ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Γκαζώνουν" από βδομάδα στον Ολυμπιακό για τα μεταγραφικά

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Μαρτίνς, Μοντεστό EUROKINISSI SPORTS

Οι Πέδρο Μαρτίνς, Φρανσουά Μοντέστο και Κριστιάν Καρεμπέ είναι σε διαρκείς επαφές για τον σχεδιασμό της νέας σεζόν, αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν εφόσον την Κυριακή (29/4, 19.00) "κλειδώσει" και μαθηματικά την 3η θέση.

Τα ονόματα πολλά. Τα σενάρια ακόμα περισσότερα. Πολλά από αυτά κρύβουν φυσικά μία γερή δόση αλήθειας, όπως συμβαίνει π.χ. με τις περιπτώσεις των Μολέδο και Χριστοδουλόπουλου! Κλασικό καλοκαίρι Ολυμπιακού με λίγα λόγια, ειδικά τώρα που αναμένονται σαρωτικές αλλαγές στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

Τι λένε στο λιμάνι; Δεν μπαίνουν πλέον καν στη διαδικασία να σχολιάσουν τι γράφεται αριστερά – δεξιά και τα διάφορα σενάρια που φέρνουν τους "ερυθρόλευκους" να εξετάζουν καμιά… 50αριά ποδοσφαιριστές σε όλες τις θέσεις.

Φυσικά τα περισσότερα ονόματα προέρχονται από το εξωτερικό και από προτάσεις μανατζαραίων που υποστηρίζουν (προφανώς πάνω στην επιθυμία τους να "διαφημίσουν" την πραμάτεια τους) ότι ο Ολυμπιακός εξετάζει σοβαρά τους πελάτες τους.

Η αλήθεια είναι ότι από πλευράς ονομάτων δύο είναι αυτά που θα αποτελέσουν "hot" στο ερυθρόλευκο ρεπορτάζ. Ο πρώτος είναι ο Ροντρίγκο Μολέδο, ο οποίος επέστρεψε στην Βραζιλία για λογαριασμό της Ιντερνασιονάλ και τον "ψήνει" ο Ολυμπιακός από τον χειμώνα.

Αν δεν είχε το σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα, να είστε σίγουροι ότι θα έπαιρνε το πρώτο αεροπλάνο και θα ερχόταν στην Ελλάδα. Κι όλα αυτά βεβαίως, με την προϋπόθεση ότι οι "ερυθρόλευκοι" θα του πρόσφεραν ένα συμβόλαιο κοντά στο εκατομμύριο. Συμβόλαιο που φυσικά έχουν τη δυνατότητα να το προσφέρουν και το έχουν αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν.

Ο δεύτερος είναι φυσικά ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ωστόσο, για τον διεθνή άσο της ΑΕΚ τα πράγματα θα εξαρτηθούν ανάλογα με τις συζητήσεις του παίκτη με την νυν ομάδα του (αν ξανακάτσουν βεβαίως στο ίδιο τραπέζι Λάζαρος και Μελισσανίδης). Αν δεν τα βρει με την "Ένωση", τότε θα "γκαζώσει" ο Ολυμπιακός μετά τον τελικό Κυπέλλου στις 12 Μαΐου.

Υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές, για τους οποίους προκύπτει από την Πορτογαλία ότι ο Πέδρο Μαρτίνς τούς έχει σε εκτίμηση. Όπως για παράδειγμα τον 26χρονο Μαυροβούνιο χαφ της Μπράγκα, Νίκολα Βούκτσεβιτς και τον 21χρονο Πορτογάλο "κόφτη" της Σετούμπαλ, Αντρέ Πεντρόσα. Ακόμη όμως δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση.

Τι καίει όμως στην παρούσα φάση τον Ολυμπιακό; Να ξεμπερδεύει με την 3η θέση! Όσο κι αν ακούγεται… υπερβολικό, αυτή είναι η πραγματικότητα. Οι "ερυθρόλευκοι" για να «κλειδώσουν» την 3η θέση που οδηγεί στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League και κατά συνέπεια τέλη Ιουνίου την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας, χρειάζονται ένα τρίποντο.

Δεν τους φτάνει δηλαδή η ισοπαλία με τον Παναιτωλικό και το "Χ" με τον ΠΑΣ στην Ήπειρο, καθώς αν κερδίσει ο Ατρόμητος τον Λεβαδειακό (εκτός) και την Κέρκυρα (εντός), τότε οι Περιστεριώτες θα βγουν 3οι και οι Πειραιώτες θα ξεκινήσουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι όχι 9 Αυγούστου, αλλά δύο εβδομάδες νωρίτερα! Κατά συνέπεια γύρω στα μέσα Ιουνίου θα φύγουν και για το Ζέεφελντ.

Αφού λοιπόν ξεμπερδέψουν με την 3η θέση, τότε θα "γκαζώσουν" για τα καλά για τις μεταγραφικές υποθέσεις, αλλά και για τις αποχωρήσεις. Η χρονιά σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι τελείωσε, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Και αυτό είναι το "μήνυμα" που πέρασε μέσα στην εβδομάδα στους ποδοσφαιριστές. Το αν το έλαβαν ή όχι θα φανεί στο χορτάρι του Καραϊσκάκη κόντρα στους Αγρινιώτες…

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έπαθε... πλάκα στου Ρέντη ο Κεϊρόζ
Η κινεζική ομοσπονδία κλασσικού αθλητισμού και ο Ηλίας Ψινάκης στο "Γ. Καραϊσκάκης"
Το έχει πάρει ζεστά με τις ακαδημίες ο Πέδρο Μαρτίνς
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ