ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γκαρθία: "Ο Μιραλάς είναι είδωλο, αλλά του δίνουμε χρόνο..."

SUPERLEGUE / ΟΣΦΠ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ  ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEGUE / ΟΣΦΠ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Για τη νίκη κόντρα στη Λαμία, την πίεση που θέλει ψηλά στο γήπεδο, τα ματς με την ΑΕΚ, τον Μπαμπά της Σεντ-Ετιέν και την εικόνα του Μιραλάς, ρωτήθηκε ο Όσκαρ Γκαρθία μετά την 8η σερί νίκη του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ισπανός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη του Ολυμπιακού με σκορ 2-0 επί της Λαμίας στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης":

Είδαμε τον Ολυμπιακό μετά από πολύ καιρό να παίρνει μία άνετη νίκη και να καθαρίζει το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Είναι κάτι που θέλετε να το βλέπετε με θεωρητικά υποδεέστερες ομάδες;

Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να μπορέσουμε να το διατηρήσουμε (σ.σ. εννοούσε το πρέσινγκ ψηλά) σε όλα τα λεπτά του αγώνα. Εμείς θέλουμε να πιέζουμε και να τρέχουμε συνεχώς. Είναι κάτι που θέλουμε να βλέπουμε σε όλα τα ματς. Δεν είναι τόσο μεγάλο το διάστημα που έχω. Από τη στιγμή που δεν έχω κάνει την προετοιμασία, θέλουμε λίγο χρόνο για να εφαρμόσουμε αυτά που θέλουμε.

Ποια άλλα στοιχεία θα θέλατε να βελτιώσετε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, εκτός από το κομμάτι του πρέσινγκ ψηλά; Είχατε δει τα προηγούμενα παιχνίδια των "ερυθρολεύκων" και έχετε πλέον μία ξεκάθαρη εικόνα.

Κάθε προπονητής έχει τη δική του οπτική και βάζει την ομάδα του να παίξει ανάλογα με το πώς θέλει να την βλέπει. Εγώ βλέπω σιγά-σιγά το υλικό πού έχω. Θέλω να αλλάξω κάποια πράγματα, αρκετά θέλω να βελτιώσω. Όμως χρειάζεται χρόνος γιατί όλα αυτά δεν αλλάζουν από τη μία μέρα στην άλλη. Θα δουλέψω πολύ, πολλές ώρες κάθε μέρα για να δω αυτά τα πράγματα να γίνονται πράξη και να πάρω αυτά που θέλω από κάθε ποδοσφαιριστή.

Τα μάτια ήταν στραμμένα και στον Μιραλάς. Είστε ικανοποιημένος μέχρι στιγμής από αυτά που έχετε δει, επειδή ήταν και σε μία σχετική απραξία στην Αγγλία;

Δεν θέλω να μιλάω μεμονωμένα για παίκτες. Δεν έχουμε δει ακόμα αυτό που θέλουμε να δούμε από τον Κέβιν, γιατί έρχεται από απραξία. Περιμένουμε πολλά πράγματα, γνωρίζουμε ότι έχει ξεχωριστή αξία, είναι ένα είδωλο για τον κόσμο και περιμένουμε να δούμε πολλά πράγματα. Συζήτησα μαζί του, ξέρει και ο ίδιος τι περιμένει ο κόσμος από αυτόν. Του δίνουμε χρόνο και περιμένουμε βελτίωση της απόδοσής του συνεχώς. Ξέρει τι περιμένουμε. Ο ίδιος έχει άριστη συμπεριφορά για να πιάσει τον ρυθμό.

Θα θέλαμε ένα σχόλιο για τα παιχνίδια Κυπέλλου με την ΑΕΚ και την προπονητική “μάχη” με τον συμπατριώτη σας, Μανόλο Χιμένεθ.

Πρώτα πριν φτάσουμε σε αυτά τα ματς, έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι πρωταθλήματος. Να περάσουμε πρώτα αυτό και μετά θα συζητήσουμε για την ΑΕΚ, που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι δυνατή και καλά οργανωμένη, μια ομάδα που μοιάζει με τη δική μας.

Και εσείς και ο Ολυμπιακός έχετε πει ότι δεν θα προχωρήσετε σε μεταγραφή, αν δεν "αδειάσει" το ρόστερ. Στο εξωτερικό όμως για παράδειγμα διαβάζουμε για διάφορα ονόματα. Στην Γαλλία π.χ. διαβάζουμε για τον Μπαμπά της Σεντ Ετιέν και ότι έχετε μιλήσει μαζί του.

Όταν ένας προπονητής έρχεται σε μία ομάδα πάντα γράφονται για παίκτες που είχε στην πρώην ομάδα του. Με τον Μπαμπά έχω άριστες σχέσεις, τον γνωρίζω πολύ καλά και μιλάω μαζί του. Είναι ένας παίκτης που τελειώνει το συμβόλαιό του με την Σεντ Ετιέν, αλλά δεν έχω κάνει μαζί του κάποια συζήτηση, όπως εσείς την εννοείτε.

Με το υπάρχον υλικό που έχετε στα χέρια σας είστε ευχαριστημένος;

Ένας προπονητής ποτέ δεν είναι ικανοποιημένος με ό,τι έχει, γιατί θέλει πάντα την βελτίωση, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ