ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γιατί, γιατί, γιατί κ. Σίλβα;

Γιατί, γιατί, γιατί κ. Σίλβα;
INTIME SPORTS

ΤοSport24.grδίνει τις απαντήσεις στις ερωτήσεις αναφορικά με τους λόγους που ο Ντουρμάζ έμεινε εκτός 18άδας του Ολυμπιακού, ο Πουλίδο προτιμήθηκε αντί του Ιντέγιε στην ενδεκάδα και ο Καμπιάσο κάθισε στον πάγκο του χθεσινού τελικού με την ΑΕΚ.

Αποτέλεσαν σίγουρα τα πρώτα ερωτήματα με το που ολοκληρώθηκε ο τελικός. Ο κόσμος του Ολυμπιακού άρχισε να αναρωτιέται. Γιατί δεν ξεκίνησε ο Ιντέγιε; Γιατί προτιμήθηκε ο Κασάμι και όχι ο Καμπιάσο; Ποιος ο λόγος που ο Τζίμι Ντουρμάζ έμεινε εκτός 18άδας και πήρε φανέλα βασικού π.χ. ο Ερνάνι; Δεν μπορούσε να ξεκινήσει ο Πάρντο αντί του Ερνάνι ή του Φουστέρ;

Το Sport24.grθα επιχειρήσει, βάσει πληροφοριών από το Ρέντη και όλων όσων προηγήθηκαν στην προετοιμασία του Ολυμπιακού, να δώσει τις απαντήσεις και να εξηγήσει τους λόγους που ο Σίλβα επέλεξε τη συγκεκριμένη ενδεκάδα, που είχε βεβαίως μία σούπερ έκπληξη: Τον Πουλίδο βασικό και τον Ιντέγιε στον πάγκο. Δεν θα ασχοληθούμε καθόλου με τον ένα μήνα απραξίας που ούτως ή άλλως ήταν ένα τεράστιο "αγκάθι" στην προετοιμασία των Πειραιωτών. Θα περιοριστούμε στις επιλογές του Σίλβα...

Πάμε λοιπόν:

Γιατί δεν ξεκίνησε ο Ιντέγιε

Από την Πέμπτη 5 Μαϊου όταν έβγαλε τις ενοχλήσεις στο πέλμα, εκφραζόταν μία μικρή ανησυχία για το κατά πόσο θα ήταν έτοιμος να δώσει το “παρών” στον τελικό που ήταν αρχικά προγραμματισμένος να γίνει δύο μέρες αργότερα. Από τον Ολυμπιακό διέρρεε ότι δεν έχει τίποτα σοβαρό. Ο Νιγηριανός για προληπτικούς λόγους δεν ταξίδεψε στο Βελιγράδι. Έκανε κανονικά προπόνηση όλες τις προηγούμενες μέρες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Σίλβα τον έβλεπε και στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιλογή του Πουλίδο ξάφνιασε αρκετούς μέσα στην ομάδα. Όμως, κατάλαβαν για ποιο λόγο την έκανε: Τακτικά ο Μεξικανός θα μπορούσε με την ταχύτητά του και την ευελιξία του να δημιουργήσει σοβαρούς “πονοκεφάλους” στο δίδυμο Άρθο – Κολοβέτσιου. Και κυρίως ο Πουλίδο ήταν 100% έτοιμος.

Γιατί προτιμήθηκε ο Κασάμι και όχι ο Καμπιάσο

Το ρεπορτάζ έλεγε ότι αν ο τελικός γινόταν στις 7 Μαΐου, θα ξεκινούσε δίχως αμφιβολία ο Καμπιάσο. Το προηγούμενο δεκαήμερο όμως, παρά την τσατίλα των παικτών με τις συνεχείς αναβολές, ο Κασάμι έβγαζε τρομερή διάθεση στις προπονήσεις. Παρά το γεγονός ότι του ψαλιδίστηκαν οι μέρες άδειας (πρέπει την προσεχή Δευτέρα 23 Μαΐου να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της Εθνικής Ελβετίας), ο Παϊτίμ "φώναζε" ότι θέλει να παίξει.

Την περασμένη Παρασκευή (13/5) ο Καμπιάσο προς το τέλος της προπόνησης πιάνει τον δικέφαλο του. Δεν ήταν κάτι σοβαρό, αλλά ο Σίλβα τα μέτρησε όλα στο μυαλό του. Από τη μία έβλεπε τον Κασάμι να "πετάει" στο Ρέντη (άσχετα αν στο ΟΑΚΑ παρασύρθηκε από τη γενικότερη κακή εμφάνιση του Ολυμπιακού) και από την άλλη τον Καμπιάσο που προφανώς δεν ήταν απολύτως καλά.

Γιατί έμεινε εκτός 18άδας ο Ντουρμάζ

Θα αποτελούσε τεράστια έκπληξη αν ο Ντουρμάζ καθόταν έστω και στον πάγκο. Ο Σουηδός δεν ήταν στα καλύτερά του τον τελευταίο μήνα που είχε επίσημες υποχρεώσεις ο Ολυμπιακός. Είχε πέσει και πάνω στον Ερνάνι που είχε κάποιες καλές εμφανίσεις, έστω και σε αδιάφορους βαθμολογικούς αγώνες. Ο Ντουρμάζ θα πάει στοEuroκαι μη νομίζετε ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του δεν υπήρχε η εικόνα του περσινού τραυματισμού του στο ίδιο γήπεδο. Δεν λέμε ότι δεν ήθελε να παίξει, αλλά σίγουρα η εικόνα του στο Ρέντη δεν έμοιαζε με εικόνα ενός ποδοσφαιριστή που έπρεπε να δει το όνομά του στη 18άδα.

Γιατί δεν πήρε φανέλα βασικούο Πάρντο

Είναι κοινό μυστικό ότι στο Ρέντη κυριαρχούσε η άποψη στο μεγαλύτερο κομμάτι του β' γύρου πώς ο Πάρντο προσφέρει περισσότερα όταν έρχεται από τον πάγκο παρά όταν παίρνει φανέλα βασικού. Την ίδια περίοδο είχε πιάσει όλο τον κόσμο (τόσο εντός, όσο και εκτός Ρέντη) μία... Ερνανίτιδα. Επίσης, ο Φουστέρ είχε "ξυπνήσει" για τα καλά και επισφράγισε την καλή του εικόνα με εκείνο το γκολ στον ημιτελικό της Τούμπας.

Ο Πάρντο πήγε στο Βελιγράδι και έδωσε άλλον αέρα στον Ολυμπιακό όταν μπήκε στην επανάληψη. Όμως, απ' ό,τι αποδείχθηκε ο Σίλβα δεν το έλαβε και πολύ σοβαρά υπόψη εκείνο το φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα. Τον Πάρντο τον είχε στον πάγκο για τους λόγους που σας εξηγήσαμε παραπάνω. Πρώτα απ' όλα πόνταρε πολλά στους Ερνάνι και Φουστέρ. Και δεύτερον, θεωρούσε ότι όταν θα έριχνε στη "μάχη" τον Κολομβιανό στο δεύτερο ημίχρονο, θα έβγαζε αυτή την έκρηξη που βγάζει όποτε έρχεται από τον πάγκο και μάλιστα σε ένα χρονικό σημείο που ο αντίπαλος θα αρχίζει να παρουσιάζει σημάδια κόπωσης. Κάτι που συνέβη, άσχετα αν δενσυνέβη στο βαθμό που το είχαμε δει σε προηγούμενα παιχνίδια.

Γιατί επιλέχθηκε ο προερχόμενος από τραυματισμό Μποτία

Οι Ιντέγιε και Καμπιάσο δεν ήταν στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας και έπαιξε αυτό το ρόλο του (μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία) στις τελικές αποφάσεις του Σίλβα. Οφείλουμε να επισημάνουμε όμως ότι και ο Μποτία πέρασε έναν μικροτραυματισμό. Ναι μεν προπονήθηκε κανονικά, αλλά δεν "γκάζωνε" και τόσο. Στο πρωινό χαλάρωμα που έκαναν οι "ερυθρόλευκοι" ο Σίλβα έδειξε ότι θα τον προτιμήσει αντί του Σιόβα, ο οποίος μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας (16/5) έμοιαζε φαβορί. Κάνοντας μία σύγκριση ανάμεσα στις περιπτώσεις των Μποτία, Ιντέγιε και Καμπιάσο, μπορεί να οδηγηθεί ο οποιοσδήποτε μόνο σε ένα συμπέρασμα. Από αυτή την απόφαση του Πορτογάλου τεχνικού, θα πρέπει να προβληματιστεί περισσότερο ο Σιόβας.

From legend to legend: Το ξεχωριστό σχέδιο από τα footshirts για τον Ολυμπιακό

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ