ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η δεξαμενή των δανεικών

Η δεξαμενή των δανεικών

Σύνολο 22 δανεικοί, οι 15 εκτός Ελλάδας, σε 15 πόλεις και εννέα χώρες του χάρτη. Ποιοι από αυτούς και με τι ρόλο θα μπορούσαν να ενσωματωθούν το καλοκαίρι στο ρόστερ του Ολυμπιακού, επιτρέποντας στο μπάτζετ των μεταγραφών να "αφοσιωθεί" στην ποιότητα.

Για ένα ακόμη καλοκαίρι αναμένονται σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Ο αριθμός των οποίων θα εξαρτηθεί από έναν συνδυασμό παραγόντων.

Ο τρόπος που θα ολοκληρωθεί η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος, ο άνθρωπος που θα αναλάβει να καθοδηγήσει τεχνικά την ομάδα τη νέα σεζόν και ενδεχόμενες προτάσεις που θα φτάσουν στα γραφεία της ΠΑΕ για παραχώρηση παικτών, είναι τρεις συνθήκες που φυσιολογικά θα επηρεάσουν τις εξελίξεις αναφορικά με τις προσθαφαιρέσεις κατά τη διάρκεια της θερινής μεταγραφικής περιόδου.

ΔΥΟ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΔΑΝΕΙΚΟΙ

Ρόλο στον σχεδιασμό της περιόδου 2017-18 θα διαδραματίσουν και οι ποδοσφαιριστές που έχουν παραχωρηθεί από τον Ολυμπιακός ως δανεικοί, σε συλλόγους της Ελλάδας (7) και κυρίως του εξωτερικού (15). Στο σύνολο ο αριθμός ισούται με την δημιουργία δύο ενδεκάδων. Ακριβώς 22 είναι οι παίκτες που ανήκουν στους Πειραιώτες και αγωνίζονται σε άλλες ομάδες.

Αν προσθέσουμε σε αυτούς και τον Παπ Αμπού Σισέ*, που έχει ήδη υπογράψει στους "ερυθρόλευκους", φτάνουμε τους 23. Ο Σενεγαλέζος θα ολοκληρώσει τη σεζόν στην Αζαξιό (έχει ήδη 25 συμμετοχές και 2129' αγωνιστικά λεπτά στο ενεργητικό του), καθώς ανήκει στην ομάδα της Κορσικής έως τις 30/06/2017 και από την 1η Ιουλίου θα λογίζεται και τυπικά ως παίκτης του Ολυμπιακού.

Προφανώς και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές από την συγκεκριμένη κατηγορία θα παραμείνουν εκτός Ολυμπιακού, ωστόσο κάποιοι θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την παρουσία τους στο ρόστερ της νέας σεζόν και μάλιστα με αυξημένες πιθανότητες.

Στις συμφωνίες για τους Ομάρ Ελαμπντελαουί, Δημήτρη Σιόβα, Κωνσταντίνο Λαΐφη, Φελίπε Πάρντο και Νίκο Βέργο προβλέπεται ρήτρα αγοράς τους, ενώ και ο Δημήτρης Κολοβός (αναρρώνει από επέμβαση στον πρόσθιο χιαστό) αναμένεται να συνεχίσει στην Μέχελεν με κανονική μεταγραφή. Το ενδιαφέρον ομάδων έχουν συγκεντρώσει και οι Δημήτρης Γούτας, Παϊτίμ Κασάμι, Γιάννης Γιαννιώτας, Μπεν Μοχάμεντ και Τάσος Καραμάνος (έφτασε μια ανάσα από τη Φούλαμ τον Γενάρη).

ΠΑΙΚΤΗΣ ΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Ανδρέας Γιαννιώτης Τερματοφύλακας Πανιώνιος

28 (2520')

Μανώλης Σάλιακας Δεξί μπακ Καρμιώτισσα

25 (2040')

Ομάρ Ελαμπντελαουί Δεξί μπακ Χαλ

8 (616')

Πραξιτέλης Βούρος Δεξί μπακ/στόπερ Λεβαδειακός

11 (789')

Δημήτρης Γούτας Στόπερ Κόρτραϊκ

23 (2044')

Δημήτρης Σιόβας Στόπερ Λεγκανές

10 (897')

Κωνσταντίνος Λαΐφης Στόπερ Σταντάρ Λιέγης

32 (2700')

Μαρκ Ασίγκμπα Στόπερ Βέροια

23 (1916')

Ιωάννης Κάργας Στόπερ Πλατανιάς

24 (1581')

Αντώνης Καραγεώργης Στόπερ ΑΕΛ Καλλονή

2 (150')

Κωνσταντίνος Τσιμίκας Αριστερό μπακ Έσμπιεργκ

6 (438')

Σάσα Ζντιέλαρ Αμυντικός μέσος Μαγιόρκα

9 (643')

Γιάννης Λάτσι Κεντρικός μέσος Λεβαδειακός

10 (366')

Θεοφάνης Τζανδάρης Κεντρικός μέσος Κόπερ

-

Παϊτίμ Κασάμι Κεντρικός μέσος Νότιγχαμ Φ.

27 (1974')

Δημήτρης Κολοβός Εξτρέμ Μέχελεν

27 (1898')

Γιάννης Γιαννιώτας Εξτρέμ ΑΠΟΕΛ

38 (2345')

Φελίπε Πάρντο Εξτρέμ Ναντ

10 (454')

Μπεν Μοχάμεντ Εξτρέμ/φορ Πανιώνιος

28 (2271')

Νικολάς Μαρτίνες Επιτελικός μέσος Σίδνεϊ Γ.

2 (2101')

Νίκος Βέργος Επιθετικός Ρεάλ Β'

20 (1086')

Τάσος Καραμάνος Επιθετικός Φεϊρένσε

30 (2174')

* Παίκτης του Ολυμπιακού από την 1/7 θα είναι και ο Παπ Αμπού Σισέ, που φέτος μετρά 25 συμμετοχές και συνολικά 2129 αγωνιστικά λεπτά με τη φανέλα της Αζαξιό στην Ligue 2.

ΛΥΣΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΡΟΛΟ

Κάθε θέση του γηπέδου καλύπτουν οι 22 συνολικά δανεικοί του Ολυμπιακού. Και μέσα από αυτούς θα μπορούσε να προκύψει μια ενδεκάδα που -θεωρητικά τουλάχιστον- θα είχε την δυναμική να αποδειχθεί ανταγωνιστική στην Super League.

Γιαννιώτης - Ελαμπντελαουί, Λαΐφης, Σιόβας, Τσιμίκας - Ζντιέλαρ, Κασάμι - Γιαννιώτας, Μαρτίνες, Πάρντο - Μπεν, είναι ένα μείγμα ποδοσφαιριστών που με βάση τον πρότερο βίο τους με τα "ερυθρόλευκα", την αγωνιστική τους εικόνα στους συλλόγους που αγωνίζονται ως δανεικοί ή την προοπτική που έχουν, συνθέτουν ένα σύνολο παικτών που δημιουργεί προσδοκίες στο γήπεδο.

Θέση μπορούν να διεκδικήσουν και παίκτες όπως οι Γούτας, Τζανδάρης, Κολοβός, Βέργος ή Καραμάνος, ωστόσο είναι περιπτώσεις που είτε δεν έχουν τεσταριστεί με τα "ερυθρόλευκα", είτε προέρχονται από σοβαρούς τραυματισμούς.

Η δεξαμενή των δανεικών

Φυσικά δεν σημαίνει πώς όλοι οι παραπάνω παίκτες θα επιστρέψουν στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη το καλοκαίρι. Ο Ελαμπντελαουί συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να παραμείνει στη Χαλ, ο Σιόβας έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στη Λεγκανές (10 συμ. 1 γκολ), η Ναντ έχει διάθεση να διαπραγματευτεί την αγορά του Πάρντο (10 συμ., 1 γκολ), έστω και με χρήματα λιγότερα από όσα προβλέπει η ρήτρα. Και ο Μαρτίνες (29 συμ., 4 γκολ, 8 ασίστ, 2101') μάλλον θα παραμείνει κάτοικος Αυστραλίας.

Κάποιοι από τους Γιαννιώτη, Λαΐφη, Τσιμίκα, Κασάμι (27 συμ., 2 γκολ, 2 ασίστ), Ζντιέλαρ, Γιαννιώτα (38 συμ., 8 γκολ, 6 ασίστ), Βέργο (21 συμ., 5 γκολ, 1 ασίστ) και Μπεν (26 συμ., 9 γκολ, 3 ασίστ) ίσως θα μπορούσαν να βρουν έναν ρόλο, έστω και συμπληρωματικό στο ρόστερ. Η τουλάχιστον να βοηθήσουν ώστε ο Ολυμπιακός να μην ψάχνει για ποσοτικές λύσεις το καλοκαίρι και να διαθέσει το μπάτζετ του αποκλειστικά στην ποιότητα.

"ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ" ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

Για τον Ολυμπιακό μακροπρόθεσμα μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική η επιλογή του να προτιμά τα τελευταία δύο χρόνια συλλόγους του εξωτερικού, προκειμένου να παραχωρήσει δανεικούς παίκτες που δεν χωρούν στα πλάνα του εκάστοτε προπονητή.

Και οι Πειραιώτες δεν αρκούνται πλέον σε χώρες όπως η Ισπανία & Πορτογαλία με τις οποίες διατηρούσαν ήδη δεσμούς, αλλά "απλώνονται" σταδιακά στην Ευρώπη, ακόμη και σε άλλες ηπείρους.

Οι "ερυθρόλευκοι" αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη πρόσβαση στην Αγγλία, ισχυροποιούν τις διασυνδέσεις τους σε Βέλγιο και Γαλλία, ενώ φέτος άνοιξαν παρτίδες με την Δανία, τη Σλοβενία αλλά και την Αυστραλία.

Συνολικά σε 9 διαφορετικές χώρες, οι 8 σε ευρωπαϊκό έδαφος, ο Ολυμπιακός έχει παραχωρήσει 15 δανεικούς παίκτες. Οι Πειραιώτες δημιουργούν συνεχώς διασυνδέσεις με συλλόγους του εξωτερικού, διευρύνοντας τους ορίζοντες τους στο μεταγραφικό παζάρι.

Στον χάρτη που ακολουθεί μπορείτε να τσεκάρετε κάθε πόλη της Ευρώπης (συν το Σίδνεϊ της Αυστραλίας) όπου υπάρχει "ερυθρόλευκη" εκπροσώπηση.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ