ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Ευρώπη δεν μπορεί να περιμένει

Η Ευρώπη δεν μπορεί να περιμένει
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός έχει συνολικά 40 μέρες στη διάθεση του να κινηθεί μεταγραφικά. Όμως τώρα τα πλέον σημαντικά είναι τα παιχνίδια του 3ου προκριματικού γύρου και εκεί πέφτει το βάρος.

Την Τετάρτη (27/7, 21:45) ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Χαπόελ Μπερ Σεβά στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Μια διαδικασία που είναι πρωτόγνωρη για τους Πειραιώτες και επομένως χρειάζεται προσοχή, σοβαρότητα και προπάντων τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση προκειμένου να ξεπεραστεί το πρώτο εμπόδιο μέχρι τους ομίλους της διοργάνωσης.

Αυτό είναι και το απόλυτο ζητούμενο για τους "ερυθρόλευκους", σε αυτό το χρονικό σημείο της σεζόν. Η πρόκριση κόντρα στους Ισραηλινούς αυτομάτως εξασφαλίζει στον Ολυμπιακό την παρουσία του στους ομίλους του Europa League. Και φυσικά του δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσει στα play offs το εισιτήριο για την φάση των ομίλων του Champions League.

Εν ολίγοις, στα παιχνίδια με την Χαπόελ Μπερ Σεβά οι Πειραιώτες παίζουν την ευρωπαϊκή τους ύπαρξη ενόψει της νέας σεζόν. Το ματς της Τετάρτης μπορεί κάλλιστα να ισχυριστεί κάποιος ότι αντιμετωπίζεται σαν "τελικός" στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού.

Θέλουν οι "ερυθρόλευκοι" τη νίκη και μάλιστα θα προσπαθήσουν να τη συνδυάσουν με σκορ ασφαλείας πριν τον επαναληπτικό της 3ης Αυγούστου στο Ισραήλ.

Μια τέτοια εξέλιξη όχι μόνο θα τους βάλει σε θέση οδηγού με έπαθλο την πρόκριση, αλλά παράλληλα θα τους εξασφαλίσει ηρεμία και χρόνο τόσο στην προσπάθεια για αγωνιστική βελτίωση, όσο και στο μεταγραφικό προσκήνιο. Θα μπορεί να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση η ομάδα.

Τώρα λοιπόν οι μεταγραφές είναι σε δεύτερο πλάνο στο Λιμάνι. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δεν ενδιαφέρονται για την ενίσχυση της ομάδας.

Ότι καθημερινά δεν τσεκάρουν περιπτώσεις παικτών που θα ανεβάσουν την ποιότητα και τις λύσεις στο ρόστερ. Απεναντίας στο πειραϊκό κλαμπ γνωρίζουν σε ποιες θέσεις χρειάζεται να γίνουν ουσιαστικές κινήσεις και είναι κάτι με το οποίο καταπιάνονται καθημερινά.

Αλλά αυτό που τους καίει αυτή τη στιγμή είναι να παρουσιαστεί πανέτοιμη η ομάδα την Τετάρτη. Ούτως ή άλλως και παίκτης να αποκτηθεί αύριο - μεθαύριο, θα μπορεί μεν να δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα, αλλά είναι απίθανο να υπολογίζεται από τον Βίκτορ Σάντσεθ για την πρώτη αναμέτρηση με την Χαπόελ Μπερ Σεβά.

Οι παίκτες που βρίσκονται τώρα στην διάθεση του Ισπανού τεχνικού είναι αυτοί που θα αναλάβουν να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό σε ασφαλή μονοπάτια στον 3ο προκριματικό γύρο. Και πάνω σε αυτούς θα στήσει τα πλάνα του ο Βίκτορ, ψάχνοντας τις καλύτερες δυνατές λύσεις και τακτικές για να βάλει βάσεις πρόκρισης στο 90λεπτο του "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Μοιραία λοιπόν το... ξεπάστρεμα της Χαπόελ Μπερ Σεβά είναι ο Νο1 στόχος του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή και αυτό βγαίνει και μέσα από το κλίμα συσπείρωσης που παρατηρείται στο στρατόπεδο των "ερυθρολεύκων". Στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη το κυρίως μενού των συζητήσεων αφορά το ματς της Τετάρτης και γίνεται κατανοητό ότι αυτή είναι η προτεραιότητα των Πειραιωτών αυτές τις μέρες.

Photo credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Λύνει τα χέρια του Βίκτορ ο Πουλίδο
Τζόρτζεβιτς: "Ανησυχώ για το ματς με την Χάποελ"
Η ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού
Τετάρτη και η ρεβάνς στο Ισραήλ
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ