ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Για το άλμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός στο Ζάγκρεμπ!

Για το άλμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός στο Ζάγκρεμπ!
INTIME SPORTS

Το πλάνο νίκης του Μάρκο Σίλβα, η “δίψα” του Ιντέγε να ξανασκοράρει και το τρομερό στατιστικό της Ντιναμό που την θέλει να έχει χάσει στα τελευταία της 48 παιχνίδια μόνο από την... Μπάγερν Μονάχου.

Όποιος νομίζει ότι η Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν θα προκαλέσει προβλήματα στον Ολυμπιακό είναι βαθιά νυκτωμένος. Δεν θα φέρουμε ως παράδειγμα μόνο το γεγονός ότι στην πρεμιέρα του Champions League κέρδισε την Άρσεναλ. Στα τελευταία της 48 παιχνίδια σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη έχει χάσει μόνο μία φορά και αυτή από την... Μπάγερν στο Μόναχο! Από τον Νοέμβριο του 2014 μέχρι και σήμερα δηλαδή, ηττήθηκε μόνο στην Βαυαρία...

Αυτό κάτι λέει, κάτι δείχνει για την ποιότητα της κροατικής ομάδας. Ο Μάμιτς δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί. Την ίδια στιγμή ο Σίλβα είπε πώς δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό “φαβορί” και πώς ο κόουτς της Ντιναμό προσπαθεί να μεταφέρει την πίεση προς τη μεριά των “ερυθρόλευκων”.

Όπως και να 'χει, ο Ολυμπιακός πήγε στο Ζάγκρεμπ για να πάρει το διπλό και να κάνει το άλμα πρόκρισης. Να βάλει ουσιαστικά από κάτω την Ντιναμό, να στείλει και ένα μήνυμα στην Άρσεναλ που έχει την δύσκολη αποστολή στο Εμιρέιτς κόντρα στην Μπάγερν και να θέσει τον επόμενο στόχο που δεν θα είναι άλλος από το τρίποντο και στο Καραϊσκάκη επί των Κροατών. Αν φτάσει στους εννιά βαθμούς στην 4η αγωνιστική, τότε δεν αποκλείεται να έχει “κλειδώσει” και την πρόκριση, αν και εφόσον η Άρσεναλ δεν κερδίσει σε κανένα από τα δύο ματς την Μπάγερν, είτε στο Λονδίνο, είτε στο Μόναχο.

Απόψε (20/10, 21.45) λοιπόν παρουσιάζεται μία τεράστια ευκαιρία για τους Πειραιώτες. Ο Μάρκο Σίλβα θα έχει να πει πολλά το μεσημέρι στους παίκτες του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει δώσει για ακόμη μία φορά πολύ μεγάλο βάρος στις στατικές φάσεις. Η Ντιναμό φημίζεται για τα γκολ που βάζει από φάουλ ή κόρνερ. Φημίζεται όμως και για τα γκολ που δέχεται από “στημένα”.

Όσο για ενδεκάδα; Ο Σίλβα πάντοτε κρατάει κάποιους άσους καλά κρυμένους στο μανίκι του. Η αίσθηση που επικρατεί και με βάση τις δοκιμές που έκανε το βράδυ της Δευτέρας (19/10) στο Μαξιμίρ, ήταν ότι θα πάει με ένα σχήμα με Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβα, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνη, Σεμπά, Πάρντο και Ιντέγε. Θέση φυσικά διεκδικεί και ο Σαλίνο αντί του Μαζουακού. Να προχωρήσει και σε άλλη έκπληξη; Δεν το πολυπιστεύουν οι παίκτες.

Γενικώς το κλίμα που επικρατεί πάντως στην ομάδα είναι κλίμα... πρόκρισης. Υπάρχει γενικότερα αν όχι σιγουριά, μία αισιοδοξία ότι οι “ερυθρόλευκοι” θα τα δώσουν όλα στο χορτάρι και θα κοιτάξουν να επιβάλουν εκείνοι τον ρυθμό τους και όχι να ακολουθήσουν αυτόν της Ντιναμό.

Ο Σίλβα και ο Σιόβας είπαν ότι δεν συμβιβάζονται με τον βαθμό της ισοπαλίας. Κακός πάντως δεν θα είναι. Τουλάχιστον θα βρίσκεται πάνω από τους Κροάτες σε τυχόν ισοβαθμία και με την προϋπόθεση ότι θα τους κερδίσει στο Καραϊσκάκη.

Στο μεταξύ, δεν γίνεται να περάσει στο “ντούκου” η τρομερή αυτοπεποίθηση και ψυχολογία που έχει ο Ιντέγε. Έλεγε στους συμπαίκτες του ότι “θα σκοράρω και στο Ζάγκρεμπ”. Ήδη έχει γράψει δύο σερί γκολ το “κοντέρ” με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Λέτε να τριτώσει το καλό; Ο Νιγηριανός το πιστεύει. Αλλά τι το πιστεύει; Σίγουρο το έχει!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ