ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η εκκίνηση των 15 δανεικών στη σεζόν

Η εκκίνηση των 15 δανεικών στη σεζόν

Με σχεδόν ένα δίμηνο επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων να έχει συμπληρωθεί στη σεζόν, το Sport24.gr καταγράφει την παρουσία των 15 δανεικών του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ξεχωρίζουν Λαΐφης, Βιάνα, Ρισβάνης και Τσιμίκας.

Συνολικά 15 παίκτες δανεικούς σε συλλόγους της Ελλάδας (4) και του εξωτερικού (10) έχει τη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός. Οι επτά αγωνίζονται στην άμυνα (πέντε στόπερ), άλλοι τρεις στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ισάριθμοι είναι οι εξτρέμ και δύο οι επιθετικοί.

Από τους 15 δανεικούς, οι 11 είναι Έλληνες και οι τρεις εν ενεργεία διεθνής. Σιώπης και Γιαννιώτας με τα γαλανόλευκα, ο Λαΐφης με την Κύπρο. Σάλιακας, Ρισβάνης, Γούτας, Τσιμίκας, Μανθάτης και Βέργος έχουν σημαντικό πέρασμα από τις "μικρές" εθνικές. Ο Λάτσι είναι επίσης διεθνής με τις U-17, U-19 & U-21 της Αλβανίας και Ελιουνούσι καλείται σε σταθερή βάση στην εθνική Νορβηγίας.

Λαΐφης και Βιάνα είναι αυτοί που ξεχωρίζουν στο ξεκίνημα, παίζοντας σε Σταντάρ Λιέγης και Μπράγκα αντίστοιχα, που διατηρούν οψιόν αγοράς των δύο παικτών για το καλοκαίρι του 2018. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο ο Κύπριος, όσο και ο Βραζιλιάνος στόπερ έχουν κινήσει το σοβαρό ενδιαφέρον συλλόγων ανά την Ευρώπη και όχι μόνο. Για τον Λαΐφη δεν είναι έκπληξη, αφού από την πρώτη του σεζόν στο Βέλγιο είχε αφήσει τα διαπιστευτήρια του, ωστόσο για τον Βιάνα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη.

Ο Ολυμπιακός έδωσε 2 εκατ. ευρώ στην Κρουζέιρο τον Αύγουστο του 2016 και απέκτησε τα δικαιώματα του Βραζιλιάνο κεντρικού αμυντικού, που δεν ικανοποίησε στην πρώτη του σεζόν με τα ερυθρόλευκα και έτσι παραχωρήθηκε δανεικός στην πορτογαλική ομάδα το φετινό καλοκαίρι. Έχει φτάσει ήδη τα εννέα 90λεπτα (δέκα αισίως έχει ο Λαΐφης) και έχει μπει στο μάτι συλλόγων της Ευρώπης αλλά και της Λατινικής και Κεντρικής Αμερικής.

Ο Ρισβάνης κάνει πολύ καλές εμφανίσεις στο εξαιρετικό (με αποκορύφωμα το "διπλό" στο "Γ. Καραϊσκάκης") ξεκίνημα του Ατρομήτου, ενώ ο Τσιμίκας έχει ήδη οκτώ συμμετοχές (2 γκολ, 1 ασίστ) με τη φανέλα της Βίλεμ. Ο Γιαννιώτας έχει σκοράρει δύο φορές σε 100 λεπτά συμμετοχής με την φανέλα της Βαγιαδολίδ, ενώ με το πρωτάθλημα της Football League να μην έχει ξεκινήσει, οι Σάλιακας και Καραγεώργης δεν έχουν γράψει ακόμη συμμετοχές.

Αναλυτικά το ξεκίνημα της σεζόν για τους 15 δανεικούς του Ολυμπιακού:

ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΛΕΠΤΑ ΓΚΟΛ ΑΣΙΣΤ
Μανώλης Σάλιακας Δεξί μπακ Κισσαμικός - - - -
Αντώνης Καραγεώργης Στόπερ Κισσαμικός - - - -
Σπύρος Ρισβάνης Στόπερ Ατρόμητος 5 378 - -
Δημήτρης Γούτας Στόπερ Σ. Τρούιντεν 2 120 - -
Κώστας Λαΐφης Στόπερ Σταντάρ Λ. 10 900 - -
Μπρούνο Βιάνα Στόπερ Μπράγκα 9 810 - -
Κώστας Τσιμίκας Αρ. μπακ Βίλεμ 8 703 2 1
Καζίμ Λάτσι Κεντρικός χαφ Αζαξιό 7 306 1 -
Μανώλης Σιώπης Κεντρικός χαφ Πανιώνιος 3 112 - -
Νίκολας Μαρτίνες Κεντρικός χαφ Απόλλων Λ. 5 179 2 1
Ταρίκ Ελιουνούσι Εξτρέμ Κάραμπαχ 5 275 - -
Γιάννης Γιαννιώτας Εξτρέμ Βαγιαδολίδ 3 100 2 -
Γιώργος Μανθάτης Εξτρέμ ΠΑΣ Γιάννινα 5 235 - -
Νίκος Βέργος Επιθετικός Βάσας 1 27 - -
Τάσος Καραμάνος Επιθετικός Ρίο Άβε 7 311 - 1

* Δανεικοί στον ΑΟΧ Κισσαμικό είναι ακόμη έξι παίκτες του Ολυμπιακού που πέρσι αγωνίζονταν στα τμήματα υποδομής των "ερυθρολεύκων". Πρόκειται για τους Ξύδα, Τασιούλη, Φουάση, Μεγαρίτη, Γαβαλά και Τόλι.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κόντρα στο ρεύμα ο Λεμονής με Μάριν
Το νέο Scouting Camp της Ακαδημίας
Ο Κοβάτσεβιτς φαβορί για αθλητικός διευθυντής στον Ολυμπιακό
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ