ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η εξήγηση του Κουντούρη για Σίλβα, Βίκτορ

Η εξήγηση του Κουντούρη για Σίλβα, Βίκτορ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μιχάλης Κουντούρης έδωσε την δική του εξήγηση για τους λόγους που έφεραν τον Ολυμπιακό να έχει τον τρίτο του προπονητή σε διάστημα 50 ημερών, ενώ έστειλε το μήνυμα του στον κόσμο των "ερυθρολεύκων". (video)

Στην παρουσίαση του Πάουλο Μπέντο, δίπλα του στο πάνελ ήταν ο Μιχάλης Κουντούρης. Ένας από τους αντιπροέδρους της ΠΑΕ Ολυμπιακός και με αναβαθμισμένο ρόλο στο ποδοσφαιρικό τμήμα μετά τις τελευταία αλλαγές (και) σε διοικητικό επίπεδο.

Ο κ. Κουντούρης πήρε πρώτος τον λόγο, στο ξεκίνημα της παρουσίασης του Πάουλο Μπέντο, θέλοντας να δώσει εξηγήσεις στον κόσμο του Ολυμπιακού για όσα συνέβησαν τους τελευταίους δύο μήνες στην ομάδα.

Για την αποχώρηση του Σίλβα, την πρόσληψη του Βίκτορ Σάντσεθ, την τραγική εικόνα των "ερυθρολεύκων" στα προκριματικά με την Χάποελ Μπερ Σεβά, την απομάκρυνση του Ισπανού τεχνικού και την επιλογή του Πάουλο Μπέντο ως αντικαταστάτη του αλλά και για τα νέα πρόσωπα στο τεχνικό επιτελείο (Αριέλ Ιμπαγάσα) και την θέση του Αθλητικού διευθυντή (Φρανσουά Μοδεστό).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μιχάλη Κουντούρη:

"Ο κύριος Σίλβα είχε ένα έτοιμο ρόστερ, ενώ είχε γίνει και προεργασία για το σχεδιασμό της ομάδας. Ήταν σε επαφή για μεταγραφές και κάναμε μία, αυτή του Φιγκέιρας. Είχαμε έναν σχετικά ήρεμο μήνα με το πλάνο να τρέχει. Μία ημέρα πριν φύγουμε για την προετοιμασία, ο Σίλβα ήρθε και μας είπε ότι θέλει να φύγει. Δεν το περιμέναμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα και τίποτε παραπάνω. Δεν τον διώξαμε εμείς.

Σε προσωπική επαφή που είχαμε δεν κατάλαβα ακριβώς το λόγο που έφυγε. Ήταν προσωπικά του προβλήματα. Δεν θέλω να μείνω εκεί. Μας άφησε όπως μας άφησε με ανεπαρκείς δικαιολογίες. Εκείνη τη στιγμή μπαίναμε στο αεροπλάνο. Τον παρακαλέσαμε να μείνει μέχρι να βρούμε προπονητή. Οι αρμόδιοι για να βρουν τον νέο προπονητή σκέφτηκαν δύο με τρεις λύσεις.

Η πιο σωστή ήταν ένας που να ξέρει την ομάδα και ο Βίκτορ ξέρει την ομάδα. Γιατί παίζαμε προκριματικά μετά από ένα μήνα. Του εξηγήσαμε ότι η ομάδα παίζει όλη τη χρονιά σε ένα μήνα και του εξηγήσαμε ότι δεν θέλουμε πολλές αλλαγές γιατί η ομάδα είναι έτοιμη. Δεν μπορούσαμε να ρισκάρουμε τον προκριματικό.

Μιλήσαμε για μία ή δύο μεταγραφές και παρότι συμφωνήσαμε είδαμε άλλα πράγματα. Η ομάδα να αλλάζει το σύστημά της μέσα στο παιχνίδι και παίκτες να αλλάζουν θέση. Τα αποτέλεσμα ήταν τραγικό για τον σύλλογο, αγωνιστικά και οικονομικά. Το χειρότερο όλων ήταν η απόδοση της ομάδας.

Ο αποκλεισμός μπορεί να έρθει, ποδόσφαιρο είναι. Αυτό που είδαμε όλοι ήταν κάτι τραγικό. Δεν ήταν ποδόσφαιρο. Μέχρι το τελευταίο παιχνίδι άλλαξε την ομάδα με ένα σύστημα που δεν είχε παίξει ποτέ. Αποτέλεσμα να μείνουμε εκτός Champions League μετά από πέντε χρόνια. Εκείνη τη στιγμή όλοι φοβηθήκαμε τι γίνεται τώρα. Είναι τεράστια η απώλεια των χρημάτων.

Κάποιοι πίστεψαν ότι θα διαλύσει η ομάδα. Ότι θα μπούμε σε ποδοσφαιρικό μνημόνιο. Αυτό που έπαθαν άλλες ομάδες στην Ελλάδα που είτε έπεσαν κατηγορία, είτε είναι σε… μνημόνιο. Η διοίκηση έδωσε το "παρών" με μία μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να καλυφθούν τα έξοδα. Αλλάξαμε τον προπονητή. Αλλαγή στο τμήμα σκάουτινγκ και αλλαγή στο ποδοσφαιρικό τμήμα, με πρόσωπα όπως οι Αριέλ Ιμπαγάσα και Φρανσουά Μοδεστό, άνθρωποι αρεστοί στον κόσμο. Είναι η τρίτη αλλαγή προπονητή σε 50 ημέρες.

Ο κύριος Μπέντο έχει μπροστά του 20 ημέρες να βελτιώσει το ρόστερ της ομάδας με όσο το δυνατόν καλύτερες επιλογές. Επίσης έχει και τέσσερα πολύ σοβαρά παιχνίδια που θα παίξει η ομάδα. Έχει πολύ δύσκολη δουλειά και πρέπει όλοι να τον βοηθήσουμε να φέρει εις πέρας την αποστολή του.

Θα ήθελα να αναφερθώ στον κόσμο της ομάδας. Ο κόσμος πρέπει να είναι κοντά να βοηθήσει την ομάδα και να αφήσει τον προπονητή να πάρει το χρόνο του. Πάμε όλοι μαζί ενωμένοι.

Αρκετούς εχθρούς έχουμε εκτός των τειχών, να μην έχουμε και εντός. Είμαστε σίγουροι πως στο τέλος θα έχουμε καλύτερη χρονιά και από την περσινή.

Η διοίκηση θα είναι κοντά να στηρίξει τις επιλογές του προπονητή. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον νέο προπονητή, αλλά και τον Ιμπαγάσα και τον Φρανσουά".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ