ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η φιέστα του Φουστέρ

Η φιέστα του Φουστέρ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr καταγράφει τις στιγμές αποθέωσης του Νταβίδ Φουστέρ στη φιέστα του Ολυμπιακού όπου ο κόσμος των "ερυθρολεύκων" ζήτησε την παραμονή του Ισπανού "για πάντα στο λιμάνι" (videos)

Στο 35ο λεπτό της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Καλλονή στο Γεώργιος Καραϊσκάκης , οι γηπεδούχοι κερδίζουν φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων", Νταβίδ Φουστέρ, αναλαμβάνει την εκτέλεσή του. Το Sport24.gr πατάει το REC και...

Αυτή ήταν η πρώτη στιγμή της αποθέωσης του Νταβίδ Φουστέρ στην εντυπωσιακή φιέστα του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματος. Ο 34χρονος μεσοεπιθετικός άκουσε το όνομά του τις περισσότερες φορές από τον κόσμο των πρωταθλητών σε σχέση με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης, το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" σείστηκε από το σύνθημα "Φουστέρ αλάνι, για πάντα στο λιμάνι". Ακολούθησε η ανακοίνωση από τα μεγάφωνα ότι ο αρχηγός του Ολυμπιακού αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα. "Οε, οε, οε, οε, Νταβίδ Φουστέρ" απ' όλο το γήπεδο, παρόλο που εκείνη τη στιγμή οι "ερυθρόλευκοι" παίκτες ήταν στα αποδυτήρια.

Ο Ισπανός ήταν και αυτός ο οποίος χειροκροτήθηκε πιο θερμά από κάθε παίκτη του Μάρκο Σίλβα, όταν βγήκε τελευταίος στην τελετή απονομής του πρωταθλήματος, ακούγοντας για άλλη μία φορά το όνομά του από τον κόσμο που βρέθηκε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Στο τέλος του βίντεο, ακούγεται η σύζυγος του Φουστέρ να μιλάει στον γιο τους, Νίκο, την ώρα που ο κόσμος αποθεώνει τον... μπαμπά!

Κατά τη διάρκεια της εξόδου των παικτών για την απονομή του τίτλου, αυτοί που έγιναν σύνθημα στα χείλη των οπαδών, πέρα από τον Φουστέρ, ήταν οι Ρομπέρτο, Τσόρι και Κώστας Φορτούνης. Το όνομά του άκουσε και ο Μάρκο Σίλβα ο οποίος αποθεώθηκε και στα τελευταία λεπτά του αγώνα, εκεί όπου ακούστηκε και το "Ρομπέρτο αλάνι, για πάντα στο λιμάνι".

ΝΤΑΒΙΔ, Ο ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ

Φυσικά και δεν είναι τυχαία η λατρεία των φίλων του Ολυμπιακού για τον Νταβίδ Φουστέρ. Η πορεία του όλα αυτά τα έξι χρόνια στην ομάδα σε κάθε επίπεδο, είτε μέσα στο χορτάρι είτε εκτός γηπέδου, τον έχει βάλει για τα καλά στις "ερυθρόλευκες" καρδιές.

Ο ίδιος ξέσπασε σε κλάματα στην περσινή φιέστα με την ιδέα ότι μπορεί να έφευγε από την ομάδα, ενώ φέτος δήλωσε χαρακτηριστικά: " Είμαι πολύ συγκινημένος. Είναι ο,τι μεγαλύτερο μου έχει συμβεί, αυτή η αγάπη του κόσμου. Δεν ξέρω πως να την ανταποδώσω. Πάντα είναι το σπίτι μου ο Ολυμπιακός".

Ο Ισπανός έχει εκφράσει την επιθυμία του να κλείσει στους Πειραιώτες την καριέρα του και να συνεχίσει στην ομάδα σε όποιο πόστο του προταθεί από τη διοίκηση. Είναι ευτυχισμένος από την παραμονή του στην Ελλάδα και θέλει να μείνει εδώ μαζί με την οικογένειά του. Καταλαβαίνει άπταιστα ελληνικά (σ.σ. έχει προσωπικό δάσκαλο), ενώ προετοιμάζει την επόμενη ημέρα καθώς ήδη έχει δίπλωμα γυμναστή ποδοσφαίρου και επιθυμεί να πάρει και αυτό του προπονητή.

Η φιέστα του Φουστέρ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αίσθηση ότι θα παραμείνει

Όπως είναι λογικό, η παραμονή και του χρόνου στον Ολυμπιακό ως ποδοσφαιριστή, δεν υπάρχει περίπτωση να κολλήσει στο οικονομικό. Η απόφαση είναι καθαρά του Μάρκο Σίλβα ο οποίος αν δώσει το "πράσινο φως", ο Νταβίδ Φουστέρ θα συνεχίσει να φορά το περιβραχιόνιο των πρωταθλητών Ελλάδας και τη νέα σεζόν.

Ο Πορτογάλος δεν υπολόγιζε φέτος τον Ισπανό, αφήνοντάς τον εκτός Ευρώπης. Ο Νταβίδ όμως πάλεψε στις προπονήσεις, δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα και άρπαξε τις ευκαιρίες που πήρε από τον Σίλβα στο δεύτερο μισό της σεζόν. Πρόλαβε μάλιστα σε μόλις 16 αγώνες να βάλει 7 γκολ, ανάμεσά τους μέσα στην Τούμπα στον ημιτελικό Κυπέλλου.

Η αίσθηση που υπάρχει στο λιμάνι είναι ότι ο Νταβίδ Φουστέρ θα παραμείνει στο ρόστερ και τη νέα σεζόν. Ο Σίλβα είδε ότι ο Ισπανός του είναι χρήσιμος όχι μόνο στο χορτάρι, αλλά κυρίως στα αποδυτήρια. Είναι ο φυσικός αρχηγός του Ολυμπιακού, ο μόνος παίκτης που έχει μείνει και στα 6 χρόνια του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Και με την ιδιαιτερότητα των προκριματικών του Champions League σε τρεις μήνες, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ανάγκη από έναν Αρχηγό εντός και εκτός γηπέδου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ