ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γυρίζει στο Φάληρο ο Κετσπάγια: Επτά χρόνια... χολέρα!

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΟΣΦΠ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΙΜΟΥΡ ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ
ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΟΣΦΠ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΙΜΟΥΡ ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κετσπάγια επιστρέφει για πρώτη φορά στο Φάληρο ως αντίπαλος του Ολυμπιακού μετά την απόλυσή του το 2009, αν και ήταν αήττητος. Χολέρα δεν είχε όπως είχε αναρωτηθεί ο Σωκράτης Κόκκαλης, όμως η αλήθεια είναι ότι εξ αρχής υπήρχε αντίστροφη μέτρηση.

Ο πάγκος του Ολυμπιακού δεν είναι και η πιο εύκολη δουλειά του κόσμου. Έχει ιδιαιτερότητες, έχει δυσκολίες, δεν μετρούν πάντα (και μόνο) τα αποτελέσματα, αν αυτά δεν συνδυάζονται με θέαμα. Το βίωσε στο πετσί του τελευταίος ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο οποίος απολύθηκε, αν και η ομάδα του ήταν πρώτη και αήττητη στο πρωτάθλημα, ενώ συγκέντρωσε εννέα βαθμούς στο Champions League, μένοντας τρίτος στην ισοβαθμία, αλλά ο πρώτος που πλήρωσε το σχετικό τίμημα ήταν ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Ο Γεωργιανός προπονητής της ΑΕΚ επιστρέφει στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" για πρώτη φορά ως αντίπαλος των Πειραιωτών από την ημέρα που απολύθηκε στις 15/9/2009, έχοντας καθίσει μόλις τέσσερις μήνες στον πάγκο του Ολυμπιακού. Όπως αποδείχτηκε, χολέρα δεν είχε, όπως είχε αναρωτηθεί ο Σωκράτης Κόκκαλης, αλλά δεν έκανε ποτέ γκελ στον κόσμο της ομάδας.

Όλοι ξέρουν πως αν δεν υπάρξει χημεία ανάμεσα στους (πάντα απαιτητικούς) ερυθρόλευκους φιλάθλους και εκείνον που κάθεται στην άκρη του πάγκου, νομοτελειακά γράφονται κάποια στιγμή οι "τίτλοι τέλους". Οι φίλοι του Ολυμπιακού θέλουν συνδυασμό αποτελεσμάτων και καλής μπάλας. Αν αυτό δεν συμβαίνει, διαμαρτύρονται, μουρμουράνε, δεν συμβιβάζονται, δεν το καταπίνουν στο βωμό των αποτελεσμάτων.

Έφυγε αήττητος και χωρίς να δεχτεί γκολ

Ο Κετσπάγια αποχώρησε μετά την 2η αγωνιστική και το 0-0 με την Καβάλα στο Φάληρο. Ο Ολυμπιακός ήταν κάκιστος σε εκείνο το ματς, ο κόσμος γιούχαρε, ο Σωκράτης Κόκκαλης πήρε το μήνυμα, κατάλαβε ότι η παραμονή του Γεωργιανού περισσότερο κακό θα έκανε παρά καλό και τον αντικατέστησε. Όχι βέβαια ότι σώθηκε η χρονιά, διότι ακολούθησε η λαίλαπα Ζίκο και οι υπηρεσιακές λύσεις Μπάντοβιτς-Νινιάδη εις διπλούν, με την ομάδα του Πειραιά να τα πηγαίνει μεν καλά στην Ευρώπη ("16" του Champions League), αλλά να τερματίζει 5η στο πρωτάθλημα μετά και την συμμετοχή της στα play offs.

Το οξύμωρο της υπόθεσης; Ο Κετσπάγια απολύθηκε, αν και ο Ολυμπιακός ήταν αήττητος με τέσσερις νίκες στα προκριματικά του Champions League απέναντι σε Σλόβαν Μπρατισλάβας (0-2, 2-0) και Σέριφ Τίρασπολ (0-2, 1-0), όπου μάλιστα δεν δέχτηκε γκολ, ενώ στο πρωτάθλημα πέρασε από το Αλκαζάρ για πρώτη φορά μετά το 1987 (νίκη με 2-0) και έμεινε στο 0-0 με τους "Αργοναύτες". Έξι επίσημα ματς, πέντε νίκες, μια ισοπαλία, ούτε ένα γκολ παθητικό, πρόκριση στους ομίλους του Champions League και... απόλυση!

"Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την, κοινή συναινέσει, λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή Τιμούρ Κετσπάγια. Την τεχνική ηγεσία της ομάδας αναλαμβάνει προσωρινά ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς. Βοηθός του κ. Μπάντοβις θα είναι ο Ανδρέας Νινιάδης", ανέφερε η ανακοίνωση των Πειραιωτών για το διαζύγιο με τον άλλοτε άσο της Ένωσης. Κακά τα ψέματα, το κιτρινόμαυρο παρελθόν του έπαιξε ρόλο για να μην γίνει ποτέ αρεστός στον κόσμο, αλλά και το ότι ήταν γνωστός για το αμυντικογενές στυλ παιχνιδιού του. Συνυπολογίστε ότι διαδεχόταν και τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Πολλά τα εμπόδια μαζεμένα...

Χολέρα έχει ο Κετσπάγια, δεν κατάλαβα δηλαδή;

Ο Κετσπάγια είχε ανακοινωθεί στις 27 Μαΐου από τον Ολυμπιακό και υπήρχε δυσπιστία από την αρχή. Ο κόσμος ήθελε την παραμονή του Βαλβέρδε στο Λιμάνι μετά το νταμπλ και την καλή μπάλα της σεζόν 2008-09, όμως ο "Τσινγκούρι" δεν τα βρήκε με τον διοικητικό ηγέτη των Πειραιωτών και αποχώρησε. Ο Κόκκαλης αποφάσισε να φέρει τον άνθρωπο που μια χρονιά πριν είχε κάνει "κηδεία" στον Ολυμπιακό ως προπονητής της Ανόρθωσης στα προκριματικά του Champions League. Πίστευε ότι είχε βρει τη λύση και ότι θα "περνούσε" και στον κόσμο την επιλογή του. Έκανε λάθος.

Όταν ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις των φιλάθλων σε συνέντευξη Τύπου, ξέσπασε για τον Ισπανό προπονητή. "Είχα κάνει λάθος με την επιλογή του Βαλβέρδε", ξεκίνησε την απάντησή του και είπε ακόμα πως έπρεπε να διώξει τον Ερνέστο Βαλβέρδε αμέσως μετά τον αποκλεισμό από την Ανόρθωση τον Αύγουστο: "Να με ρωτήσετε πώς ένιωθα μετά την τριάρα στην Κύπρο!".

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Κετσπάγια και τα χαρίσματά του, έκανε παραλληλισμό με τον Παναθηναϊκό και τον Γιτζάκ Σουμ και αναρωτήθηκε γιατί κανείς τότε δεν είπε ότι το "τριφύλλι" φέρνει τεχνικό από το Ισραήλ, για να πετάξει στη συνέχεια το περίφημο: "Χολέρα έχει ο Κετσπάγια, δεν κατάλαβα δηλαδή;".

Η πεντάρα από τον Εργοτέλη και το γκελ

Μπορεί να μην είχε χολέρα ο Γεωργιανός, αλλά δεν είχε αυτό το "κάτι" που θα τον έκανε αρεστό στον κόσμο του Ολυμπιακού. Σίγουρα το ποδοσφαιρικό παρελθόν του (να πούμε ότι ως παίκτης της ΑΕΚ δεν είχε χάσει ποτέ σε οκτώ αγώνες στο Καραϊσκάκη) και το προπονητικό του στυλ δεν έκαναν γκελ στους φίλους της ομάδας που είχαν μάθει να βλέπουν επιθετικό ποδόσφαιρο, πολλά γκολ και θέαμα. Επίσης, ποτέ δεν "χώνεψαν" την φιλική ήττα με το βαρύ και ασήκωτο 5-0 από τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, όπου μεταξύ άλλων έπαιξε στόπερ ο Έντσο Μαρέσκα (!). Ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Φαινόταν από την αρχή της συνεργασίας των δυο πλευρών ότι είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Ο Κετσπάγια δεν θα είχε καμία περίοδο χάριτος και οι περισσότεροι τον περίμεναν στη γωνία. Μπορεί να πέτυχε τον στόχο της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League και μάλιστα χωρίς καρδιοχτύπι, αλλά ούτε αυτό τον έσωσε. Δεν είχε έρεισμα, δεν είχε πολλούς υποστηρικτές στο Λιμάνι και έκανε μπαμ ότι στο πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα το "διαζύγιο" θα ερχόταν. Όπερ και εγένετο μετά το 0-0 με την Καβάλα.

Πλέον, επιστρέφει ως κόουτς της ομάδας που έκανε μεγάλη καριέρα και θέλει να δώσει τις απαντήσεις του. Ποτέ δεν του χώνεψε ότι δεν πήρε πραγματική ευκαιρία στον Ολυμπιακό και ότι απολύθηκε μετά το πρώτο στραβό αποτέλεσμα. Το θέμα είναι ότι δεν απολύθηκε για τη λευκή ισοπαλία με την Καβάλα. Το τέλος είχε έρθει από την ημέρα που ανακοινώθηκε. Απλά έμενε το... τυπικό σκέλος της υπόθεσης. Τέσσερις μήνες μετά.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πόσο Ολυμπιακός είσαι στα ντέρμπι με την ΑΕΚ;
Πόσο ΑΕΚ είσαι στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό;
Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Βρες το σκορ από την φωτογραφία
Ο Τιμούρ και το "Καραϊσκάκης"
Ατματζίδης στο Sport24.gr: "Να έχεις καρύδια, αλλιώς κάτσε σπίτι σου"
Μπέντο-Κετσπάγια: Κανένας δεν θα μείνει
Στη μύτη του Μάνταλου
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ