ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γιατί απέτυχε ο Ιντέγε στην Premier League

Γιατί απέτυχε ο Ιντέγε στην Premier League
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

O Μπράουν Ιντέγε πραγματοποιεί ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στη σεζόν, αλλά η αλήθεια είναι πως επέστρεψε στα στάνταρ του προ... Γουέστ Μπρομ. Διαβάστε για ποιους λόγους απέτυχε στα "baggies" και δείτε αναλυτικά πόσο συχνά πετυχαίνει γκολ στην καριέρα του.

Η σεζόν έχει αρχίσει εντυπωσιακά για τον Μπράουν Ιντέγε, ο οποίος έχει σημειώσει 4 γκολ στις δύο πρώτες αγωνιστικές της Super League. Η απόκτηση του Όσκαρ Καρντόσο απ' τον Ολυμπιακό αποτέλεσε ένα παραπάνω κίνητρο για τον Νιγηριανό άσο προκειμένου να αποδείξει πως αξίζει μία θέση στη βασική ενδεκάδα.

O 27χρονος άσος είχε δείξει απ' την περσινή χρονιά πως έχει μία στενή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, καθώς σε 35 συμμετοχές πέτυχε 13 γκολ, ενώ μοίρασε και 7 ασίστ. Ένα σημαντικό νούμερο, αν σκεφτεί κανείς πως η προηγούμενη σεζόν στη Γουέστ Μπρομ δεν ήταν ιδιαίτερα παραγωγική. Συνολικά, στη διετία που βρίσκεται στο Λιμάνι, ο Ιντέγε έχει σκοράρει 18 γκολ σε 42 αγώνες, το οποίο σημαίνει 1 τέρμα ανά 2.33 παιχνίδια ή 0.42 γκολ ανά ματς.

Αυτή είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση στην καριέρα του μετά την Ξαμάξ, στην οποία είχε 1 γκολ ανά 2.03 αγώνες. Γενικότερα, αν εξαιρέσει κανείς την μέτρια πορεία στη Γουέστ Μπρομ, ο Ιντέγε πετυχαίνει γκολ με αρκετά μεγάλη συχνότητα. Στην Ουκρανία, με την Ντιναμό Κιέβου ο Νιγηριανός είχε 1 γκολ ανά 2.35 ματς. Συνολικά σε 134 συμμετοχές σημείωσε 57 τέρματα με τη φανέλα της ουκρανικής ομάδας, ενώ προσέφερε και 15 ασίστ στους συμπαίκτες του. Πριν την Ντιναμό, ο Ιντέγε είχε 24 γκολ σε 75 παιχνίδια με τη Σοσό, ήτοι 1 γκολ ανά 2.6 αγώνες. Αντίθετα, με τα "baggies" σημείωνε γκολ κάθε 4.4 ματς, έχοντας συνολικά 7 τέρματα και μόλις 2 ασίστ σε 31 παιχνίδια. Μία φτωχότατη συγκομιδή βάσει του... πρότερου βίου του.

Ομάδα Συμμετοχές Γκολ Γκολ/ματς
Ξαμάξ 61 30 0.49
Σοσό 75 24 0.32
Ντιναμό Κιέβου 134 57 0.42
Γουέστ Μπρομ 31 7 0.22
Ολυμπιακός 42 18 0.42

Γι' αυτό το λόγο, η ιστοσελίδα " naijafootball247.com" αναζήτησε και παρέθεσε τα αίτια πίσω απ' την αδυναμία του Ιντέγε να σταθεί στο υψηλότατο επίπεδο της Premier League με τη φανέλα της Γουέστ Μπρόμιτς. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, υπήρξαν αρκετοί παράγοντες που δεν διευκόλυναν το έργο του Νιγηριανού επιθετικού.

Αρχικά, ο 27χρονος άσος αντιμετώπισε πρόβλημα με την έκδοση της visa, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χάσει ολόκληρη την προετοιμασία. Μία πολύ σημαντική παράμετρος για τη σωστή προσαρμογή ενός ποδοσφαιριστή σε ένα νέο "εργασιακό" περιβάλλον. Εκτός απ' την ψυχολογική τόνωση, το δέσιμο που αποκτάς με τους συμπαίκτες του, υπάρχει μεγάλη βελτίωση και στη φυσική κατάσταση. Τίποτα απ' τα παραπάνω δεν κατέστη δυνατό ελέω της αργοπορημένης ενσωμάτωσής του στην ομάδα λόγω των διαδικαστικών θεμάτων.

Παράλληλα, το γεγονός πως αποτελούσε την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Γουέστ Μπρομ (12.600.000 ευρώ) τον γέμισε με περισσότερες ευθύνες και μεγαλύτερο άγχος, αφού υπήρχαν πολύ μεγάλες προσδοκίες τόσο απ' τους φιλάθλους όσο κι απ' τους διοικούντες την αγγλική ομάδα. Η "γκρίνια" σίγουρα δεν αποτελεί θετικό στοιχείο για έναν ποδοσφαιριστή που έχει χάσει, χωρίς να φέρει ευθύνη, την προετοιμασία και βρίσκεται πίσω σε φυσική κατάσταση, ενώ παράλληλα ψάχνει να βρει τα πατήματά του σ΄ένα νέο περιβάλλον.

Επίσης, ένας τραυματισμός νωρίς στη σεζόν, την στιγμή που είχε αρχίσει να βρίσκει τα πατήματά του, τον πήγε αρκετά πίσω, ενώ η απόλυση του Άλαν Ίρβιν αποτέλεσε τη "χαριστική βολή". Τρεις ημέρες μετά το πρώτο γκολ με τα "baggies", ο άνθρωπος που τον επέλεξε για την κορυφή της επίθεσης, απολύθηκε. Η πρόσληψη του Τόνι Πιούλις δεν διευκόλυνε το έργο του, αφού οι δύο άνδρες δεν κατάφεραν να βρουν κοινούς κώδικες επικοινωνίας.

Παρ' όλα αυτά, το ξεκίνημα υπό τις οδηγίες του Βρετανού τεχνικού ήταν εξαιρετικό, αφού κατάφερε να σημειώσει 4 γκολ σε διάστημα έξι ημερών, το Φεβρουάριο του 2015, απέναντι στην Μπέρνλι και τη Σουόνσι για την Premier League και τη Γουέστ Χαμ για το FA Cup. Η διάταξη και συγκεκριμένα το 4-4-2 θεωρητικά θα τον διευκόλυνε, όμως το γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν πίσω απ' τον Ιντέγε και τον έτερο επιθετικό, Σαΐντο Μπεραΐνο δεν είχαν στοιχεία δημιουργίας στο παιχνίδι τους, αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα. Βέβαια ο Μπεραΐνο, χάρη στην ατομική ποιότητά του, κατάφερε να πετύχει 20 γκολ. Αντίθετα, όπως προείπαμε, ο Ιντέγε έμεινε μόλις στα 7 τέρματα.

Τέλος, το ερώτημα που θέτει ο αρθρογράφος στο τέλος του κειμένου είναι αν η Γουέστ Μπρομ, βάσει των κατορθωμάτων του Ιντέγε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, θα έπρεπε να έχει περισσότερο υπομονή με τον Νιγηριανό.

"Η υπομονή λείπει απ' το σημερινό ποδόσφαιρο. Καμία ομάδα δεν θα σε περιμένει, ειδικά στην περίπτωση που αποτελείς μεταγραφή-ρεκόρ για το σύλλογο. Η Αγγλία ήταν μία κακή παρένθεση για τον Μπράουν Ιντέγε, ο οποίος βρήκε τον εαυτό του στην Ελλάδα, αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πετυχαίνει γκολ και νιώθει ξανά χαρούμενος", ανεφέρει ο επίλογος.

Κι η πραγματικότητα είναι ότι, όπως απέδειξε η πορεία σε Ουκρανία, Ελβετία, αλλά και Γαλλία, η μεγάλη συχνότητα με την οποία στέλνει την μπάλα στα δίχτυα τη φετινή σεζόν δεν αποτελεί στην πραγματικότητα είδηση. Ο Ιντέγε είναι ένας χαρισματικός σκόρερ, με εξαιρετικό τελειώματα και ξεχωριστή ποιότητα για το επίπεδο τέτοιων πρωταθλημάτων.

Τα λέμε και στο twitter: @ilkallonas

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Εικόνες από τον σύνδεσμο του Ολυμπιακού μετά την επίθεση με χειροβομβίδα
Ιντέγε: "Από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου..."
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ