ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η φιέστα για το 43ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού

Η φιέστα για το 43ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Καλλονή στο "Γ. Καραϊσκάκης", ο Ολυμπιακός γιόρτασε μαζί με τους οπαδούς του το 43ο πρωτάθλημα της ιστορίας του! Η ατάκα του Βαγγέλη Μαρινάκη. (video+pics)

Ο Ολυμπιακός την Κυριακή (17/4) έδωσε την τελευταία του εντός έδρας φετινή αναμέτρηση για το πρωτάθλημα, φιλοξενώντας την Καλλονή για την 30η αγωνιστική, με την οποία ολοκληρώθηκε η Super League.

Αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα, ξεκίνησαν οι ετοιμασίες για τους εορτασμούς της κατάκτησης του 43ου πρωταθλήματος στην ιστορία των "ερυθρολεύκων".

Αρχικά στήθηκε η εξέδρα των πρωταθλητών στον αγωνιστικό χώρο, στην οποία θα έφταναν οι συντελεστές του φετινού τίτλου, περνώντας από την φυσούνα και ανάμεσα από τα 42 προηγούμενα τρόπαια που έχει κατακτήσει ο Ολυμπιακός, τοποθετημένα σε μικρά βάθρα.

Στα μάτριξ του γηπέδου ξεκίνησε να παίζει ένα βίντεο με όλα τα γκολ του Ολυμπιακού στην Super League και μόλις ολοκληρώθηκε ξεκίνησε ένα ακόμη που συνδύαζε αγωνιστικές και μη δράσεις των "ερυθρολεύκων".

Είχε σημαντικές στιγμές, όπως οι νίκες στο Champions League σε Λονδίνο (Άρσεναλ) και Ζάγκρεμπ (Ντίναμο), την στιγμή της συμμετοχής του Πραξιτέλη Βούρου (προέρχεται από τις Ακαδημίες) στο "Emirates", το 4-0 επί της ΑΕΚ και το 3-1 κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά και την προσφορά του Ολυμπιακού σε κοινωνικό επίπεδο. Την βοήθεια στα συσσίτια της εκκλησίας, την προσφορά στην UNICEF, τους πρόσφυγες στο Λιμάνι αλλά και την στήριξη σε ιδρύματα για μικρά παιδιά. Μια σειρά κοινωνικών δράσεων του Ολυμπιακού καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Ακολούθως στον αγωνιστικό χώρο βγήκαν εκατοντάδες παιδιά των Ακαδημιών του Ολυμπιακού κρατώντας σημαίες της ομάδας και σχημάτισαν έναν διάδρομο κατά μήκος του γηπέδου, όπου παρέλασαν τα τμήματα της Κ-20 του ποδοσφαίρου, του πόλο γυναικών, του βόλεϊ γυναικών, του μπάσκετ γυναικών και του βόλεϊ αντρών. Όλα κατέκτησαν τίτλους φέτος, ευρωπαϊκούς ή εγχώριους.

Ήταν η σειρά των αθλητών του Ολυμπιακού που θα δώσουν το παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο να παρελάσουν και πλέον ήταν όλα έτοιμα για την αντίστροφη μέτρηση που θα έφερνε την κούπα του Πρωταθλητή στα χέρια των πρωταγωνιστών.

Τα 42 προηγούμενα τρόπαιο πήραν θέση στα τοποθετημένα για την περίσταση βάθρα προκειμένου να υποδεχθούν τον 43ο τίτλο πρωταθλητή στην ιστορία του Ολυμπιακού!

Πρώτος περπάτησε στον ειδικά διαμορφωμένο διάδρομο ο ισχυρός άνδρας των "ερυθρολεύκων", Βαγγέλης Μαρινάκης και του ζητήθηκε από τον παρουσιαστή της εκδήλωσης, Χρήστο Φερεντίνο, να πει δύο λόγια. Ο πρόεδρος των Πειραιωτών αρκέστηκε στο να αφιερώσει τον φετινό τίτλο στον Γιώργο Σαλονίκη, έναν "μεγάλο Ολυμπιακό", όπως τον χαρακτήρισε.

"Αντέχεις για άλλα 15 χρόνια;", τον ρώτησε ο Χρήστος Φερεντίνος και ο Βαγγέλης Μαρινάκης απάντησε "όσα έχω υποσχεθεί...".

Ακολούθησε ο Σάββας Θεοδωρίδης και μετά οι Μάρκο Σίλβα, Γρηγόρης Γεωργάτος, οι βοηθοί του Πορτογάλου τεχνικού, οι Αλέκος Ράντος, Κυριάκος Δουρέκας και το σταφ (αναλυτές φορντιστές κτλ.), ο γιατρός Χρήστος Θέος και το ιατρικό τιμ και τέλος οι ποδοσφαιριστές Καπίνο, Χουτεσιώτης, Μπουχαλάκης, Ζντιέλαρ, Κολοβός, Βούρος, Σεμπά, Τσιμίκας, Σαλίνο, Μποτία, Κασάμι, Πουλίδο, Ερνάνι, Μαζουακού, Ντουρμάζ, Ελαμπντελαουί, Πάρντο, Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς, Ιντέγε, Καμπιάσο, Φορτούνης, Σιόβας, Ντομίνγκες, Ρομπέρτο και Φουστέρ.

Ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος ήταν έτοιμος για την απονομή. Παρέδωσε το τρόπαιο στον Βαγγέλη Μαρινάκη και ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού στάθηκε στην εξέδρα μαζί με τους ποδοσφαιριστές του, υψώνοντας την κούπα στον πειραϊκό ουρανό.

Η φιέστα για το 43ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
Η φιέστα για το 43ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
Η φιέστα για το 43ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
Η φιέστα για το 43ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Θυμηθείτε το LIVE της φιέστας του Ολυμπιακού

Ο Νταβίδ Φουστέρ που αποθεώθηκε από τους φίλους του Ολυμπιακού τόνισε:

"Είμαι πολύ συγκινημένος. Είναι ο,τι μεγαλύτερο μου έχει συμβεί, αυτή η αγάπη του κόσμου. Δεν ξέρω πως να την ανταποδώσω. Πάντα είναι το σπίτι μου ο Ολυμπιακός".

Το συμβόλαιο του Σαλίνο, όπως και του Φουστέρ, λήγει το καλοκαίρι. Ο Βραζιλιάνος μπακ δεν έκρυψε πως επιθυμεί να συνεχίσει στο Λιμάνι:

"Είμαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος. Τρία χρόνια εδώ και τρία πρωταθλήματα. Το αφιερώνω στην κόρη μου. Θέλω να μείνω εδώ και του χρόνου. Τώρα όμως, ας απολαύσουμε αυτές τις στιγμές...".

Ο MVP του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν, Κώστας Φορτούνης, είπε από τον πλευρά του:

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι, συνεχίζουμε, έχουμε τώρα μπροστά μας το Κύπελλο. Αφιερωμένο αυτό το πρωτάθλημα στον κόσμο και στον πρόεδρο. Όσο για μένα, δούλεψα πολύ φέτος, με πίστεψε πολύ η ομάδα και ο προπονητής. Νομίζω ότι τον δικαίωσα τον κ. Σίλβα".

Η φιέστα κάπου εκεί έλαβε τέλος, οι πρωταγωνιστές αποχώρησαν και έμειναν κάμποσοι φίλοι του Ολυμπιακού στον αγωνιστικό χώρο, βγάζοντας φωτογραφίες και συλλέγοντας αναμνηστικά. Η επόμενη μέρα θα βρει τον Μάρκο Σίλβα και τους ποδοσφαιριστές του να προετοιμάζονται για το Κύπελλο Ελλάδας, με την ελπίδα να ανανεώσουν το ραντεβού τους για μια ακόμη φιέστα στο τέλος της επόμενης σεζόν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ