ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός πήρε ένα τρίποντο τεράστιας βαθμολογικής σημασίας στο "Maksimir" και το Sport24.gr προχωράει στην κριτική των παικτών του Μάρκο Σίλβα μετά τη νίκη με σκορ 1-0 επί της Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

Μια σπουδαία νίκη, που του επιτρέπει να κρατά την τύχη στα χέρια του, πήρε ο Ολυμπιακός στην Κροατία απέναντι στην Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Γεγονός που φέρνει τους Πειραιώτες σε θέση ισχύος όσον αφορά την πρόκριση από τον 6ο όμιλο στο φετινό Champions League.

Οι "ερυθρόλευκοι" κράτησαν απαραβίαστη την εστία τους και με τον Ιντέγε στο 79' να παίρνει πίσω το αίμα του για την απίστευτη χαμένη ευκαιρία του 53ου λεπτού, έφτασαν στην κατάκτηση των τριών βαθμών, πριν υποδεχθούν την Ντίναμο Ζάγκρεμπ στο Φάληρο για την 4η αγωνιστική των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού από το Sport24.gr:

Ρομπέρτο: Λίγες φορές χρειάστηκε την ουσιαστική συμβολή του ο Ολυμπιακός και ο Ρομπέρτο παρουσίασε την σταθερότητα που τον διακρίνει συνήθως. Στο "Maksimir" είχε και ρέντα, αφού σε δύο περιπτώσεις οι Κροάτες σημάδεψαν τα δοκάρια του από θέση βολής.

Ελαμπντελαουί: Μακριά από τον καλό του εαυτό στο πρώτο 45λεπτο ο Νορβηγός. Χωρίς σιγουριά στις επεμβάσεις του, δεύτερος στην μπάλα, με άσχημα κοντρόλ και μεταβιβάσεις. Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με ένα αχρείαστο φάουλ που έφερε κόσμο στην περιοχή του Ολυμπιακού, όμως προϊόντος του χρόνου άρχισε να βελτιώνει την απόδοση του. Στο 53' μάλιστα ήταν αυτός που ξεκίνησε την φάση η οποία κατέληξε στην τεράστια χαμένη ευκαιρία του Ιντέγε. Είχε σίγουρα πολύ καλύτερα ευρωπαϊκά βράδια στην "ερυθρόλευκη" καριέρα του.

Μποτία: Ο παίκτης του Ολυμπιακού που μπήκε με περισσότερη συγκέντρωση από κάθε άλλον στο "Maksimir", ήταν αυτός που έβαλε φρένο κάμποσες φορές στην διάθεση των Κροατών να βάλουν την μπάλα μέσα στο "κουτί". Ο Ισπανός στόπερ είχε αποτελεσματικές επεμβάσεις σε χόρτο και αέρα, καλύπτοντας σωστά τον χώρο ευθύνης του. Στα ίδια ικανοποιητικά επίπεδα και στην επανάληψη η απόδοση του Μποτία, που χάλασε αρκετές φορές τα σχέδια των γηπεδούχων. Στο 77' είχε ένα σωτήριο τάκλιν στον Ρογκ, σε μια φάση που κάλλιστα θα μπορούσαν να σκοράρουν οι Κροάτες. Γεμάτη παρουσία από τον στόπερ των Πειραιωτών.

Σιόβας: Έβγαλε το πρώτο μέρος με σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, έχοντας καλύτερη παρουσία όταν χρειάστηκε να καθαρίσει φάσεις στον αέρα. Στην επανάληψη ανέβασε την απόδοση του, είχε σωστές τοποθετήσεις με καθαρές επεμβάσεις, ενώ από δική του καταπληκτική πάσα ο Ιντέγε ξεχύθηκε στην επίθεση και πέτυχε το γκολ που έδωσε ένα τεράστιο τρίποντο στον Ολυμπιακό.

Μαζουακού: Πολύ καλό αρχικό 45λεπτο για τον Γαλλοαφρικανό μπακ. Κράτησε σωστά την θέση του αμυντικά, σε 2-3 φάσεις έκοψε με εμφατικό τρόπο τους προσωπικούς του αντιπάλους και όταν αποφάσισε να ανέβει την πλευρά ήταν γεμάτος ουσία. Είχε και το καλύτερο σουτ από πλευράς των Πειραιωτών, που σταμάτησε ο Εντουάρντο. Στο ξεκίνημα της επανάληψης αντιμετώπισε κάποια προβλήματα αλλά γρήγορα συνήλθε και σε 2 περιπτώσεις πήρε την ταυτότητα του Σουντανί. Καλό ματς από τον Μαζουακού.

Μιλιβόγεβιτς: Δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι ο Σέρβος. Νευρικός, αργούσε να πάει στην μπάλα και με επιπόλαιες μεταβιβάσεις, ο Μιλιβόγεβιτς άρχισε να ανεβάζει στροφές μετά το 25ο λεπτό. Καλύτερος στο δεύτερο 45λεπτο, όπου μπορεί και πάλι να μην είχε συνεισφορά στην δημιουργία, όμως περιόρισε σημαντικά τα λάθη του, κάλυψε τον χώρο ευθύνης του και σπανίως επέτρεψε στους αντίπαλους μέσους να γίνουν απειλητικοί από τον άξονα.

Κασάμι: Ανασταλτικά παίρνει πολύ καλό βαθμό ο διεθνής με την Ελβετία κεντρικός μέσος, αφού σπανίως έχασε προσωπική μονομαχία με την μπάλα στο χόρτο ή τον αέρα. Έδωσε στηρίγματα για την κυκλοφορία της μπάλας, χωρίς να πάρει ιδιαίτερα ρίσκα στις μεταβιβάσεις του. Επιθετικά αρκέστηκε στα βασικά, παίρνοντας μέτρα προς την αντίπαλη εστία μόνο όταν το επέτρεπαν οι περιστάσεις.

Φορτούνης: Φάνηκε να δυσκολεύεται μέχρι να συνηθίσει τον κακό αγωνιστικό χώρο στο "Maksimir", πολύ περισσότερο μάλιστα όταν στα πρώτα 20 λεπτά η μπάλα δεν έφτανε στα πόδια του με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Δύο φορές προσπάθησε να κόψει στα δύο την άμυνα της Ντίναμο, ωστόσο οι μεταβιβάσεις του αναχαιτίστηκαν την ύστατη στιγμή. Δεν βρήκε χώρους να απειλήσει ευθέως στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη βρήκε περισσότερο χώρο, ωστόσο λειτούργησε βεβιασμένα και χωρίς καθαρό μυαλό. Δεν κατάφερε να πιάσει τα στάνταρ των προηγούμενων εμφανίσεων, ενώ σταδιακά του βγήκε κούραση και ορθώς αντικαταστάθηκε από τον Ντομίνγκες στο 72'.

Σεμπά: Με εξαίρεση το τακτικό κομμάτι στην ανασταλτική λειτουργία, δεν μπόρεσε να προσφέρει στο επιθετικό κομμάτι. Δίστασε να πάει στο "ένας εναντίον ενός", ενώ του έλειψε και η δημιουργία. Έμοιαζε να μην βολεύεται στο δεξί άκρο της επίθεσης, όταν ο Μάρκο Σίλβα τον άλλαξε πλευρά στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα για τον Βραζιλιάνο εξτρέμ, που... σάλεψε λίγο καλύτερα μπροστά αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στα αμυντικά του καθήκοντα παρέμεινε συνεπής στα 89 λεπτά παρουσίας του στο "Maksimir".

Πάρντο: Από διάθεση άλλο τίποτα ο Κολομβιανός, που είχε ως βασικό του μέλημα να παίξει σωστά στον χώρο σε άμυνα και επίθεση. Πήρε πρωτοβουλίες, πήγε στο "ένας εναντίον ενός" όταν βρήκε ευκαιρία αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει με το ανάλογο αποτέλεσμα τις περισσότερες προσπάθειες του. Στο 53' έδωσε την ευκαιρία στον Ιντέγε να σκοράρει σε κενή εστία, ωστόσο η αστοχία του Νιγηριανού στέρησε από τον Πάρντο μια ασίστ στο παιχνίδι. Κυνικό ματς από τον Κολομβιανό εξτρέμ.

Ιντέγε: Ο Νιγηριανός είναι βέβαιο ότι έκανε εκατομμύρια Ολυμπιακούς να τραβάνε τα μαλλιά τους στην χαμένη ευκαιρία του 53ου λεπτού. Όμως πήρε το αίμα του πίσω στο 79', όταν πραγματικά πέρασε την μπάλα από το μάτι της βελόνας, σκοράροντας το τέρμα που χάρισε στον Ολυμπιακό μια υψίστης σημασίας νίκη στην Κροατία. Κατά τα άλλα, ήταν ο γνωστός Ιντέγιε. Με πολλή πίεση στους αντίπαλους αμυντικούς, μάχη σε κάθε φάση, βοήθειες στην κυκλοφορία της μπάλας και με δύναμη στον αέρα.

Ντομίνγκες: Αντικατέστησε τον Φορτούνη στο 72ο λεπτό και συνέβαλε στο καλύτερο κράτημα της μπάλας, ωστόσο είναι φανερό ότι μετά την απουσία του από τους αγωνιστικούς χώρους χρειάζεται παιχνίδια για να βρει ρυθμό και πατήματα στο γήπεδο.

Σαλίνο: Μπήκε στο 83' αντί του Πάρντο για να κλείσει καλύτερα τους χώρους ο Ολυμπιακός στην μεσαία γραμμή και βοήθησε ώστε οι Πειραιώτες να μην κινδυνέψουν ιδιαίτερα έως το τέλος του αγώνα.

Ντα Κόστα: Μπήκε για να δώσει ύψος στην άμυνα τα τελευταία λεπτά, όταν οι Κροάτες προσπάθησαν σηκώσουν την μπάλα ψηλά μέσα στην περιοχή για να ψάξουν την ισοφάριση.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ