ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον ΑΠΟΕΛ στο "Γ. Καραϊσκάκης" με σκορ 1-0, έχοντας σε πολύ άσχημο βράδυ τους περισσότερους παίκτες του.

Τον ΑΠΟΕΛ υποδέχθηκε ο Ολυμπιακός στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League. Οι "ερυθρόλευκοι" μετά από κακή εμφάνιση ηττήθηκαν με σκορ 1-0, πετώντας στα σκουπίδια το "διπλό" της Βέρνης με την Γιουνγκ Μπόις. Η κριτική της αγωνιστικής απόδοσης των Πειραιωτών από το Sport24.gr.

Λεάλι: Η κακή του έξοδος στο 10ο λεπτό έδωσε το δικαίωμα στον Σωτηρίου να ανοίξει το σκορ για τον ΑΠΟΕΛ. Στο 54' ενήργησε σωτήρια στην κεφαλιά του Σωτηρίου, μπλοκάροντας στην αριστερή του γωνία. Δεν απειλήθηκε στο υπόλοιπο ματς. Θέλει δουλειά με την μπάλα στα πόδια. Ενδεχομένως χωρίς το δικό του λάθος ο Ολυμπιακός τουλάχιστον να είχε αποφύγει την ήττα στο Φάληρο.

Φιγκέιρας: Έχει μερίδιο ευθύνης στο γκολ του Σωτηρίου, καθώς δεν έκλεισε έγκαιρα τον χώρο και επέτρεψε στον αντίπαλο του να πάρει καλύτερη θέση μέσα στην περιοχή. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε και σε 2-3 ακόμη φάσεις. Ανέβηκε την πλευρά επιθετικά, χωρίς ωστόσο κάποιο ουσιαστικό αντίκρυσμα για την ομάδα του. Λίγα πράγματα από τον Πορτογάλο.

Μποτία: Ενήργησε εντελώς αψυχολόγητα στο 11' και χρεώθηκε από νωρίς με κάρτα. Είχε προβλήματα με τον ταχύ Μπερτόγλιο, που τον κέρδισε ακόμη και στον αέρα (!) σε ορισμένες φάσεις. Παραπατούσε στο πρώτο ημίχρονο, κάπως βελτιώθηκε στο δεύτερο και πάλι όμως δίχως να ικανοποιήσει με την απόδοση του.

Ντα Κόστα: Μόνο εμπιστοσύνη δεν ενέπνεε ο Μαροκινός στόπερ, ενώ οι περισσότερες μακρινές μεταβιβάσεις που επιχείρησε δεν είχαν αντίκρυσμα. Αναποφασιστικός στις επεμβάσεις του και χωρίς καθαρό μυαλό. Σε δεύτερο χρόνο οι περισσότερες αντιδράσεις του, με κακές επιλογές. Άσχημο βράδυ για τον Ντα Κόστα.

Ντε λα Μπέγια: Στο 19' κινήθηκε καταπληκτικά στην πλάτη της άμυνας αλλά νικήθηκε από το ένα μέτρο από τον Βάτερμαν! Σωτήρια η κόντρα του στο 21' σε προσπάθεια του Γιαννιώτα, από τον οποίο κέρδισε και τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες. Ανασταλτικά δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, επιθετικά έδωσε κάποια στηρίγματα. Από δική του σέντρα ήρθε η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ιντέγε το 66'.

Μιλιβόγεβιτς: Τα έδωσε όλα από την αρχή ως το τέλος ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Κάλυψε σωστά τον χώρο στον άξονα μπροστά από τους στόπερ της ομάδας του και δεν επέτρεψε καταστάσεις να δημιουργηθούν από τους αντίπαλους κεντρικούς μέσους. Στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα προσπάθησε να βοηθήσει περισσότερο δημιουργικά, χωρίς πάντως να καταφέρει να ξεχωρίσει σε αυτό το κομμάτι. Από τους ελάχιστους που δικαιολόγησαν την παρουσία τους στο χόρτο.

Καμπιάσο: Με σωστές επιλογές στην κυκλοφορία της μπάλας, έπαιξε έξυπνα και κάλυψε τους χώρους, ήταν από τους λίγους που διατήρησαν καθαρό μυαλό και ηρεμία μετά το 0-1. Σταδιακά έχασε τις ανάσες του και αντικαταστάθηκε από τον Μαρτίνς στο 78'.

Φορτούνης: Μόνο κάποια ξεσπάσματα είχε ο Έλληνας διεθνής μέσος στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης. Στο 28' ο Καρλάο του πήρε τη μπουκιά από το στόμα, ενώ σε δύο ακόμη περιπτώσεις που μπορούσε να εκτελέσει, δίστασε αδικαιολόγητα. Σε απευθείας κόρνερ που επιχείρησε η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Δημιουργικά δεν μπόρεσε να βοηθήσει καθόλου, δεν είχε ρυθμό, ούτε ουσία στις ενέργειες του. Κακό ματς για τον Φορτούνη, αντικαταστάθηκε στο 63ο λεπτό από τον Ελιουνούσι.

Μαρίν: Έβγαινε στο πλάι, έμπαινε στον άξονα, δημιούργησε για τους συμπαίκτες του, απείλησε, κατέβαινε χαμηλά να πάρει την μπάλα. Ήταν δραστήριος, χωρίς να έχει ανάλογη υποστήριξη και η προσπάθεια του δεν έβρισκε συμπαραστάτες. Ξέμεινε σταδιακά από δυνάμεις μετά το 60' και αντικαταστάθηκε από τον Καρντόσο στο 78'. Το πάλεψε ο Γερμανός.

Σεμπά: Μόλις στο 6' απείλησε με το αριστερό αλλά έδιωξε σε κόρνερ ο Βάτερμαν. Στο 48' επιχείρησε μια σέντρα που κόντραρε και η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Δημιουργικά δεν βοήθησε, ούτε μπόρεσε να προβληματίσει σε διάρκεια την αντίπαλη άμυνα. Φιλότιμος ο Βραζιλιάνος, αλλά δίχως την απαραίτητη ποιότητα για βασικός εξτρέμ στον Ολυμπιακό...

Ιντέγε: Στο 28' βρήκε τον Φορτούνη σε θέση για γκολ αλλά ο Καρλάο τους χάλασε τα σχέδια. Στο 66' ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει μετά την κεφαλιά του στη σέντρα του Ντε λα Μπέγια, αλλά ο Μερκής (πάνω στη γραμμή το διώξιμο) και το οριζόντιο δοκάρι του στέρησαν το γκολ της ισοφάρισης. Κέρδισε τις περισσότερες μάχες με τους αντίπαλους στόπερ, όμως τον δρόμο προς τα δίχτυα δεν μπόρεσε να τον βρει. Έμεινε με την προσπάθεια ο Νιγηριανός φορ.

Ελιουνούσι: Αντικατέστησε τον Φορτούνη και στο 80' είχε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ με τον Βάτερμαν. Κινήθηκε κυρίως προς τον άξονα, όμως στη σούμα δεν μπόρεσε να αλλάξει μεσοεπιθετικά την εικόνα του Ολυμπιακού.

Καρντόσο: Στο 78' πέρασε στο παιχνίδι ο Παραγουανός φορ, χωρίς επί της ουσίας να προλάβει να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

Μαρτίνς: Μπήκε στο ματς στο 78' και δύο λεπτά μετά είχε την τρομερή μεταβίβαση στη χαμένη ευκαιρία του Ελιουνούσι. Έδωσε ζωντάνια στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ