ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

H αποβολή που άλλαξε την καριέρα του Ίγκορ

H αποβολή που άλλαξε την καριέρα του Ίγκορ
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr παρουσιάζει την καριέρα του Ίγκορ Σίλβα, του τρίτου μεταγραφικού αποκτήματος του Ολυμπιακού. Ο άνθρωπος που τον έφερε στην Ελλάδα, η αλλαγή θέσης και η αποβολή που τα άλλαξε όλα.

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι από τις ομάδες που φημίζεται για την ικανότητά της να ανακαλύπτει λαβράκια από την Λατινική Αμερική, με έφεση στην αγορά της Αργεντινής. Το καλοκαίρι όμως του 2015, αποφάσισε να επενδύσει σε Βραζιλιάνικο αίμα.

Περίπου 2,5 χρόνια μετά, ο Δημήτρης Μποροβήλος καθώς και οι ιδιοκτήτες του Αστέρα μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι. Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου ήταν αυτός που μέσα από δεκάδες προτάσεις που του εστάλησαν μέσω video, υπέδειξε την απόκτηση του Ιγκόρ Σίλβα.

Στις 30/8/2015 η κιτρινομπλέ ΠΑΕ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας με τον 19χρονο- τότε- ποδοσφαιριστή, ο οποίος υπέγραψε μέχρι τον Ιούνιο του 2016. "Ο Igor γεννήθηκε στις 21 Αυγούστου 1996 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο και αγωνίζεται ως εξτρέμ. Θα ενσωματωθεί άμεσα στην ομάδα Κ20 των ακαδημιών μας, ενώ θα προπονείται και με την πρώτη ομάδα", ανάφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Ναι, ο πιτσιρικάς προτάθηκε ως δεξιός εξτρέμ και έτσι ήρθε στην Ελλάδα για να ενισχύσει αρχικά την Κ20 του Αστέρα. Ο Βραζιλιάνος έγινε βασικό στέλεχος των "μικρών", αγωνιζόμενος στη σεζόν 2015/16 για 18 λεπτά με την αντρική ομάδα. Ήταν στις 3/2/2016 όταν πέρασε στο 72' στη θέση του Μάσα στη ρεβάνς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη. Παιχνίδια της μοίρας!

H αποβολή που άλλαξε την καριέρα του Ίγκορ

Η αποβολή που τα άλλαξε όλα

Η παρουσία του Ίγκορ στην Κ20 κρίθηκε ικανοποιητική, έτσι το καλοκαίρι του 2016 ανανεώθηκε το συμβόλαιό του και ταξίδεψε στην Ολλανδία και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Εκεί ο Μάκης Χάβος αποφάσισε να δοκιμάσει τον πιτσιρικά και ως δεξιό μπακ για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα του παίκτη.

Ο Βραζιλιάνος έδειξε να ανταποκρίνεται στο νέο του ρόλο, έτσι πήρε το εισιτήριο για την 18άδα ως αναπληρωματικός του Μανώλη Μπέρτου και περίμενε την ευκαιρία. Η οποία δεν άργησε!

Στις 19 Σεπτεμβρίου ο ΠΑΟΚ κυριαρχεί στην Τρίπολη στο πρώτο μέρος (0-2), παίρνοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα στο 44' καθώς αποβλήθηκε ο Μανώλης Μπέρτος. Αυτό ήταν! Ο Μάκης Χάβος περνάει στο δεύτερο μέρος στο παιχνίδι τον Ίγκορ Σίλβα που "οργιάζει". Πάρα τον παίκτη λιγότερο ο Αστέρας κυριαρχεί, μειώνει σε 1-2 και αγγίζει και την ισοφάριση, έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βραζιλιάνο.

Ακολούθησαν 15 σερί 90λεπτα για τον Ίγκορ με κορυφαία στιγμή τον αγώνα με την ΑΕΚ στις 7/1/2017 όπου κάνει... σκι στο χιονισμένος Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και με 1 γκολ και 1 ασίστ οδηγεί τον Αστέρα στη νίκη με 3-2.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ) EUROKINISSI SPORTS

Η θλάση και το λάθος του "Ελέ"

Ο βασικός και αναντικάστατος Βραζιλιάνος είναι και με τη βούλα η αποκάλυψη του Αστέρα τον οποίο οδηγεί σε ανάκαμψη μετά το άσχημο ξεκίνημα της σεζόν. Ωστόσο μπαίνει κατευθείαν στα βαθιά χωρίς να έχει προηγούμενη επαγγελματική εμπειρία, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος να "σκάσει" με τα σερί 90λεπτα να είναι ορατός.

Πράγματι στις 15/1 αποχωρεί λίγο πριν το τέλος του αγώνα με τον Παναιτωλικό και οι εξετάσεις δείχνουν ότι υπέστη θλάση δευτέρου βαθμού στο δικέφαλο και πως πρέπει να μείνει εκτός δράσης για περίπου έξι εβδομάδες.

Στο επόμενο διάστημα αρχίζει η κατακρύλα του Αστέρα, με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο να νιώθει την καρέκλα του να τρίζει. Ο Βραζιλιάνος δείχνει να ανταποκρίνεται νωρίτερα στη θεραπεία, έτσι τέσσερις εβδομάδες αργότερα είναι στην αποστολή του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη.

Είναι η στιγμή που ο "Ελέ" αποφασίζει να τον ρίξει χωρίς λόγο στην μάχη με το σκορ στο... 0-5. Ίσως ήθελε να δείξει ότι το τιμ του έκανε καλή δουλειά και το αστέρι της ομάδας γύρισε νωρίτερα. Ωστόσο ο Ίγκορ υπέστη υποτροπή μετά από 25 λεπτά συμμετοχής, τα οποία ήταν και τα τελευταία μέσα στη σεζόν!

Φέτος ο Ίγκορ ξεκίνησε και πάλι ως ο βασικός δεξιός μπακ του Αστέρα και κατέγραψε έως τώρα 14 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Μία θλάση πρώτου βαθμού στον δεξιό δικέφαλο στις 27/9 στην Ξάνθη τον έβγαλε νοκ-άουτ για περίπου δύο εβδομάδες, ωστόσο αυτή τη φορά επανήλθε έχοντας αποθεραπευτεί πλήρως.

H αποβολή που άλλαξε την καριέρα του Ίγκορ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Εκρηκτικός στο γήπεδο, ήσυχος εκτός

Ο Ίγκορ Σίλβα ποντάρει στην ταχύτητα, την έκρηξή του και την πολύ καλή του ντρίμπλα. Αυτά ήταν και τα συστατικά που τον μετέτρεψαν σε ένα μοντέρνο φουλ-μπακ που παίζει άνετα την πλευρά στο 3-5-2. Δίνει πολύτιμες βοήθειες επιθετικά και σε σύστημα με 4 αμυντικούς, θυμίζοντας αρκετά τον παίκτη που υπάρχει στην απέναντι πλευρά του Ολυμπιακού, τον Κούτρη.

Ο Βραζιλιάνος ξεκίνησε ως εξτρέμ και γι' αυτό στην αρχή ως μπακ αντιμετώπιζε αρκετά θέματα όταν ήταν σε θέση άμυνας. Με τον καιρό όμως έδειξε σημαντική βελτίωση με κύριο χαρακτηριστικό το θράσος του, καθώς δεν διστάζει να βάλει τα πόδια του στη φωτιά στην προσπάθειά του να μαρκάρει.

Όσο όμως εκρηκτικός είναι στο γήπεδο, τόσο φιλήσυχος είναι εκτός. Στην Τρίπολη έχουν να λένε για τον καθαρό του χαρακτήρα. Ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, φτωχόπαιδο από το Ρίο, που ήδη είναι οικογενειάρχης έχοντας μία κόρη 3 ετών. Ζώντας μάλιστα κοντά στο γήπεδο του Αστέρα, συνήθιζε να πηγαίνει στους αγώνες περπατώντας μαζί με τη γυναίκα του και το παιδί του.

Τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού λοιπόν ετοιμάζονται να υποδεχθούν ένα εξαιρετικό χαρακτήρα και το Καραϊσκάκης ένα ταλέντο που στο... πόδι του είναι να καθιερωθεί στην ομάδα.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ