ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γκαρθία: "Το μέλλον μου είναι στα χέρια παικτών και διοίκησης"

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία, δήλωσε "απογοητευμένος και θυμωμένος" με την "γκέλα" στη Λιβαδειά κι εναπόθεσε το μέλλον του στον "ερυθρόλευκο" πάγκο στα χέρια παικτών και διοίκησης.

Δεν κατάφερε να περάσει από τη Λιβαδειά ο Ολυμπιακός, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Λεβαδειακό στην τελευταία χρονικά αναμέτρηση του Σαββάτου (31/3) για την 26η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.

Ο Καταλανός τεχνικός των "ερυθρολεύκων", Όσκαρ Γκαρθία, εξέφρασε την απογοήτευση και το θυμό του για την αποτυχία της ομάδας του, ξεκαθάρισε ότι δεν προσεγγίστηκε από ομάδα της πατρίδας του κι εναπόθεσε το μέλλον του στον "ερυθρόλευκο" πάγκο στα χέρια παικτών και διοίκησης.

- Ο Ολυμπιακός δείχνει μία εικόνα που μοιάζει σαν μια άρρωστη ομάδα αγωνιστική. Ποια είναι η εξήγησή σας για αυτό;

"Η αλήθεια είναι ότι είμαστε πολύ απογοητευμένοι και θυμωμένοι με το αποτέλεσμα. Ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε. Σήμερα χάσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά ένας προπονητής θέλει να δημιουργεί πολλές ευκαιρίες. Σήμερα είχαμε επτά ξεκάθαρες ευκαιρίες για να σκοράρουμε μία φορά παραπάνω. Όμως δεν σκοράραμε και δεν είχαμε επιτυχία σε αυτές τις φάσεις".

- Είστε ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών σας; Μήπως βλέπετε και κάποιες δικές σας ευθύνες;

"Σήμερα πραγματικά υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να σκεφτείς, από τη στιγμή που είχες απώλεια βαθμών. Όμως όταν η ομάδα δεν παίζει, δεν δημιουργεί ευκαιρίες, έχεις περισσότερα πράγματα να σκεφτείς. Όταν, όμως, δημιουργείς φάσεις, το μόνο που μένει είναι να μπεις μέσα και να σκοράρεις ο ίδιος".

- Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου που ισοφάρισε, η ομάδα έπαιξε με κάτω τα μπάλα, αλλά μετά το 65' ξαναπαίξατε με γεμίσματα. Αυτό που οφείλεται;

"Δεν συμφωνώ μαζί σας, σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλά, αλλά όταν πλησιάζει το τέλος, η ομάδα προσπαθεί για όλα, γεμίζει στην αντίπαλη περιοχή και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάθε φάση. Όλα αυτά οφείλονται στην έλλειψη επιτυχίας στην τελική φάση. Και όσο καιρό είμαι στον πάγκο, αυτό που έχω προσπαθήσει να κάνω είναι να εκμεταλλευτώ όλα τα δευτερόλεπτα".

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Είστε ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας σας, αλλά όχι από το αποτέλεσμα; Μπορείτε να μας ξεκαθαρίσετε ακριβώς τι εικόνα έχετε για το ματς;

"Από το αποτέλεσμα είναι αδύνατον να είμαστε ευχαριστημένοι. Από την απόδοση είμαστε ευχαριστημένοι κυρίως με την εικόνα του β' ημιχρόνου. Αυτός είναι ο τρόπος για να παίζει μία ομάδα ώστε να κερδίζει".

- Υπάρχει μία αίσθηση ότι δεν το λέει η καρδιά των παικτών του Ολυμπιακού. Πώς το εξηγείτε εσείς;

"Θα με ενοχλούσε αν ήμουν από την αρχή της σεζόν και επέλεγα εγώ τους παίκτες. Από τη στιγμή που ήρθα, όλα όσα έχω παρατηρήσει, προσπάθησα να τα αλλάξω. Αν ένας ποδοσφαιριστής εμφανίσει τέτοια συμπτώματα, δεν θα ακολουθήσει την ομάδα από την αρχή ενός αγώνα. Είναι κάτι που έχω προσπαθήσει να διορθώσω, αλλά δεν είμαι εδώ από την αρχή της χρονιάς".

- Επειδή ακούγονται πολλά σενάρια για το μέλλον σας στον Ολυμπιακό, θα θέλαμε να μας ξεκαθαρίσετε κάποια πράγματα. Στην Ισπανία λένε ότι έχετε προταθεί σε κάποιες ομάδες. Έχετε συζητήσει με τον Ολυμπιακό για το μέλλον σας; Οι πιθανότητες είναι προς την παραμονή σας;

"Εγώ δεν είχα καμία κρούση από καμία ομάδα στην Ισπανία. Είμαι περήφανος που είμαι προπονητής στον Ολυμπιακό. Ελπίζω το ίδιο να νιώθουν και οι παίκτες του Ολυμπιακού. Θα κάνω τα πάντα για την ομάδα. Όμως το μέλλον ενός προπονητή βρίσκεται στα πόδια των ποδοσφαιριστών και στα χέρια όσων διοικούν".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ