ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Gazzetta dello Sport λέει ακόμα "Ευχαριστούμε Τζόρτζεβιτς"

Η Gazzetta dello Sport λέει ακόμα "Ευχαριστούμε Τζόρτζεβιτς"
EUROKINISSI

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς μίλησε στην Gazzetta dello Sport και θυμάται το γκολ του που... χάρισε πρόκριση στην Γιουβέντους, το "ευχαριστώ" των Ιταλών στο πρόσωπό του και τις προτάσεις που απέρριψε για να μείνει στον Ολυμπιακό.

Είναι αναμφίβολα μια από τις πιο εμβληματικές μορφές στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ένας παίκτης-θρύλος για τους Πειραιώτες, που έχει συνδεθεί με τα χρόνια κυριαρχίας του, όταν στην ηγεσία του κλαμπ βρισκόταν ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Ο λόγος για τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, ο οποίος μίλησε στην "Gazzetta dello Sport" ενόψει της αποψινής μάχης με την Γιουβέντους (21:45) για την 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League και μεταξύ άλλων έκανε φλας μπακ...

Όπως είπε και ο ίδιος "έμαθα τη λέξη 'ευχαριστώ' χάρη στους οπαδούς της Γιουβέντους" και ο λόγος δεν είναι άλλος από το λυτρωτικό του γκολ στις 10/12/1997 στο Ολυμπιακός - Ρόζενμποργκ 2-2, το οποίο... έδωσε πρόκριση στη "Βέκια Σινιόρα", η οποία μάλιστα έφτασε ως τον τελικό της διοργάνωσης.

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΣΕ Η ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Και εξηγούμαστε... Οι Νορβηγοί ήθελαν πάση θυσία τη νίκη στο ΟΑΚΑ, την ώρα που η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς ήταν αποκλεισμένη. Εκείνη την εποχή, υπήρχαν στη διοργάνωση έξι όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, από τους οποίους περνούσαν στα προημιτελικά οι πρώτοι κάθε γκρουπ και οι δύο καλύτεροι δεύτεροι.

Στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου του Ολυμπιακού, η Ρεάλ έκανε από νωρίς πάρτι κόντρα στην Πόρτο (4-0) με αποτέλεσμα η Ρόζενμποργκ να ελπίζει για την είσοδό της στα προημιτελικά μέσω της δεύτερης θέσης. Και θα ήταν στις καλύτερες δεύτερες, αν νικούσε στο ΟΑΚΑ. "Απόδραση" από την Ελλάδα και στους "8" του Champions League!

Το πρώτο ημίχρονο στο Μαρούσι κύλησε χωρίς σκορ. Με το ξεκίνημα όμως της επανάληψης, ο Μαυρογεννίδης σκόραρε (48'), Ρούσφελντ είχε άμεση απάντηση (49') και λίγο αργότερα (69') έγραψε και το 1-2. Η νορβηγική ομάδα είχε αγκαλιάσει την πρόκριση και η Γιουβέντους έμενε εκτός εκείνη την στιγμή, διότι δεν ήταν στις καλύτερες δεύτερες.

Η "Γηραιά Κυρία" έβαλε γκολ στο 84' απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως για να προκριθεί, ήθελε ένα γκολ του Ολυμπιακού. Στο 87ο λεπτό, ο Τάσος Μητρόπουλος μπήκε στη θέση του Ηλία Πουρσανίδη. Ήταν η τελευταία συμμετοχή της καριέρας του. Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, κέρδισε φάουλ. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς το εκτέλεσε και έστειλει την μπάλα στα δίχτυα. Το 2-2 ταξίδεψε στο Τορίνο, όπου οι φίλαθλοι της Γιουβέντους πανηγύριζαν, φωνάζοντας "Ολυμπιακός"!

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΒΕΚΙΑ ΣΙΝΙΟΡΑ"

"Έμαθα τη λέξη 'ευχαριστώ', διότι την ένιωθα για χρόνια από τους Ιταλούς. Με κάνει να χαμογελάω, όμως επαναλαμβάνω ότι έπαιζα για τον Ολυμπιακό. Μεταξύ άλλων μάλιστα, ήμουν αντίπαλός τους", ανέφερε ο Τζόρτζεβιτς, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει για το αποψινό (5/12) παιχνίδι στο Φάληρο ανάμεσα στις δυο ομάδες:

"Η εμπειρία μου, μου διδάσκει πως τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Όταν παίζεις σε αυτό το γήπεδο, πιέζεσαι από τον κόσμο. Αν η Γιουβέντους θέλει να προκριθεί, ξέχωρα από το τι θα γίνει στο Καμπ Νόου, πρέπει να παλέψει σκληρά. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει εδώ και 20 χρόνια: η τακτική και πάνω απ' όλα η ταχύτητα. Σήμερα, η Γιουβέντους είναι εκπληκτική, μου αρέσει πολύ ο Ντιμπάλα, αλλά τότε υπήρχε ο Ντελ Πιέρο και μετά ο Ζιντάν".

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΕ

Όσο για το γιατί δεν έπαιξε ποτέ στη Serie Α, αποκάλυψε: "Δεν το μετανιώνω. Είχα προτάσεις από τη Ρόμα και τη Λάτσιο, αλλά ανανέωνα το συμβόλαιό μου με τον Ολυμπιακό. Η Ελλάδα είναι εκπληκτική χώρα. Η Κρίση δεν έχει αλλάξει τους ανθρώπους, παραμένουν πολύ ανοικτοί. Στην πραγματικότητα, αισθάνομαι Σέρβος και μισός Έλληνας".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ