ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού μετά την επική νίκη επί της Άρσεναλ στο "Emirates". Καμπιάσο, Φορτούνης, Κασάμι, πρώτοι μεταξύ ίσων, πολύτιμοι οι Πάρντο και Φινμπόγκασον.

Μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές βραδιές της ιστορίας του έζησε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τρίτης (29/9) στο "Emirates", επικρατώντας με σκορ 3-2 της Άρσεναλ! Σε μια βραδιά που δύσκολα βρίσκει κάποιος παίκτη που υστέρησε, οι Πειραιώτες ευτύχησαν να έχουν σε καταπληκτική βραδιά τους Καμπιάσο, Κασάμι και Φορτούνη, είδε τους Πάρντο, Φινμπόγκασον να αποδεικνύονται πολύτιμοι και τον Ρομπέρτο με τους αμυντικούς του να βάζουν το δικό τους λιθαράκι για μια ιστορική νίκη, την πρώτη του Ολυμπιακού, στην... 13η και τυχερή παρουσία του στο Νησί!

Ρομπέρτο: Στο τέρμα που δέχθηκε από τον Γουόλκοτ μας έχει συνηθίσει σε καλύτερες αντιδράσεις, όμως στην επανάληψη και τις στιγμές της μεγάλης πίεσης των Λονδρέζων, βροντοφώναξε παρών. Εκπληκτική η επέμβαση του στο φάουλ του Εζίλ, μετέδωσε πίστη και κουράγιο στους συμπαίκτες του. Σταθερός και ψύχραιμος στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Ελαμπντελαουί: Κέρδισε και έχασε μάχες από τον Αλέξις Σάντσες, τον πλέον κινητικό και ποιοτικό παίκτη στην επίθεση της Άρσεναλ. Ο Νορβηγός ήταν συγκεντρωμένος, δεν ζήτησε εξεζητημένα πράγματα, κράτησε σωστά την θέση του και έφυγε μπροστά μόνο όταν υπήρχαν σωστές προϋποθέσεις. Σωστές οι επεμβάσεις του στα τελευταία λεπτά, όπου χωρίς πολλά πολλά, έστελνε την μπάλα στην... ευχή της Παναγίας. Σωτήρια η επέμβαση του στο σουτ του Καθόρλα, όπου έδιωξε με το κεφάλι πριν περάσει η μπάλα την γραμμή, με τον Ρομπέρτο εξουδετερωμένο. Ελέγχεται για την φάση του δεύτερου γκολ της Άρσεναλ, αφού θα μπορούσε να κλείσει πιο γρήγορα τον χώρο.

Μποτία: Με εξαίρεση την φάση του δεύτερου γκολ, όπου μαζί με τον Ελαμπντελαουί δεν έχουν καλύψει σωστά το κενό στο κέντρο της άμυνας, ο Ισπανός έκανε ένα ανέλπιστα καλό ματς, δεδομένων των συνθηκών και των υψηλών απαιτήσεων. Με ενάμιση ματς στα πόδια του (μισό στην Ξάνθη και ένα κόντρα στον ΠΑΣ), ο Μποτία έδειξε ότι σε μικρούς χώρους μπορεί να είναι αποτελεσματικός. Καλός στον αέρα, με έγκαιρες και καθαρές επεμβάσεις στο χόρτο, βοήθησε και αυτός στην σπουδαία αυτή νίκη του Ολυμπιακού.

Σιόβας: Ουσιαστικό ματς από τον Σιόβα, που άφησε στην άκρη τις επιπολαιότητες, καθοδήγησε σωστά την άμυνα του και είχε καθαρό μυαλό στις περισσότερες φάσεις που χρειάστηκε να επέμβει. Έδιωχνε την μπάλα χωρίς να το συζητάει, κάλυψε σωστά τον Σαλίνο όταν παρουσιάστηκε ανάγκη, έσβηνε τις φάσεις χωρίς να παίρνει ρίσκα. Θύμισε κάμποσα από τον παλιό, καλό, προ τραυματισμού του, Σιόβα.

Σαλίνο: Θηρίο... τσέπης ο Βραζιλιάνος, πάλεψε κάθε φάση, μόχθησε απέναντι σε ταχύς και πιο δυνατούς αντιπάλους, τα έδωσε όλα μέχρι το τέλος. Οκ, με την μπάλα στα πόδια δεν έκανε πολλά πράγματα αλλά θα ήταν υπερβολή να του ζητηθεί κάτι παραπάνω. Πολύ καλή η παρουσία του στο "Emirates".

Καμπιάσο: Ο Αργεντίνος χρησιμοποίησε όλη του την εμπειρία για να τα βγάλει πέρα σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Λειτούργησε με το μυαλό και το ένστικτο του, έπαιξε επί της ουσίας μπροστά από τους δύο στόπερ και εν πολλοίς απέτρεψε το κάθετο παιχνίδι από την Άρσεναλ. Στην φάση του τρίτου "ερυθρόλευκου" τέρματος έπραξε υποδειγματικά και με ολύμπια ψυχραιμία άνοιξε στον Πάρντο, που πάσαρε στον μετέπειτα σκόρερ Φινμπόγκασον. Δεύτερος σε χιλιόμετρα παίκτης του Ολυμπιακού ο... 35άρης Καμπιάσο!

Κασάμι: Του πήρε ένα 25λεπτο επιπολαιότητας, κακών επιλογών και καθυστερημένων αντιδράσεων, για να βρει ρυθμό και τα πατήματα του. Όταν το έκανε ήταν πραγματικό... τανκ στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Σκληρός, με αποφασιστικές επεμβάσεις και συνεχής διαγώνιες καλύψεις, ήταν πολύτιμος για τους συμπαίκτες του και τον Μάρκο Σίλβα. Ο παίκτης των "ερυθρολεύκων" που έγραψε τα περισσότερα χιλιόμετρα στο παιχνίδι.

Πάρντο: Σκόραρε, έβγαλε την ασίστ στο τρίτο γκολ, κυνηγούσε τον Γκιμπς σε κάθε προώθηση του, δεν σταμάτησε να προσπαθεί σε κάθε σημείο του γηπέδου. Στο τελευταίο 10λεπτο με κατεβασμένες κάλτσες, πεθαμένος από την κούραση, έκανε κατάθεση ψυχής και έμεινε στο πλάι του Ομάρ για να αμυνθεί όσο καλύτερα μπορεί. Συγκινητικός ο Κολομβιανός για την θέληση και τα ψυχικά του αποθέματα.

Σεμπά: Στρατιώτης της τακτικής ο Βραζιλιάνος ακραίος. Έκλεισε σωστά το γήπεδο ή έδινε πλάτος, ανάλογα με το τι απαιτούσε η στιγμή. Συνεχείς οι διαγώνιες καλύψεις του ανασταλτικά και ατέλειωτες οι βοήθειες στον Σαλίνο. Επιθετικά δεν πρόσφερε πολλά στο συγκεκριμένο ματς, ωστόσο η προσφορά του δεν μπορεί να παραγνωριστεί.

Φορτούνης: Καταπληκτικός ο Έλληνας διεθνής μέσος. Είχε τις δύο εκτελέσεις κόρνερ από όπου προήλθαν ισάριθμα τέρματα για τον Ολυμπιακό, κράτησε την μπάλα, την κουβάλησε σωστά όταν χρειάστηκε, την μοίρασε υποδειγματικά όταν απαιτήθηκε. Συνεπέστατος και ανασταλτικά, καλύπτοντας συνεχώς χώρο και αντιπάλους. Έσκασε στο τέλος και άφησε τη θέση του στον Βούρο στο 86ο λεπτό.

Ιντέγιε: Πάλεψε με τους στόπερ της Άρσεναλ, τους πίεζε σε κάθε ευκαιρία, έκλεινε σωστά τον χώρο για να δυσκολεύει την πρώτη τους πάσα προς τους κεντρικούς χαφ. Βοήθησε στις στημένες φάσεις, κυρίως αμυντικά. Σε open play δεν έχει επαρκείς συνεργασίες με τους υπόλοιπους σε ένα ούτως ή άλλως ματς ειδικών συνθηκών, όπου ο Ολυμπιακός έπαιξε κυρίως χωρίς την μπάλα.

Φινμπόγκασον: Μπήκε στο 45', πέτυχε το τρίτο και νικητήριο τέρμα του Ολυμπιακού (πρώτο φετινό από φορ για τους Πειραιώτες), έτρεξε πολύ για να βοηθήσει στο μαρκάρισμα, έφτασε μέχρι και αριστερό μπακ σε δύο φάσεις! Τρομερή η διάθεση του Ισλανδού να προσφέρει και φυσικά πιστώνεται το δικό του μερίδιο στην μεγάλη αυτή νίκη του Ολυμπιακού.

Ερνάνι: Πέρασε στο ματς στο 72ο λεπτό προκειμένου να δώσει στον Ολυμπιακό ταχύτητα και ενέργεια, ενδεχομένως να κρατήσει την μπάλα και να δημιουργήσει προβλήματα στην Άρσεναλ σε ανοιχτό χώρο. Δεν κατάφερε και πολλά, πέραν από κάποιες κερδισμένες φάσεις που ροκάνισαν τον χρόνο.

Βούρος: Μπήκε στο 86' και ξεκίνησε να τρέχει... παντού, προκειμένου να βοηθήσει τους καταπονημένους συμπαίκτες του στην μεσαία γραμμή. Έπαιξε στα 5 μέτρα μπροστά από τους στόπερ και στα δεξιά του Καμπιάσο, κλείνοντας σωστά τους χώρους σε 3 περιπτώσεις, έχοντας και μια σωστή επέμβαση σε προσπάθεια της Άρσεναλ να επιτεθεί κάθετα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η Αρσεναλ υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό (2-3)

Η απίθανη χαμένη ευκαιρία της Άρσεναλ

Θεοδωρίδης: "Κάναμε περήφανη όλη την Ελλάδα"

Σίλβα: "Έπρεπε να υποφέρουμε"

Sport24 Radio 103,3: Η περιγραφή του θριάμβου του Ολυμπιακού!

Τα διεθνή ΜΜΕ για το θρίαμβο του Ολυμπιακού

Φορτούνης: "Το ήθελα το γκολ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ"

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Καμπιάσο: "Κανείς δεν πέρασε με 3 βαθμούς"

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ