ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με νίκη στο Καζακστάν αγκαλιάζει την πρόκριση!

Με νίκη στο Καζακστάν αγκαλιάζει την πρόκριση!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται το απόγευμα (3/11, 18.00) από την Αστάνα σε έναν αγωνιστικό χώρο που έχει “μαύρα χάλια”. Καμία σχέση ο συνθετικός χλοοτάπητας του “Astana Arena” με αυτόν της Γιουνγκ Μπόις. Προβληματισμένοι οι “ερυθρόλευκοι”, αλλά και αισιόδοξοι ότι απόψε θα τελειώσουν τα ευρωπαϊκά όνειρα των πρωταθλητών Καζακστάν.

Ο Πάουλο Μπέντο είπε στη συνέντευξη τύπου ότι η ομάδα του βρίσκεται στο Καζακστάν για να πάρει τη νίκη που θα της φτάσει ακόμα πιο κοντά στον στόχο που δεν είναι άλλος από την πρόκριση. Η δε Αστάνα από την πλευρά της παίζει το τελευταίο της χαρτί και ο προπονητής της Στάνιμιρ Στοϊλοφ έκανε λόγο ακόμα και για “δίψα” των ποδοσφαιριστών του να πάρει ρεβάνς από την “τεσσάρα” του Καραϊσκάκη!

Οι “ερυθρόλευκοι” φυσικά δεν θα έλεγαν “όχι” ακόμα και στην ισοπαλία, αλλά ο Μπέντο δεν υπήρχε περίπτωση να προετοίμαζε την ομάδα του για άλλο αποτέλεσμα πέρα από το τρίποντο. Ένα τρίποντο που αν έρθει θέτει ουσιαστικά εκτός πρόκρισης την Αστάνα και φυσικά φέρνει τον Ολυμπιακό μία ανάσα από την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στο μεταξύ, ο Μπέντο παραμονή του αγώνα είπε και κάτι άλλο που έχει τη σημασία του: Ότι ναι μεν η Αστάνα δεν έχει χάσει τα τελευταία χρόνια από ομάδες τύπου Ατλέτικο Μαδρίτης, Γαλατά Σαράι ή Μπενφίκα, αλλά ξεκαθάρισε ότι η καλή παράδοση που έχουν οι Καζάκοι στο “σπίτι” τους αποτελούν ένα επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες του να φύγουν με το διπλό από την “Astana Arena”.

Και μιας και αναφερόμαστε στην έδρα της Αστάνα, οι παίκτες έπαθαν ένα μικρό σοκ με την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Τι κι αν η οροφή του γηπέδου είναι κλειστή εδώ και δύο μέρες και κατ' επέκταση δεν περνάει το... ψοφόκρυο εντός “Astana Arena”; Το κακό είναι ότι ο συνθετικός χλοοτάπητας είναι σε μαύρα χάλια.

Οι παίκτες πήραν μία πρώτη γεύση στη χθεσινή προπόνηση και άπαντες συμφώνησαν σε ένα πράγμα: Δεν έχει καμία σχέση με αυτόν της Γιουνγκ Μπόις. Είναι πολύ χειρότερος! Κι αν στην Ελβετία έκαναν ένα 20λεπτο για να προσαρμοστούν, είναι ένα θέμα πόση ώρα θα χρειαστούν για να καταφέρουν να πατήσουν γερά στα πόδια τους σε αυτόν τον περίεργο αγωνιστικό χώρο, για τον οποίο παραπονέθηκαν μέχρι και μετά το 0-0 της 2ης αγωνιστικής οι ποδοσφαιριστές της Γιουνγκ Μπόις, οι οποίοι υποτίθεται είναι μαθημένοι σε τέτοιες γηπεδικές συνθήκες.

Ο Αντρέ Μάρτινς είπε ότι δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για εκείνον και τους συμπαίκτες του το πλαστικό τερέν (σ.σ. ο ορισμός του... πλαστικού όμως!!!). Βέβαια, το είπε προτού βγει και κάνει προπόνηση. Μετά το τέλος του χθεσινού (2/11) προγράμματος θα άλλαξε άποψη. Είναι ένα θέμα λοιπόν ο αγωνιστικός χώρος και το πόσο θα επηρεάσει τους παίκτες του Μπέντο ή όχι.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα πλάνα του Πάουλο Μπέντο; Το πιθανότερο είναι να πάει με την ενδεκάδα που δοκίμασε στην προπόνηση της Τρίτης (1/11), προτού μπουν οι “ερυθρόλευκοι” στο τσάρτερ για το Καζακστάν.

Αυτό σημαίνει ότι αναμένεται ένα σχήμα με Λεάλι στα γκολπόστ, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Βιάνα και Ρέτσο στην άμυνα, τους Ρομαό και Μπουχαλάκη στα χαφ, τον Μάρτινς μπροστά τους, τους Σεμπά και Ελιουνούσι στα άκρα και τον Καρντόσο στην κορυφή της επίθεσης.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

ΑΠΟΕΛ 6 β.

Ολυμπιακός 6β.

Γιουνγκ Μπόις 4β.

Αστάνα 1β.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Με αυτή την εμφάνιση θα παίξει ο Ολυμπιακός
Με επτά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα ο Ολυμπιακός
Μπέντο: "Νίκη με την Αστάνα για την πρόκριση, μετά ο Παναθηναϊκός"
Μαρτίνς: "Θα είναι πιο δυνατή και προσεκτική η Αστάνα"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ