ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής ο Ολυμπιακός ισοπέδωσε την ΑΕΚ, επικρατώντας με σκορ 3-0 στο Φάληρο. Φανταστικός ο Μαρτίνς, ανίκητος ο Μιλιβόγεβιτς, γεμάτη εμφάνιση από Φορτούνη και Σεμπά.

Αφήνοντας πίσω του τις κακές εμφανίσεις με την ΑΕΛ και τον ΑΠΟΕΛ, ο Ολυμπιακός εμφάνισε εντελώς διαφορετικό - προς το καλύτερο- πρόσωπο κόντρα στην ΑΕΚ, την οποία και νίκησε άνετα με σκορ 3-0 στο Φάληρο. Φανταστικός ο Μαρτίνς, ανίκητος ο Μιλιβόγεβιτς, γεμάτη εμφάνιση από Φορτούνη και Σεμπά, χωρίς ουσιαστικά να υστερήσει κανείς. Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού από το Sport24.gr:

Καπίνο: Μάλλον... τσάμπα μεροκάματο έβγαλε ο Έλληνας γκολκίπερ, που ελάχιστα απειλήθηκε από την επίθεση της ΑΕΚ. Βελτιωμένος με την μπάλα στα πόδια, έδειξε αστάθεια σε 2-3 εξόδους του.

Φιγκέιρας: Σπατάλησε φτηνά την ευκαιρία του 29', όταν πλάσαρε βιαστικά από πλεονεκτική θέση. Στο 58' έφαγε αγκωνιά εκτός φάσης από τον Πατίτο που έμεινε ατιμώρητη από τον ρέφερι! Στα πρώτα λεπτά τον ταλαιπώρησε ο Αργεντίνος εξτρέμ της ΑΕΚ αλλά γρήγορα του πήρε τα μέτρα και δεν τον άφησε να δράσει. Επιθετικά είχε κάμποσα ανεβάσματα και απασχόλησε την αντίπαλη άμυνα. Ικανοποιητική η παρουσία του.

Μποτία: Κέρδισε τον Μπακασέτα σε όλες τις εναέριες μονομαχίες και καθάρισε 2-3 φάσεις στο χορτάρι που η μπάλα μπήκε επικίνδυνα στην περιοχή του Ολυμπιακού. Σοβαρός και χωρίς λάθη στο παιχνίδι του. Καλή εμφάνιση για τον Ισπανό στόπερ στα 45 λεπτά που αγωνίστηκε. Αντικαταστάθηκε με την έναρξη του δεύτερου μέρους, εξαιτίας τραυματισμού.

Ντα Κόστα: Η καλύτερη εμφάνιση του Μαροκινού στόπερ από το ξεκίνημα της σεζόν. Πρώτος στη μπάλα, με έξυπνα φάουλ όταν χρειάστηκε, απέφυγε τα εύκολα λάθη. Σοβαρός και ψύχραιμος σε αυτό το ματς, ήταν θετικός για τον Ολυμπιακό.

Ντε λα Μπέγια: Κράτησε σωστά τη θέση του, ουδόλως προβληματίστηκε από τον Χριστοδουλόπουλο και δεν επέτρεψε πολλά πολλά από την πλευρά του. Ανέβηκε στην επίθεση μόνο όταν τον ευνοούσαν οι συνθήκες και χωρίς να πάρει ρίσκα. Μια άτυχη στιγμή του προς το τέλος του αγώνα, όταν έδιωξε πάνω στον Ντα Κόστα, δεν στοίχισε στην ομάδα του. Δεν εντυπωσίασε αλλά ούτε και επιζήμιος ήταν στην οικονομία του παιχνιδιού.

Μιλιβόγεβιτς: Ανασταλτικά "κατάπιε" τους αντιπάλους του, αφού στον χώρο ευθύνης του δεν κουνήθηκε... κουνούπι. Αποφασιστικός στις επεμβάσεις του, δυναμικός και με πολλή ενέργεια. Δημιουργικά αρκέστηκε στα βασικά, μεταβιβάζοντας την μπάλα σε κοντινές αποστάσεις και στους ελεύθερους συμπαίκτες του.

Μαρτίνς: Ό,τι και να γράψει κανείς για τον Πορτογάλο είναι πολύ, πραγματικά πολύ λίγο. Άρχοντας με την μπάλα στα πόδια, με φοβερές κατευθύνσεις σώματος για να την προστατεύει, να ξεμαρκάρεται και να την μοιράζει στους συμπαίκτες του. Μεταβιβάσεις ακριβείας, τρομερή αντίληψη του παιχνιδιού. "Χόρευε" ο Μαρτίνς στον αγωνιστικό χώρο και σφράγισε την επιβλητική του εμφάνιση με την υποδειγματική σε οξυδέρκεια και εκτέλεση ενέργεια του στην φάση του γκολ που πέτυχε για το 2-0. Μακράν ο κορυφαίος του αγώνα. Standing ovation τη στιγμή της αντικατάσασης του από τον Καμπιάσο.

Φορτούνης: Μπήκε με τα... χίλια στο ματς. Πήρε πρωτοβουλίες, κατάφερε να συνδέσει σωστά τη μεσαία γραμμή με την επίθεση, δημιούργησε και απείλησε ο ίδιος απέναντι στην άμυνα της ΑΕΚ. Μα πάνω απ' όλα είχε την διάθεση να συνεισφέρει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Μέχρι και 2-3 τάκλιν "καμικάζι" έκανε. Ήταν ο... κανονικός Φορτούνης, έστω και μετά από πολύ καιρό. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε την ίδια ενέργεια, αλλά η τύχη συνήθως ευνοεί τους ικανούς και ο Φορτούνης κάπως έτσι σημείωσε το τρίτο γκολ των Πειραιωτών στο παιχνίδι. Άκουσε ρυθμικά το όνομα του την στιγμή της αντικατάστασης του από τον Ντομίνγκες.

Ελιουνούσι: Πολύ δουλειά από τον Νορβηγό εξτρέμ στον αγωνιστικό χώρο. Άνοιγε σωστά το γήπεδο, έκλεινε προς τον άξονα για να αποτελέσει τον έξτρα παίκτη και λειτούργησε σαν σκαλοπάτι σε κάμποσες επιθέσεις του Ολυμπιακού. Ανασταλτικά έδωσε όλες τις απαραίτητες βοήθειες στον Φιγκέιρας. Μοναδικό ψεγάδι το γεγονός ότι ατομικά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα. Θετικός ο Ελιουνούσι για την ομάδα του.

Σεμπά: Σήκωσε το κεφάλι ψύχραιμα και έκανε ασίστ πάρε - βάλε στον Ιντέγε στο 7'. Κίνηση στην οποία δεν μας έχει συνηθίσει ο Βραζιλιάνος, που πιστώνεται οξυδέρκεια στην συγκεκριμένη φάση. Γκαντέμης στο 9', όταν η προσπάθεια του σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του εμβρόντητου Ανέστη! Στο 71' ο γκολκίπερ της ΑΕΚ του στέρησε το γκολ, με τον Βραζιλιάνο να βρίσκεται ξανά μέσα στη φάση.

Ιντέγε: Ήταν εκεί που έπρεπε στο 7ο λεπτό για να βάλει μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό. Κέρδισε και έχασε μάχες στον αέρα από τους Λέσκοτ - Τσιγκρίνσκι, τους οποίους δεν άφησε σε ησυχία ασκώντας συνέχεια πίεση. Έκλεψε την μπάλα ουκ ολίγες φορές δίνοντας δεύτερες επιθέσεις στην ομάδα του και κράτησε σωστά στην μπάλα προσπαθώντας να βάλει τους συμπαίκτες του στο επιθετικό παιχνίδι. Καλή εμφάνιση από τον Νιγηριανό.

Βιάνα: Μια επιπολαιότητα του στο 87ο λεπτό έφερε το δοκάρι του Μπακασέτα. Στο υπόλοιπο διάστημα που αγωνίστηκε δεν αντιμετώπισε προβλήματα από τους επιθετικούς της ΑΕΚ, βγαίνοντας ωραία πάνω στην μπάλα σε κάποιες περιπτώσεις. Έχει κάποια καλά στοιχεία ο 21χρονος στόπερ αλλά χρειάζεται ακόμη δουλειά στην προπόνηση και εμπειρίες.

Καμπιάσο: Μπήκε στο ματς στο 70ο λεπτό αντί του κουρασμένου Μαρτίνς για να δώσει φρέσκα πόδια και ηρεμία στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Λειτούργησε κυρίως ως στήριγμα και κάλυψε χώρους.

Ντομίνγκες: Αντικατέστησε τον Φορτούνη στο 80' και με το παιχνίδι ουσιαστικά τελειωμένο. Δεν μπορεί να κριθεί στα λίγα λεπτά που έμεινε στον αγωνιστικό χώρο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ