ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γκαρθία: "Εξαρτάται καθαρά από τον Καρσελά"

SUPERLEGUE / ΟΣΦΠ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ  ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEGUE / ΟΣΦΠ - ΛΑΜΙΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Όσκαρ Γκαρθία μίλησε στα κανάλια Novasports όχι μόνο για τον Καρσελά, αλλά και για την αναμέτρηση με την Ξάνθη (21/1, 19.30) και τον χρόνο που θέλει για να προετοιμάσει τον δικό του Ολυμπιακό.

Ο Όσκαρ Γκαρθία παραχώρησε συνέντευξη στα κανάλια "Novasports" και μεταξύ άλλων μίλησε για την επιστροφή του Καρσελά, τον Οφόε, τον χρόνο που θέλει να φτιάξει την ομάδα που έχει στο μυαλό του, αλλά και για το ματς με την Ξάνθη (21/1, 19.30).

Αναλυτικά μίλησε:

Για την πίεση ψηλά που προσπαθεί να περάσει στο στυλ παιχνιδιού του Ολυμπιακού: “Για να φανεί το άγγιγμα ενός προπονητή σε μία ομάδα, για να φανεί το αποτέλεσμα της δουλειάς μου στην ομάδα, πιστεύω είναι πολύ λίγος χρόνος αυτός που έχει περάσει. Ενας προπονητής χρειάζεται περισσότερο χρόνο να δουλέψει με την ομάδα του για να δείξει τα αποτελέσματα που θέλει. Και κυρίως ένας προπονητής που είχε την ευκαιρία να κάνει προετοιμασία με την ομάδα και να δουλέψει αρκετό χρόνο πριν την έναρξη μίας διοργάνωσης είναι πιο εύκολο απ' ό,τι τώρα που έχουμε ματς ανά τρεις μέρες. Εγώ έτσι αισθάνομαι για να παρουσιάσω την ομάδα του Όσκαρ Γκαρθία”.

Για τα στοιχεία που θεωρεί ότι χρειάζονται ενίσχυση: “Κάθε προπονητής έχει τη δική του ιδέα και φιλοσοφία για το πώς βλέπει το ποδόσφαιρο. Αυτή η ομάδα έχει διαμορφωθεί από άλλον προπονητή και έχει τα στοιχεία κάποιου άλλου προπονητή. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θέλω πολύ και χρειάζομαι στην ομάδα μου, υπάρχουν και ποδοσφαιριστές άλλου προφίλ από αυτούς που ξέρω να διαχειριστώ. Όλα αυτά είναι πολύ φυσιολογικά να συμβαίνουν και η αλήθεια είναι ότι ξέρω το υλικό με το οποίο θα δουλέψω”.

Για την επιστροφή του Καρσελά: “Είναι ένας ποδοσφαιριστης που εώς τώρα έχει δείξει καλή συμπεριφορά και έχει πολύ καλή ποιότητα. Από εκεί και πέρα θα εξαρτηθεί από τον ίδιο, από την όρεξη που έχει για να παίξει, από τη διάθεση στην προπόνηση και όλα θα εξαρτηθούν από τον ίδιο για να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον”.

Για το αν είχε εντοπίσει προβλήματα στην άμυνα: “Μπορείς επίσης να παίξεις άμυνα και με την μπάλα στα πόδια σου. Είναι ένας τρόπος να αμυνθείς. Να έχεις την μπάλα πολύ μακριά από τη δική σου περιοχή και πολύ κοντά στην περιοχή του αντιπάλου και να μην την χάνεις. Να έχεις πολλά μέτρα απόστασης τον αντίπαλο από την περιοχή σου και να μην του δίνεις το δικαίωμα να σε βλάψει. Επίσης πιστεύω ότι αυτό ταιριάζει στους ποδοσφαιριστές μας. Μπορεί να χρειαζόμαστε κάποιους ποδοσφαιριστές που τους αρέσει να αμύνονται, να παίζουν περισσότερο άμυνα χωρίς την μπάλα. Πιστεύω όμως ότι στον Ολυμπιακό αυτός ο τρόπος άμυνας που σας περιέγραψα, θα χρειαστεί”.

Για το αν η κούρσα θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στα ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ: “Δεν σκεφτόμαστε την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι μας. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια μας, έτσι ώστε στο τέλος της χρονιάς να δούμε πού θα βρεθούμε. Το φετινό πρωτάθλημα είναι το πιο δύσκολο των τελευταίων ετών, γιατί υπάρχουν δύο ομάδες που συνεχίζουν να κερδίζουν και να έχουν παρόμοιο επίπεδο ή κατάσταση με τη δική μας ομάδα. Ομως εμείς δεν ασχολούμαστε με αυτό, αλλά μόνο με τα δικά μας παιχνίδια”.

Για τη θέση που σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Οφόε και αν προλαβαίνει την Ξάνθη: “Αυτή τη στιγμή ο Οτζίτζα ακόμα κάνει αποκατάσταση, δεν έχει προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα και δεν θα είναι έτοιμος για την Κυριακή. Όταν επιστρέψει στις προπονήσεις με την ομάδα, θα δούμε τι άλλους παίκτες έχουμε στη διάθεσή μας και θα αποφασίσουμε για το καλύτερο για την ομάδα. Δεν μπορώ όμως να σας πω σε ποια θέση θα τον χρησιμοποιήσω, γιατί πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να βοηθήσει σε πολλές θέσεις”.

Για την Ξάνθη: “Είναι μία ομάδα που έχουμε δει πολλά παιχνίδια της, συμπεριλαμβανομένου και του πρώτου δικού μας παιχνιδιού στην Ξάνθη, όπου με τις ευκαιρίες που είχε μπορούσε ακόμα και να μας κερδίσει. Είναι μια οργανωμένη ομάδα που παίζει με γρήγορες αντεπιθέσεις και εύκολα δημιουργεί προβλήματα στους αντιπάλους της. Υπάρχουν παιχνίδια της που έχει παίξει με πολύ ψηλά τις γραμμές και σίγουρα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί”.

Για το αν σκέφτεται ροτέισον για τα συνεχόμενα ματς που έχει ο Ολυμπιακός ανά τρεις μέρες: “Ενας προπονητής χρειάζεται περίοδο προετοιμασίας για να προετοιμάσει την ομάδα του όπως καλύτερα εκείνος θέλει και να έχουν οι παίκτες την καλύτερη φυσική κατάσταση. Εμείς δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε, αλλά να δεχτούμε τα πράγματα όπως είναι, να προσαρμοστούμε στις συνθήκες. Να προετοιμάσουμε τα παιχνίδια με τους ποδοσφαιριστές που είναι πιο έτοιμοι και να φτιάξουμε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα”.

Για τον Μάριν που θα απουσιάσει από την Ξάνθη: “Μου αρέσει να έχω πάντα διαθέσιμους τους καλύτερους πάικτες, αλλά σε μία αγωνιστική περίοδο υπάρχουν τιμωρίες και τραυματίες και πρέπει να το δεχτούμε. Ο παίκτης που θα καλύψει το κενό του, θα προσπαθήσει να τα πάει το ίδιο καλά”.

Για το αν σκοπεύει να αλλάξει το σύστημα το οποίο θα εμπιστευτεί στο μεγαλύτερο ποσοστό των αγώνων: “Εχουμε ποδοσφαιιρστές που μπορούν να προσαρμοστούν σε διάφορα συστήματα και ανάλογα με το υλικό που θα έχουμε στη διάθεσή μας και τους αντιπάλους, θα αλλάζουμε και το σύστημα. Δεν θα παίζουμε πάντα με το ίδιο”.

Για τον Ίβουσιτς: “Είναι ένας νέος Κροάτης τερματοφύλακας που ήταν υπό την παρακολούθηση των σκάουτς και είναι ένας τερματοφύλακας που θα έχει πολύ καλό μέλλον”.

Για το αν παρακολουθεί τις αναρτήσεις των ποδοσφαιριστών στα social media: “Για έναν προπονητή είναι ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα το να παρακολουθεί τι γίνεται με όλους τους ποδοσφαιριστές. Προσπαθώ να απέχω από αυτό, γιατί πρόκειται για αρκετό υλικό. Προσπαθώ να μείνω έξω από αυτό και να επικεντρωθώ στη δουλειά μου. Είναι πολλοί οι ποδοσφαιριστές και αν προσπαθήσω να τους ακολουθήσω στα social media, θα είναι πρόβλημα. Προσπαθώ να τους παρακολουθώ για το τι κάνουν μέσα στο γήπεδο και όχι στην προσωπική τους ζωή”.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ