ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
Ολυμπιακός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός έφυγε με τη νίκη (1-0) από την Ελβετία, καθώς επικράτησε της Γιουνγκ Μπόις. Το Sport24.gr "ακτινογραφεί" τους "ερυθρόλευκους", σε μια μεστή εμφάνιση, κατά την οποία κατακτήθηκε το σημαντικό τρίποντο.

Νικηφόρα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός την πορεία του στους ομίλους του Europa League. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο επιβλήθηκε στην Ελβετία της Γιουνγκ Μπόις με 1-0 και κατέκτησε τους τρεις βαθμούς. Μια καλή βραδιά για τους Πειραιώτες, που περιόρισαν σε σημαντικό βαθμό τους γηπεδούχους και χάρη στο γκολ του Καμπιάσο "απέδρασαν" από τη Βέρνη.

Το Sport24.gr "ακτινογραφεί" την απόδοση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, οι οποίοι μπορεί να μην εντυπωσίασαν, αλλά τον σκοπό τους τον πέτυχαν.

Λεάλι: Σταθερός ο Ιταλός γκολκίπερ. Αποκορύφωμα η διπλή απόκρουση στο 61', όταν σταμάτησε αρχικά τον Φράι και εν συνεχεία τον Κούμπο από κοντινή απόσταση. Στο πρώτο μέρος, στις λίγες στιγμές που κλήθηκε να παρέμβει, προτιμούσε να διώχνει με τις γροθιές. Μεστή παρουσία από τον Λεάλι.

Φιγκέιρας: Δεν εντυπωσίασε με την παρουσία του, δεν έκανε όμως και κανένα πολύ σημαντικό λάθος. Θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα στη φάση του 75', όταν ο Σουλεϊμάνι τού πήρε τη μπάλα, αλλά για καλή τύχη του Ολυμπιακού το σουτ του Ραβέ πήγε άστοχα εκτός εστίας.

Μποτία: Σταθερός στις επεμβάσεις του ο Ισπανός αμυντικός. Δεν έκανε σημαντικό λάθος που θα έβαζε σε μπελάδες τον Ολυμπιακό. Πολύ προσεκτικός στα μετόπισθεν των Πειραιωτών.

Ντα Κόστα: Αν εξαιρέσει κανείς ένα λάθος του στο 11', όταν έχασε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή από τον Σουλεϊμάνι, με αποτέλεσμα να "κιτρινιστεί", ο Μαροκινός ήταν δεν αντιμετώπισε προβλήματα στα μετόπισθεν. Όταν χρειάστηκε έκανε έξυπνα φάουλ, για να σταματήσει επικίνδυνες αντεπιθέσεις της Γιουνγκ Μπόις.

Ντε λα Μπέγια: Ο Ισπανός μπακ είχε να αντιμετωπίσει έναν από τους πιο επικύνδινους ποδοσφαιριστές της Γιουνγκ Μπόις, τον Σουλεϊμάνι, ο οποίος στο δεύτερο μέρος πήγε αριστερά και κλήθηκε να τον "παλέψει" ο Φιγκέιρας. Ήταν όμως απολύτως αφοσιωμένος στα καθήκοντά του.

Καμπιάσο: Από δική του πάσα ξεκίνησε η φάση του γκολ, το οποίο και σημείωσε ο ίδιος. Αυτός έδωσε στον Μάριν, για να βρεθεί σε θέση... φορ και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από πάσα του Ιντέγε. με την εμπειρία του ο Αργεντινός κατηύθυνε τους συμπαίκτες του, δεν σταμάτησε να δίνει οδηγίες.

Μιλιβόγεβιτς: Ο... κλασικός μαχητικός Μιλιβόγεβιτς. Επιχειρούσε να ανακόψει τις επιθετικές πρωτοβουλίες της ελβετικής ομάδας, ενώ όταν του δινόταν η ευκαιρία έπαιρνε μέτρο με σκοπό να πιέσει και να υποχρεώσει σε λάθος τους γηπεδούχους. Έδωσε αρκετές λύσεις στον Ολυμπιακό "καταπίνοντας" αρκετά χιλιόμετρα.

Μάριν: Από τους πιο κινητικούς παίκτες του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος. Ήταν μάλιστα αυτός που είχε την πρώτη ευκαιρία για τους Πειραιώτες, στο 2'. Ο Γερμανός ήταν αυτός που έκανε την κεφαλιά - πάσα στον Ιντέγε, στο γκολ των "ερυθεόλευκων". Αντικαταστάθηκε στο 63' από τον Μαρτίνς.

Σεμπά: Ο Βραζιλιάνος κατέγραψε πολλά χιλιόμετρα. Βοήθησε και στο χώρο δράσης του, επιθετικά, αλλά δεν ήταν λίγες οι φορές που γύριζε πίσω για να βοηθήσει. Στο 44' παραλίγο να του καταγραφεί ασίστ, όταν από γύρισμα από αριστερά ο Ιντέγε δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι στην πορεία της μπάλας.

Ελιουνούσι: Άλλαζε πλευρές με τον Σεμπά ο Νορβηγός. Κορυφαία του στιγμή το σουτ στο 33' έξω από την περιοχή, το οποίο εξουδετέρωσε δύσκολα ο γκολκίπερ της Γιουνγκ Μπόις. Ο Σκανδιναβός βοήθησε όμως και ανασταλτικά και είχε γενικά καλή παρουσία στην αναμέτρηση. Βγήκε στο τελευταίο λεπτό για να τον αντικαταστήσει ο Ρομαό.

Ιντέγε: Ο στράικερ του Ολυμπιακού έδωσε αρκετές μάχες στη γραμμή κρούσης. Πολλές φορές έφευγε στη δεξιά πλευρά για να δώσει βοήθειες. Στο 42' παραλίγο να χριστεί σκόρερ, από το γύρισμα του Σεμπά, ήταν όμως ο παίκτης που έκανε την ασίστ στο γκολ του Καμπιάσο. Μια ποολύ έξυπνη πάσα από τον Νιγηριανός φορ. Αντικαταστάθηκε στο 81' από τον Όσκαρ Καρντόσο.

ΑΛΛΑΓΕΣ:

Μαρτίνς: Μπήκε στο 63' αντί του Μάριν. Πήρε αρκετές μπάλες στα πόδια του και σπανίως δεν τροφοδοτούσε σωστά τους συμπαίκτες του. Έπαιξε λίγο πιο μπροστά από τον Καμπιάσο και συνεργάστηκε κυρίως με τη δεξιά πλευρά της επίθεσης του Ολυμπιακού. Ενίσχυσε τους "ερυθρόλευκους" όμως και αμυντικά.

Καρντόσο: Ο Παραγουανός μπήκε στο 81' αντί του Ιντέγε. Το διάστημα που αγωνίστηκε προσπάθησε να... ταλαιπωρήσει τα στόπερ της Γιουνγκ Μπόις. Έβαζε σωστά το σώμα του και δύσκολα έχανε τη μπάλα, τις λίγες φορές πάντως που κατάφερε να την πάρει στα πόδια του. Στην τελευταία φάση του αγώνα έδιωξε τη μπάλα με το κεφάλι και έδιωξε το άγχος για τον Ολυμπιακό.

Ρομαό: Το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού έκανε ο Ρομαό. Μπήκε όμως στο 93' (αντί του Ελιουνούσι) και φυσικά ούτε που πρόλαβε να... ιδρώσει τη φανέλα.

Photo credits: ACTION IMAGES

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ