ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γκαρθία: "Λόγω κόπωσης δεν ξεκίνησαν Καρίμ και Μιραλάς"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Όσκαρ Γκαρθία εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εικόνα της ομάδας του κόντρα στην ΑΕΚ και αποκάλυψε τους λόγους που τον έκαναν να κρατήσει στον πάγκο του Ανσαριφάρντ και Μιραλάς.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην πήρε τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου, ωστόσο ο Όσκαρ Γκαρθία έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα που είχε η ομάδα του απέναντι στους κιτρινόμαυρους.

Όπως συνέβη και αμέσως μετά τη λήξη του ματς ο Ισπανός κόουτς στάθηκε στις χαμένες ευκαιρίες της ομάδας του, ενώ αναφέρθηκε και στην επιλογή του να αφήσει εκτός ενδεκάδας τους Ανσαριφάρντ και Μιραλάς.

Αναλυτικά όλα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Το πιο δίκαιο σκορ κατά τη γνώμη σας ποιο έπρεπε να είναι;

"Πιστεύω ότι το πιο δίκαιο αποτεέλσμα θα ήταν μία νίκη για εμάς αν κρίνουμε από τις ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου. Δεν είχαμε την επιτυχία για να τις τελειώσουμε. Πολλές φορές υπάρχουν παιχνίδια που οι επιθετικοί δεν έχουν την αποτελεσματικότητα που χρειάζεται. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν ανώτεροι και μία νίκη θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Υπάρχουν όμως παιχνίδια που δεν μπορεί να έρθει".

Είδαμε έναν Ολυμπιακό να ασκεί πίεση, να κάνει ευκαιρίες, αλλά αυτό που ξένισε ίσως λίγο οι δύο επιλογές στην αρχική ενδεκάδα υπό την έννοια ότι ο Καρίμ ήταν ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του Ολυμπιακού, αλλά και ο Μιραλάς. Τι είχατε στο μυαλό σας;

"Η απάντηση είναι πολύ εύκολη, γιατί και οι δύο αντιμετώπιζαν προβλήματα φυσικής κατάστασης από το προηγούμενο παιχνίδι, είχαν ενοχλήσεις και σήμερα θα ήταν ρίσκο να ξεκινήσουν. Δεν θα ήταν κανένας από τους δύο σε θέση να παίξει για πολλά λεπτά".

Με το 0-0 στο πρώτο ματς, υπάρχει φαβορί σε αυτό το ζευγάρι;

"Αυτό το αποτέλεσμα μας υποχρεώνει να βάλουμε ένα γκολ, γιατί δεν το καταφέραμε σήμερα. Το σημερινό ματς μού αφήνει μία αίσθηση ικανοποίησης, γιατί παίξαμε κόντρα σε μία από τις καλύτερες ελληνικές ομάδες και ήμασταν καλύτεροι. Στο πρώτο μέρος ειδικά ήμασταν καλύτεροι, είχαμε ποιότητα, πιέσαμε αρκετά, θα μπορούσαμε να σκοράρουμε, σίγουρα στο δεύτερο μέρος είχαμε προβλήματα να διατηρήσουμε το ρυθμό μας και θα πάμε στο ΟΑΚΑ για να προσπαθήσουμε να βάλουμε γκολ".

Μας είπατε ότι στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός έκανε τις περισσότερες ευκαιρίες. Περιμένατε όμως ότι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, όπως χαρακτηρίσατε την ΑΕΚ, δεν θα υποχρέωνε τον Προτό σε κάποια σοβαρή απόκρουση σε όλο το 90λεπτο;

"Αυτό που είπατε λέει πολλά για το πόσο καλά παίξαμε σήμερα. Η ΑΕΚ έχει πολλούς καλούς επιθετικούς, πολλή ποιότητα στους παίκτες, όπως ο Λιβάγια , ο Μασούντ, ο Λάζαρος, ο Αραούχο. Εμείς καταφέραμε να τους φρενάρουμε και δεν τους επιτρέψαμε να μας απειλήσουν. Απειλήσαμε μία πολύ καλή ομάδα, κάναμε πολλές ευκαιρίες και δείχνει το πόσο καλά παίξαμε απέναντι σε αυτό το κλαμπ".

Μιλήσατε για το θέμα της κόπωσης και φάνηκε στο τελευταίο ημίωρο. Υπάρχει και ένα θέμα από τη δουλειά που έχει προηγηθεί ή απλώς οφείλεται στο ότι οι παίκτες σας τα έδωσαν όλα από το πρώτο λεπτό;

"Δεν μιλάω για τη δουλειά πρώην προπονητών γιατί δεν ήμουν εδώ. Αυτό που ξέρω είναι ότι τελευταία έχουμε πολλά σερί ματς και έπρεπε να κάνουμε πολλές αλλαγές. Πολλοί παίκτες έχουν παρουσιάσει συμπτώματα κούρασης και έπρεπε να γίνουν αλλαγές. Πολλές αλλαγές οφείλονταν για αυτόν τον λόγο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Στο ΟΑΚΑ θα λύσουν τις διαφορές τους Ολυμπιακός και ΑΕΚ
Χρωστάει…
Θεοδωρίδης: "Χάσαμε πέντε γκολ, δεχθήκαμε συγχαρητήρια για τη φιλοξενία"
Τσίκινης για Σιδηρόπουλο: "Ώριμος, έμπειρος, πολύ καλή διαιτησία"
Η κριτική των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού
Καμπιάσο: "Στο πρώτο ματς κανείς δεν θέλει να ρισκάρει"
Ζιλέ: "Μόνο αρνητικό ότι δεν καταφέραμε να σκοράρουμε"
Ο Λαμπρόπουλος διέκοψε δηλώσεις για να πάρει φανέλα από τον Θεοδωρίδη

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ