ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γιαννακόπουλος: "Ανατριχίλα στο γκολ με την Πόρτο"

Γιαννακόπουλος: "Ανατριχίλα στο γκολ με την Πόρτο"

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μίλησε στο Sport24.gr για το γκολ με την Πόρτο που το διάλεξε στα 60 καλύτερά της η UEFA, έκανε σύγκριση με εκείνο του Έκι και σχολίασε το ματς με την Γιουβέντους.

Ήταν ένα γκολ-σταθμός στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού. Το πρώτο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, απέναντι σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο, την Πόρτο και με 65.000 "ερυθρόλευκους" οπαδούς να γεμίζουν το ΟΑΚΑ και να δημιουργούν μοναδική ατμόσφαιρα.

Δεν ήταν μόνο η σπουδαιότητά του και το γεγονός ότι χάρισε στους Πειραιώτες το τρίποντο μόλις στον παρθενικό τους αγώνα στο Champions League. Ήταν και η σπάνια ομορφιά του που το κάνει ξεχωριστό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η UEFA το επέλεξε στα 60 κορυφαία στην ιστορία των διοργανώσεών της.

Ο λόγος φυσικά για το τέρμα του Στέλιου Γιαννακόπουλου απέναντι στην Πόρτο το 1997, όταν η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς επιβλήθηκε με 1-0 και μπήκε θριαμβευτικά στην διοργάνωση. Ο πρωταγωνιστής εκείνου του αγώνα, μίλησε στο Sport24.gr και θυμήθηκε εκείνες τις τόσο ιδιαίτερες στιγμές για τον ίδιο και τον Ολυμπιακό.

Μάλιστα, μας είπε πως εκείνη την ώρα έτυχε να διαβάζει την είδηση στο σάιτ μας (!) και δέχτηκε να κάνει ένα φλας-μπακ 17 ετών. Εξέφρασε τα συναισθήματά της στιγμής, είπε γιατί επέλεξε να σουτάρει από τόσο μακριά, αναφέρθηκε στο επικείμενο ματς με την Γιουβέντους, ενώ ήταν... διπλωματικός στην ερώτηση για το αν το δικό του ή του Έκι Γκονζάλες ήταν καλύτερο γκολ.

Γιαννακόπουλος: "Ανατριχίλα στο γκολ με την Πόρτο"

Για το αν θα περίμενε ότι εκείνο το γκολ θα ήταν ανάμεσα στα 60 καλύτερα της διοργάνωσης και ενώ έχουν μεσολαβήσει τόσα πολλά τέρματα, απάντησε στο Sport24.gr: " Ήταν ένα πολύ όμορφο γκολ, αντικειμενικά όπως και να το δει κανείς, από όποια ομάδα και να είναι. Σίγουρα περίμενα να ήταν ανάμεσα στα πιο όμορφα γκολ, τώρα αν θα ήταν ανάμεσα τα πρώτα 50 ή στα πρώτα 100 καλύτερα δεν τον γνώριζα, αλλά σίγουρα είναι ένας μοναδικός τίτλος τιμής για εμένα".

Όταν του ζητήθηκε να περιγράψει τις στιγμές που ακολούθησαν του γκολ, όταν ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ ήταν στο... πόδι, αναπόλησε: "Ήταν μία μοναδική στιγμή, όχι μόνο για την ομορφιά του γκολ, αλλά και για το τι σήμαινε για την ομάδα γενικότερα. Ήταν το πρώτο μου παιχνίδι, το πρώτο μου γκολ στο θεσμό και μόλις είδα όλους αυτούς τους οπαδούς να παραληρούν στο ΟΑΚΑ, δεν μπορώ να σου περιγράψω με λέξεις αυτόν τον πλουραλισμό συναισθημάτων που ένιωσα. Ίσως η λέξη που προσεγγίζει εκείνη την στιγμή πιο πολύ είναι μία: ανατριχίλα".

Στη συνέχεια, ρωτήθηκε για το πως και σκέφτηκε να σουτάρει από τόσο μακρινή απόσταση. Ήταν ένστικτο; Είδε τον γκολκίπερ μακριά από την εστία του; Ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά: "Σίγουρα η πρώτη μου σκέψη όταν ακούμπησα την μπάλα, ήταν να συνεχίσω την επίθεση σε μία πιο ορθολογική ανάπτυξη της ομάδας. Αλλά ο τρόπος που μου στρώθηκε η μπάλα, ήταν τόσο δελεαστικός, που δεν μπορούσα παρά να επιχειρήσω το σουτ. Είχα δει και τον αντίπαλο τερματοφύλακα να βρίσκεται εκτός θέσης και αυτός ήταν ένας ακόμη παράγοντας που συνέβαλε στο να κάνω το σουτ".

Του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο και για το επικείμενο ματς με την Γιουβέντους στο Φάληρο και τόνισε επ' αυτού: "Το παιχνίδι με τη Γιουβέντους είναι δύσκολο, όπως είναι όλα δύσκολα στο Champions League, Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για την πρωταθλήτρια Ιταλίας, και μία από τις ιστορικότερες ομάδες του θεσμού. Πάντως ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι μπορεί να κοιτάξει όλες τις ομάδες στα μάτια και η έδρα, το γεμάτο "Γ. Καραϊσκάκης", αποτέλεσε απόδειξη και πέρυσι ότι πολλές μεγάλες θεωρητικά ομάδες υποφέρουν".

Τέλος, για το αν θεωρεί καλύτερο γκολ το δικό του ή του Έκι Γκονζάλες, που επίσης είναι στην ίδια λίστα, είπε στο Sport24.gr: "Είναι πολύ δύσκολη ερώτηση αυτή που μου κάνεις. Δεν μπορώ να διαλέξω γιατί και του Έκι το γκολ ήταν πανέμορφο, Θα το κόψω στη μέση. Εάν έπρεπε, θα διάλεγα και τα δύο γκολ, γιατί επιτεύχθηκαν από ελληνικές ομάδες και αυτό είναι σημαντικό, Είναι εξαιρετικά σπουδαίο να πηγαίνουν οι ελληνικές ομάδες, οποιασδήποτε απόχρωσης, καλά στην Ευρώπη".

Θυμηθείτε το γκολ:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ