ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός ήταν νικητής στα 89 λεπτά του πρώτου ημιτελικού της Τούμπας κόντρα στον ΠΑΟΚ, με κορυφαίο τον Καμπιάσο και τον Φουστέρ να πετυχαίνει το 5ο γκολ του απέναντι στον "Δικέφαλο". Η κριτική των παικτών από το Sport24.gr.

Για 89 λεπτά υπήρχε παιχνίδι στην Τούμπα και ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 2-1. Οι Πειραιώτες είχαν ως κορυφαίο παίκτη τον Καμπιάσο, ενώ ο Φουστέρ συνέχισε την καλή του παράδοση κόντρα στον ΠΑΟΚ. Δεν ενέπνευσαν σιγουριά οι στόπερ, λίγα πράματα από Ιντέγε - Καπίνο, καλό ματς από Μιλιβόγεβιτς και Φορτούνη.

Καπίνο: Στην πρώτη ευκαιρία του ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να σταματήσει τον Μακ στο τετ-α-τετ, χωρίς φυσικά να φέρει ευθύνη στο 1-0 των γηπεδούχων. Δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια σπουδαία επέμβαση στη συνέχεια καθώς δεν απειλήθηκε, ήταν σταθερός όταν χρειάστηκε αλλά δεν ενέπνεε σιγουριά με την μπάλα στα πόδια. Στην φάση του 86ου λεπτού βρίσκει τον Μακ χαμηλά, έστω κι αν δεν έχει πρόθεση - οι Πειραιώτες θεωρούν ότι έχει προηγηθεί χέρι του Σλοβάκου στην φάση.

Βούρος: Μπήκε από το... παράθυρο στην ενδεκάδα, καθώς ο Ελαμπντελαουί ένιωσε ενοχλήσεις στο ζέσταμα. Είχε προβλήματα ως δεξιός μπακ στα πρώτα λεπτά του αγώνα, ενώ δεν πρόλαβε να καλύψει τον Μακ, τον οποίο έχασε ο Μποτία, στο 1-0. Ζορίστηκε αρχικά ο Πραξιτέλης αλλά σταδιακά βρήκε τα πατήματα του και είχε τρεις σημαντικές επεμβάσεις ανασταλτικά επάνω σε Λέοβατς (2) και Μακ. Επιθετικά δεν πρόσφερε ουσιαστικά, καθώς προτίμησε να αφοσιωθεί στα αμυντικά του καθήκοντα. Ήταν δύσκολο να αντεπεξέλθει πλήρως σε ένα τέτοιο παιχνίδι αλλά είχε νεύρο και το πάλεψε.

Μποτία: Από δική του εντελώς λάθος τοποθέτηση προήλθε το γκολ του Μακ. Πολύ νευρικό το ξεκίνημα του, με βεβιασμένα διωξίματα και χωρίς καθαρό μυαλό. Βελτιώθηκε στην επανάληψη αλλά ξανά δίχως να εμπνέει σιγουριά στις επεμβάσεις του. Τουλάχιστον σταμάτησε να είναι επιζήμιος για την ομάδα του.

Ντα Κόστα: Κουβαλώντας και την κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια που αγωνίστηκε εσχάτως, ο Μαροκινός στόπερ ήταν καλύτερος από τον παρτενέρ του, αλλά δίχως να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης. Δεύτερος στην μπάλα σε αρκετές περιπτώσεις, κάπως... τσαπατσούλης στις απομακρύνσεις του και με λάθη στις μεταβιβάσεις. Μεγάλη η ευκαιρία που έχασε στο 5ο λεπτό, αποτελεσματικός ανασταλτικά με την μπάλα στον αέρα.

Σαλίνο: Δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν πολλά πολλά από την πλευρά του και ο ΠΑΟΚ σπανίως βρήκε χώρο δράσης από δεξιά. Κέρδισε τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες ο Βραζιλιάνος, επιστρατεύοντας την ταχύτητα σκέψης και την πονηριά του. Χωρίς ρίσκα ανασταλτικά και επιθετικά, ο Σαλίνο ήθελε αρχικά να διασφαλίσει τον χώρο ευθύνης του και μετά να ψάξει για οτιδήποτε άλλο. Από τους πιο σταθερούς παίκτες των Πειραιωτών στην Τούμπα.

Μιλιβόγεβιτς: Πήρε νωρίς μια αχρείαστη κίτρινη κάρτα και έβαλε τον εαυτό του σε ζόρια. Όμως ανέβασε σταδιακά την απόδοση του, έλεγξε την κυκλοφορία στην μεσαία γραμμή μαζί με τον Καμπιάσο, βγήκε πολλές φορές πρώτος στην μπάλα και κάλυψε σωστά χώρο και αντιπάλους. Έδωσε την απαραίτητη σκληράδα στα χαφ του Ολυμπιακού. Από τα πόδια του ξεκίνησε το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών.

Καμπιάσο: Άρχοντας ο Αργεντίνος. Ματς όπως αυτό έχει παίξει δεκάδες στην καριέρα του. Ήξερε πως να αντιδράσει σε κάθε σημείο του αγώνα, τον τρόπο να διαχειριστεί την αλλαγή δεδομένων. Ψύχραιμος, ουσιαστικός, απλός, γεμάτος ποιότητα. Σκόραρε με εξαιρετική κεφαλιά για το 1-1 και ήταν αυτός που καθοδηγούσε τους συμπαίκτες του στον αγωνιστικό χώρο. Με διαφορά ο κορυφαίος του Ολυμπιακού και του αγώνα.

Φορτούνης: Καλό ματς από τον Έλληνα διεθνή μέσο. Πίεσε, πήρε πρωτοβουλίες, κουβάλησε σωστά και μοίρασε ικανοποιητικά το παιχνίδι. Βρήκε ιδανικά τον Καμπιάσο στο 1-1, προκάλεσε πολλά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, ενώ είναι ο πρωταγωνιστής στις δύο φάσεις του πρώτου μέρους που ζήτησε πέναλτι ο Ολυμπιακός.

Φουστέρ: Μίλησε η ψυχή του Ισπανού σε ένα ακόμη παιχνίδι, ενώ συνέχισε την καλή του παράδοση απέναντι στον ΠΑΟΚ σκοράροντας το 5ο του τέρμα. Πάτησε κάθε σημείο του γηπέδου, έδωσε μάχες, βοήθησε πολύ ανασταλτικά και έγινε στήριγμα στον Ιντέγε. Βγήκε εξαιρετικά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και "ξέρανε" τον Βελλίδη στο 57ο λεπτό, όταν από το γύρισμα του Σεμπά σημείωσε το 2-1 για τον Ολυμπιακό.

Σεμπά: Η ασίστ στον Φουστέρ "έσωσε" την επιθετική παρουσία του Βραζιλιάνου, γιατί σε όλο το υπόλοιπο ματς είχε μόνο άστοχες επιλογές επιθετικά, ενώ ενήργησε εξαιρετικά επιπόλαια στο 45' τελειώνοντας μόνος του τη φάση ενώ είχε στηρίγματα. Φιλότιμος όπως πάντα ο Σεμπά αλλά μέχρι εκεί.

Ιντέγε: Ξανά μακριά από το γκολ ο Νιγηριανός, που πάλεψε με τους στόπερ του ΠΑΟΚ αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Πέραν από την διάθεση και τη δεδομένη προσπάθεια του να συνεισφέρει σε πολλούς τομείς, δεν ξεχώρισε ιδιαίτερα.

Πουλίδο: Στην θέση του Φουστέρ από το 75ο λεπτό, ο Μεξικανός έδωσε μια φρεσκάδα και καλύτερα κρατήματα της μπάλας, μαζί με κάποιες απαραίτητες ανάσες στους συμπαίκτες του.

Ντομίγκες: Μπήκε στο 88' αντί του Φορτούνη και ένα λεπτό μετά το ματς διακόπηκε για να μην ξαναρχίσει ποτέ...

Σιόβας: Με την επανέναρξη του αγώνα ο Σιόβας πήρε τη θέση του Σεμπά, η μπάλα δεν κύλησε ποτέ στο χόρτο και δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε η οριστική διακοπή του αγώνα.

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η ανασκόπηση του αγώνα

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Σαββίδης: "Δεν θα κατέβουμε στη ρεβάνς"

ΠΑΕ Ολυμπιακός: "Δεν ασχολούμαστε με το παραλήρημα του κ. Σαββίδη"

Τα "άκουσε" ο Σαββίδης

Το φτύσιμο του Μακ στον Μήτσιο

Η ανατροπή του Μακ από τον Καπίνο

Το ντου των οπαδών του ΠΑΟΚ

Η πρώτη διακοπή του αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Πέταξαν ποτήρι με νερό στον Μάρκο Σίλβα!

Καρέ-καρέ το ξέσπασμα του Καμπιάσο

Οι φάσεις που διαμαρτύρεται ο Ολυμπιακός

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ