ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γυρίζει ο Μποτία και τρίβει τα χέρια του ο Λεμονής

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ) EUROKINISSI SPORTS

Στην εμπειρία του Μποτία ποντάρει ο Τάκης Λεμονής ενόψει της συνέχειας ως προς το κομμάτι της ανασταλτικής λειτουργίας. Εδώ και τρεις μήνες ο αρχηγός δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό και η επιστροφή του είναι προγραμματισμένη με τον Πανιώνιο (14/10).

Ποιος θα το περίμενε... Ότι ένας ποδοσφαιριστής που έχει αμφισβητηθεί έντονα από το καλοκαίρι του 2014 εώς σήμερα, αναμένεται να αποτελέσει φέτος ίσως την πιο αξιόπιστη λύση στο κέντρο της άμυνας.

Ο Αλμπέρτο Μποτία εδώ και τρεις μήνες ταλαιπωρήθηκε με το πρόβλημα τραυματισμού. Αρχικά είχε υποστεί μία θλάση, ενώ μετά έβγαλε και κάποιες ενοχλήσεις στο πέλμα. Όπως και να ‘χει, τρεις μήνες ήταν πολύ μεγάλο διάστημα αποχής για έναν ποδοσφαιριστή με το σκαρί του Ισπανού.

Ο Μποτία λοιπόν προπονείται κανονικά εδώ και δέκα μέρες. Η επιστροφή του στα γήπεδα (σ.σ. δεν υπολογίζουμε το σημερινό φιλικό με την Κ20 στο Ρέντη στις 11 το πρωί) είναι προγραμματισμένη για το παραπάνω Σάββατο (14/10) στην Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο.

Είναι ένα θέμα σε ποια κατάσταση θα επιστρέψει ο αρχηγός. Δεν είναι εύκολο να βρει αμέσως τα πατήματά του μετά από τρεις μήνες απουσίας. Άλλο οι προπονήσεις και άλλο τα επίσημα παιχνίδια.

Ο Λεμονής πάντως τον περίμενε πώς και πώς. Όχι μόνο για το ματς με τον Πανιώνιο, αλλά γενικότερα στο πολύ δύσκολο πρόγραμμα που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός. Στη Νέα Σμύρνη θα απουσιάσει λόγω τιμωρίας ο Ένγκελς και έτσι το πιθανότερο δίδυμο στο κέντρο της άμυνας θα είναι οι Μποτία και Νικολάου.

Ο 57χρονος τεχνικός ποντάρει όχι μόνο στην αξία του, αλλά και στην προσωπικότητά του. Είναι ο αρχηγός της ομάδας, είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που στις δύσκολες καταστάσεις που πέρασε όλο τον Σεπτέμβριο ο Ολυμπιακός, βγήκε μπροστά και έβαλε... χέρι στους συμπαίκτες του για να τους «ξυπνήσει» για τις κακές εμφανίσεις του περασμένου μήνα.

Κυρίως όμως θεωρεί ότι είναι ένας παίκτης που έχει αποδείξει – παρά την αμφισβήτηση γύρω από το πρόσωπό του – ότι μπορεί να στηριχθεί πάνω του ο Ολυμπιακός. Δεν είναι ο καλύτερος στόπερ που έχει περάσει τα τελευταία χρόνια από το λιμάνι, αλλά δεν πρόκειται για έναν αμυντικό της σειράς.

Σε γενικές γραμμές, το δίδυμο που θα κοιτάξει να «δέσει» στο κέντρο της άμυνας στην πορεία της σεζόν είναι Μποτία – Ένγκελς. Αρκεί βεβαίως, ο Ισπανός να δείξει με το «καλημέρα» στη Νέα Σμύρνη (σ.σ. δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο) ότι μπορεί ακόμα και μετά από τρεις μήνες απουσίας, να ξανακερδίσει φανέλα βασικού.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν οι Μποτία και Ένγκελς δείχνουν να έχουν το προβάδισμα, δύο ποδοσφαιριστές που πλάκα – πλάκα δεν έχουν παίξει ούτε δευτερόλεπτο μαζί σε επίσημο ματς.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ