ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γράφει ιστορία στο Champions League ο Ολυμπιακός

Γράφει ιστορία στο Champions League ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός όχι μόνο ανεβαίνει επίπεδο στην Ευρώπη, αλλά με τη φετινή του πορεία στους ομίλους του Champions League γράφει ιστορία. Διαβάστε ποια ρεκόρ έσπασε και ποια κυνηγάει (VIDEOS).

Έσπασαν καρδιές την Τετάρτη το βράδυ στο "Καραϊσκάκης" και την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ. Οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όμως όχι μόνο ισοφάρισαν, αλλά πήραν τη νίκη με 2-1 χάρη στο γκολ του Πάρντο στο 90ο λεπτό.

Αυτό το τρίποντο μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ιστορικό για την ομάδα του Πειραιά, αφού και έγραψε ιστορία, αλλά και κυνηγά να σπάσει περισσότερα ρεκόρ. Ας τα δούμε.

Πρώτη φορά τρεις νίκες και οι... βαθμοί

Για την ακρίβεια τρεις σερί νίκες στους ομίλους του Champions League. Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν στην Αγγλία την Άρσεναλ (3-2), στην Κροατία (1-0) και την Ελλάδα την Ντίναμο Ζάγκρεμπ (2-1), καταφέρνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου να πάρουν τρία σερί τρίποντα!

Άλλο ένα επίτευγμα για τους πρωταθλητές Ελλάδας, αποτελεί το γεγονός πως έφτασαν τους 9 βαθμούς στους ομίλους μόλις την 4η αγωνιστική μέρα. Ο Ολυμπιακός, μάλιστα, θέλει μία ακόμα νίκη στα δυο ματς που απομένουν έτσι ώστε να σπάσει το φράγμα των 11 βαθμών που αποτελεί και ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου.

Ξεπέρασε τον Παναθηναϊκό

Πλέον ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες στην Ευρώπη από την Ελλάδα. Οι ερυθρόλευκοι έφτασαν τις 97 νίκες σε 243 παιχνίδια, αφήνοντας πίσω τους τον Παναθηναϊκό με 96 νίκες σε 273 αναμετρήσεις.

Αν το δούμε καθαρά σε ποσοστά, το 40% των αγώνων του Ολυμπιακού είναι νίκες, ενώ το αντίστοιχό ποσοστό για τους πράσινους αγγίζει το 35%.

Ας δούμε τα γκολ από τις τρεις σερί νίκες του Ολυμπιακού:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ