ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η δουλειά δεν σταματά για το τεχνικό επιτελείο

Η δουλειά δεν σταματά για το τεχνικό επιτελείο

Τα ματς και οι προπονήσεις τελειώνουν, οι παίκτες ξεκουράζονται, αλλά για το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού η δουλειά συνεχίζεται.

Είναι ζόρικη η καθημερινότητα των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Ταξίδια, δυνατές προπονήσεις, φιλικά, πίεση και απαιτήσεις με φόντο την επιτυχία.

Ωστόσο υπάρχουν και οι αφανείς ήρωες της ομάδας. Γυμναστές, φροντιστές, γιατροί, φυσιοθεραπευτές, έχουν τα δικά τους τρεχάματα ακολουθώντας τις αποστολές. Σε αυτή την χρονική περίοδο μεγάλο φόρτο εργασίας έχει το τεχνικό επιτελείο που πλαισιώνει τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Οι συνεργάτες του Βίκτορ Σάντσεθ δουλεύουν ασταμάτητα αναλύοντας συνεχώς δεδομένα. Για τους αντιπάλους, για τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, για επικείμενους μεταγραφικούς στόχους.

Αυτό συμβαίνει και στο διάστημα της παραμονής του Ολυμπιακού στο Βέλγιο, όπου οι "ερυθρόλευκοι" πραγματοποιούν το δεύτερο στάδιο της καλοκαιρινής τους προετοιμασίας.

Η επίσημη ιστοσελίδα του Ολυμπιακού κάνει ξεχωριστή αναφορά στον χρόνο που αφιερώνουν καθημερινά ο Βίκτορ Σάντσεθ με τους συνεργάτες, με στόχο τη διαρκή βελτίωση της ομάδας.

Αναλυτικά:

"Κάθε μέρα προετοιμασίας που περνά είναι ιδιαίτερα γεμάτη, για τον προπονητή του Ολυμπιακού, Βίκτορ Σάντσεθ και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Ο τεχνικός της ομάδας μας, αλλά και οι συνεργάτες του, εκμεταλλεύονται κάθε διαθέσιμη ώρα της ημέρας, προκειμένου να σχεδιάσουν με τον ιδανικό τρόπο τις προπονήσεις, αλλά και τους φιλικούς αγώνες. Στόχος δεν είναι άλλος, από εκείνον της διαρκούς βελτίωσης του συνόλου, αλλά και των ποδοσφαιριστών ατομικά.

Η δουλειά δεν σταματά για το τεχνικό επιτελείο

Δίχως να γνωρίζουν τι πάει να πει «κούραση», λοιπόν, οι άνθρωποι που πλαισιώνουν τον κ. Σάντσεθ, αλλά και ο ίδιος ο Ισπανός προπονητής, εργάζονται μπροστά από τους υπολογιστές, αλλά και τις σημειώσεις τους, εντοπίζοντας και την παραμικρή αδυναμία, ώστε να δουλέψουν επάνω της και να την εξαφανίσουν, μετατρέποντας έτσι τον Ολυμπιακό σε μία «καλοκουρδισμένη μηχανή» παραγωγής γκολ, επίτευξης νικών και διακρίσεων και κατάκτησης ακόμη περισσότερων τίτλων!

Η δουλειά δεν σταματά για το τεχνικό επιτελείο

Η δουλειά δεν σταματά για το τεχνικό επιτελείο

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο ξενοδοχείο όπου διαμένει η αποστολή του Θρύλου, στο Γκενκ του Βελγίου, το τεχνικό επιτελείο περνάει το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας, αναλύοντας όλα τα δεδομένα, από προπονήσεις και αγώνες, με στόχο την εξάλειψη των λαθών. Η δουλειά αρχίζει και τελειώνει εκεί, σε θεωρητικό επίπεδο, πριν περάσει στην πράξη και την εφαρμογή, μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Έχοντας στη διάθεσή τους και ένα projector, ο κ. Σάντσεθ και οι συνεργάτες του παρακολουθούν ματς της ομάδας, ματς αντιπάλων, αλλά ακόμη και υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, προκειμένου να καταλήξουν στις καλύτερες αποφάσεις.

Η δουλειά δεν σταματά για το τεχνικό επιτελείο

Η δουλειά δεν σταματά για το τεχνικό επιτελείο

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μας μπορεί να έχουν τη δυνατότητα να ξεκουραστούν, προκειμένου να ανακτήσουν δυνάμεις, πριν την επόμενη προπόνηση ή τον επόμενο φιλικό αγώνα, όμως για να μπορέσουν να λάβουν τη σωστή καθοδήγηση, πρέπει ο Βίκτορ Σάντσεθ και το τεχνικό επιτελείο να περάσουν καθημερινά πάρα πολλές ώρες στο meeting room, αναλύοντας και σχεδιάζοντας. Επί της ουσίας, η δουλειά για τους προπονητές, αναλυτές και γυμναστές της ομάδας μας, δεν σταματάει ποτέ".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ