ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γκαρθία: "Είτε είμαι εγώ, είτε όχι, βάζουμε τις βάσεις για τη νέα σεζόν"

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η συνέντευξη του Ισπανού τεχνικού του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία, όχι μόνο για την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, αλλά και για το μέλλον του στο Λιμάνι.

Ο Όσκαρ Γκαρθία έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μετά την περιπέτεια υγείας του και παρουσίασαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσα είπε για το μέλλον του.

Εξήγησε ότι θα ένιωθε περήφανος αν θα συνέχιζε στον Ολυμπιακό, είπε ότι ετοιμάζει τις βάσεις για την ομάδα της νέας σεζόν, αλλά και για το γεγονός ότι στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Για αυτό το λόγο, δεν μίλησε με σιγουριά για το αν θα κάθεται στον κόκκινο πάγκο και το καλοκαίρι.

Αναλυτικά:

Για το πώς βίωσε την περίοδο που είχε την περιπέτεια υγείας: "Ήταν δύσκολη εβδομάδα για εμένα. Αρχικά δεν μπορούσα να είμαι μαζί με την ομάδα, γιατί στις δύσκολες στιγμές είναι όταν κάποιος θέλει να βρίσκεται κοντά στην ομάδα και όχι στις χαρές. Όταν υπάρχουν δυσκολίες πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Ήταν πολύ δύσκολο για εμένα ότι δεν μπορούσα να βρεθώ κοντά στην ομάδα. Το ζητούσα από τους γιατρούς, αλλά εκείνοι μου έλεγλαν ότι είναι επικίνδυνο για την υγεία μου".

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Για την άποψή του για τα ματς με ΑΕΚ και Ατρόμητο που δεν κάθισε στον πάγκο: "Είναι πάρα πολύ δύσκολο για έναν παίκτη ή για έναν προπονητή να βλέπει την ομάδα του από την τηλεόραση χωρίς να μπορώ να βοηθήσω. Όπως ένας παίκτης θέλει να παίζει για να βοηθήσει την ομάδα, έτσι και ένας προπονητής θέλει να κάθεται στον πάγκο για να προσφέρει. Ήμουν χειρουργημένος και δεν ένιωθα καλά".

Για την επικοινωνία του με τους συνεργάτες του κατά τη διάρκεια των δύο αγώνων: "Με την ΑΕΚ ήταν αδύνατο να επικοινωνώ, γιατί ήμουν σε μία προεγχειρητική κατάσταση. Με ετοίμαζαν για το χειρουργείο. Ήμουν με τους ορούς και ξαπλωμένος. Δεν μπορούσα να επικοινωνήσω να μάθω τι συμβαίνει. Με τον Ατρόμητο υπήρχε επικοινωνία, αλλά με προβλήματα. Γιατί όταν θες να μιλήσεις, μπορεί η στιγμή για την οποία θέλεις να μιλήσεις να έχει περάσει, γιατί τα τηλέφωνα μπορεί να μην πιάσουν και να μην λειτουργήσουν. Είχα επαφή με τον Ατρόμητο, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο".

Για την εικόνα που του άφησε το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και τι δεν θα ήθελε να ξαναδεί: "Αυτό που δεν μου άρεσε και δεν αρέσει σε κανέναν προπονητή είναι η έλλειψη θέλησης και ετοιμότητας όταν μπαίνεις μέσα σε ένα παιχνίδι. Αυτό φάνηκε σε διάφορα παιχνίδια μας, φάνηκε λιγότερο με τον Ατρόμητο. Κάλεσα όλους τους ποδοσφαιριστές και τους είπα ότι “τώρα σαν άντρες, όλοι μαζί πρέπει να συνεννοηθούμε και να σας πω ότι αυτό δεν θέλω να το βλέπω, πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε για τη συνέχεια της σεζόν, πρέπει όλοι μαζί να βάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό για το σήμα, τη φανέλα και τον κόσμο που είναι δίπλα μας και να δούμε ποιος είναι εκείνος που θέλει να τα δώσει όλα και θέλει να συνεχίσει να μείνει εδώ, ευχαριστημένος και ο ίδιος αλλά και η ομάδα από αυτόν, και ποιος δεν θέλει για να μπορέσει να μας αφήσει τη θέση για κάποιον άλλον".

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / ΓΚΑΡΘΙΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / ΓΚΑΡΘΙΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Για τον ρεαλιστικό στόχο εώς το τέλος της σεζόν: "Το σήμα που φοράμε μας υποχρεώνει να τα δώσουμε όλα και μας υποχρεώνει να παλέψουμε εώς το τέλος για την ομάδα, τη διοίκηση, τη φανέλα, τον κόσμο, για όλα όσα αντιπροσωπεύει το σήμα αυτό, πρέπει να τα δώσουμε όλα. Στο τέλος θα ξέρουμε σε ποια θέση θα βρεθούμε. Μέχρι τότε θα πρέπει να μην σκεφτόμαστε τίποτε άλλο από το να πετύχουμε ό,τι μπορούμε εώς το τέλος".

Για το αν υπάρχει πίστη στους ποδοσφαιριστές και έχει πληγωθεί ο εγωισμός των παικτών: "Αυτό έχω ζητήσει από τους παίκτες. Να έχουμε πίστη, γιατί αν δεν έχουμε, δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Όλοι μαζί ενωμένοι, πρέπει να πιστέψουμε στην ομάδα, να δούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε. Πρέπει να αφήσουμε έξω τα προσωπικά μας θέματα κια να έρθουμε όλοι στον ίδιο στόχο και την ίδια κατεύθυνση, γιατί διαφορετικά δεν υπάρχει άλλος δρόμος".

Για την αξιολόγηση του ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν: "Αυτό που θέλω είναι να δημιουργήσω τις βάσεις, ώστε η ομάδα να εμφανιστεί πιο δυνατή στο μέλλον. Θέλω οπωσδήποτε να συνεχίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα ματς που απομένουν, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι επειδή δεν είχα την ευκαιρία 5-6 μήνες πριν να προετοιμάσω την ομάδα και να την φέρω στα επίπεδα που επιθυμούσα ο ίδιος, θέλω λοιπόν να δημιουργήσω μία βάση ώστε η ομάδα στο μέλλον - είτε είμαι εγώ, είτε δεν είμαι – να έχει μία βάση για καλύτερα αποτελέσματα και επιτυχίες".

Για το αν είναι πρόκληση για τον ίδιο να δημιουργήσει το καλοκαίρι μία καλύτερη ομάδα: "Φυσικά, κάθε προπονητής αυτό που θέλει είναι να προετοιμάσει την ομάδα του και να την φέρει στην κατάσταση που επιθυμεί ο ίδιος, να διαλέξει τους ποδοσφαιριστές του και να φτιάξει μία ομάδα που πιστεύει θα πάει καλύτερα στο μέλλον. Αυτό θέλω να κάνω. Θέλω να δημιουργήσω τη βάση για το μέλλον, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις όπως σκέφτομαι για καλύτερα αποτελέσματα. Δεν γνωρίζει κανείς στο ποδόσφαιρο ποιο θα είναι το μέλλον του, αν θα είναι εδώ σε έναν μήνα, σε τρεις μήνες ή του χρόνου. Όμως, αυτή είναι η ιδέα που έχω και να προετοιμάσω την ομάδα για του χρόνου, ώστε να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα για την τρέχουσα περίοδο, αλλά σκεπτόμενοι πάντα και την επόμενη σεζόν.

SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÓÔÅÑÁÓ ÔÑÉÐÏËÇÓ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Είναι αλήθεια πως οι προπονητές επιθυμούν να είναι από την αρχή της χρονιάς. Όταν έρχεσαι στη μέση της χρονιάς, προσπαθείς να είσαι ανταγωνιστικός στο τρέχον πρωτάθλημα, να κάνεις τα καλύτερα αποτελέσματα με ό,τι έχεις βρει, αλλά σίγουρα είναι καλύτερα για έναν προπονητή να ξεκινήσει την προετοιμασία. Είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε στον Ολυμπιακό, είμαστε ευχαριστημένοι που βρεθήκαμε εδώ και προπονούμαι τον Ολυμπιακό, είμαστε ικανοποιημένοι με τα όσα έχουμε συναντήσει, όμως, θα θέλαμε τον χρόνο για να φτιάξουμε αυτό που θέλουμε., Πάντοτε χρειάζεται χρόνος. Αλλά το ποδόσφαιρο δεν εξαρτάται μόνο από εσένα, αλλά εξαρτάται και από άλλες συνθήκες, άλλους παράγοντες, άλλες γνώμες, άλλους ανθρώπους και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί".

Για την εικόνα που έχει για τον Πανιώνιο: "Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, ο Πανιώνιος είναι πάντοτε μία πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, κάνει μία καλή πορεία, βρίσκεται στις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι μία ομάδα που με τις αντεπιθέσεις μπορεί να βλάψει τον αντίπαλο. Είναι ιδιαίτερο το γεγονός ότι θα παίξουμε χωρίς κόσμο. Είναι άσχημο για τους παίκτες να παίζουν σε άδειο γήπεδο και ειδικά στο Καραϊσκάκη. Θα είναι για εμάς ένα δύσκολο ματς, στο οποίο όμως θα πρέπει να τα δώσουμε όλα, να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε την πορεία μας στη σεζόν".

Για το αν είχε ανάλογη εμπειρία με κεκλεισμένων των θυρών: "Όχι".

Για το ποιοι θα είναι διαθέσιμοι από τους τραυματίες: "Βελτιώνεται η κατάσταση των Ταχτσίδη και Μιραλάς, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε και την αυριανή προπόνηση. Εκεί θα ξέρουμε ποιος παίκτης θα είναι έτοιμος για να παίξει 90 λεπτά ή να πάρει μέρος σε ένα κομμάτι του αγώνα. Για τους Φορτούνη, Σισέ και Σεμπά επίσης θα ξέρουμε αύριο".

Για το μέλλον του: "Θα ήμουν ο πρώτος, ο πιο περήφανος και πιο ευχαριστημένος αν συνέχιζα να είμαι προπονητής του Ολυμπιακού. Είναι κάτι που το θέλω πολύ, να συνεχίσω, να βοηθήσω πολύ στην προετοιμασία και στον προγραμματισμό της νέας σεζόν".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ