρα και παίρνει θετικό πρόσημο.

ΝΤΑ ΚΟΣΤΑ: Στο πρώτο μέρος ο Μαροκινός κράτησε τη μπάλα λίγο παραπάνω από όσο έπρεπε, χωρίς όμως να υποπέσει σε κάποιο λάθος. Στο τελευταίο δεκάλεπτο έκανε δύο ενέργειες που προκάλεσαν ποικίλα σχόλια. Πρώτα η πιρουέτα στο αριστερό άκρο της επίθεσης, που δεν "έπιασε", και λίγο μετά το πολύ μακρινό σουτ που επίσης δεν είχε τύχη. Αυτά όμως δείγμα της καλής του ψυχολογίας από ένα... ήσυχο αμυντικά βράδυ!

ΜΠΟΤΙΑ: Το μόνο που μπορεί να του καταλογίσει κανείς είναι ότι έχασε τον Άνιτσιτς στο δοκάρι που είχε ο αμυντικός της Αστάνα στο α' μέρος. Κατά τα άλλα ο Ισπανός τα κατάφερε μια χαρά και δεν ένιωσε ιδιαίτερη πίεση. Κέρδισε τις προσωπικές μονομαχίες. Μόνο στην τελευταία φάση δεν πρόλαβε να κάνει τάκλιν στον Τουμάσι και να του πάρει τη μπάλα, όχι όμως ότι φέρει ευθύνη.

ΡΕΤΣΟΣ: Για δεύτερη φορά κλήθηκε να παίξει αριστερό μπακ, παρότι στόπερ. Υπήρξαν στιγμές που έκανε ορισμένα λάθη, τα οποία όμως δεν κόστισαν. Στο 13' θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ. Βρέθηκε αφύλαχτος μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά νικήθηκε από τον Έρικ στην κεφαλιά που επιχείρησε. Ειδικά στο δεύτερο μέρος πήρε μέτρα, αφού δεν είχε πίεση, στην προσπάθειά του να βοηθήσει επιθετικά.

ΜΑΡΤΙΝΣ: Ο Πορτογάλος απέδειξε σε ένα ακόμα παιχνίδι πόσο κοντρολαρισμένος παίκτης είναι. Όταν παίρνει τη μπάλα ξέρει τι να την κάνει. Επιχείρησε να περάσει κάθετες μπαλιές, όπως αυτή του 24' στον Ελιουνούσι, με τον Νορβηγό να μη βρίσκει στόχο. Από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού.

ΜΙΛΙΒΟΓΕΒΙΤΣ: Μία ακόμη μεστή εμφάνιση από τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Βγήκε νικητής σχεδόν σε όλες τις μονομαχίες στο χώρο δράσης του. Άψογος αμυντικά, είχε και την ασίστ στο 2ο γκολ της ομάδας του. Με τις πάσες του απλούστευσε το παιχνίδι των "ερυθρόλευκων", έδωσε σίγουρες πάσες. Έγινε αλλαγή στο 73' μια και κουράστηκε.

ΣΕΜΠΑ: Όπως και οι υπόλοιποι μεσοεπιθετικοί του Ολυμπιακού, έτσι και ο Σεμπά έκανε εξαιρετική εμφάνιση. "Εκτέλεσε" τον γκολκίπερ της Αστάνα στο 34' με υπέροχο πλασέ, εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Καρντόσο στο 65'. Ακατάπαυστο τρέξιμο από τον Βραζιλιάνο, ο οποίος βοήθησε και τον Ρέτσο στο αριστερό άκρο της άμυνας, όταν αυτό κρίθηκε απαραίτητο.

ΕΛΙΟΥΝΟΥΣΙ: Εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού ο Νορβηγός. Έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με τα "ερυθρόλευκα". Εξαιρετικός από τη δεξιά μεριά της επίθεσης. Φοβερή προσποίηση και καταπληκτικό τελείωμα στο 2-0. Λίγο μετά πολύ ωραία ασίστ στο τρίτο γκολ των Πειραιωτών. "Γεμάτη" εμφάνιση από τον Σκανδιναβό.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Με τις κάθετες πάσες του έκανε σμπαράλια την άμυνα της Αστάνα, όπως στο πρώτο γκολ. Εξουδετέρωσε τον Άνιτσιτς και έδωσε έτοιμο γκολ στον Φιγκέιρας. Στη "μάχη" με τον Ελιουνούσι για την ανάδειξη του MVP, θα επιλέξουμε τον Φορτούνη, γιατί αυτός ήταν ο ηγέτης του παιχνιδιού του Ολυμπιακού.

ΚΑΡΝΤΟΣΟ: Το καλύτερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Ολυμπιακού έκανε ο Παραγουανός στράικερ. Στο πρώτο μέρος λίγο έλειψε να σκοράρει στο 19', με την προβολή που κατέληξε σε κόρνερ. Προσπάθησε να πιέσει την άμυνα της Αστάνα και να κλέψει μπάλες, αν και υπήρξαν στιγμές που ήταν πιο αργός από τους αντιπάλους. Είχε την εξαιρετική ασίστ στο 4ο γκολ της ομάδας του. Αυτό το ματς δεδομένα θα δώσει ψυχολογία στον Λατινοαμερικανό.

ΑΛΛΑΓΕΣ:

ΜΑΝΘΑΤΗΣ: Αντικατέστησε τον Ελιουνούσι στο 69'. Έδειξε μεγάλη διάθεση όσο έπαιξε, αν και κάποιες στιγμές χάθηκε μέσα στον ενθουσιασμό του.

ΚΑΜΠΙΑΣΟ: Μπήκε στο 73' αντί του Μιλιβόγεβιτς. Απεδειξε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να υπολογίζει στον ίδιο ακόμα και για 17 ποιοτικά λεπτά.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Πέρασε στον αγώνα στο 79' αντί του Φορτούνη. Όσο έπαιξε προτίμησε να μοιράζει μπάλες, παρά να παίρνει ο ίδιος πρωτοβουλίες.

Photo credits: Action images

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ