ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γαλλικό σενάριο για Κεμέν

Γαλλικό σενάριο για Κεμέν

Την περίπτωση του Ολιβιέ Κεμέν, του 21χρονου κεντρικού μέσου που ανήκει στη Λιόν, εξετάζει ο Ολυμπιακός σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την αναζήτηση στόχων στο θερινό μεταγραφικό παζάρι και σενάρια από την Γαλλία τοποθετούν στο μονοπάτι των Πειραιωτών τον Ολιβιέ Κεμέν.

Πρόκειται για τον 21 ετών κεντρικό μέσο της Λιόν, που το καλοκαίρι του 2013 μεταπήδησε από την U-19 της Μετς στην ομάδα U-23 της Νιούκαστλ (27 συμ., 3 γκολ, 2 ασίστ) και μετά από διετία επέστρεψε στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Τον Αύγουστο του 2015 η Λιόν δαπάνησε κοντά στο ένα εκατ. ευρώ για να πάρει τον παίκτη από την αγγλική ομάδα και τον Γενάρη του 2017 παραχώρησε τον Κεμέν στην Γκαζαλέκ Αζαξιό με τη μορφή δανεισμού.

Στο εξάμηνο που αγωνίστηκε στην Ligue 2, ο Κεμέν έγραψε 16 συμμετοχές και 4 γκολ. Ο Γάλλος (με καταγωγή από το Καμερούν) κεντρικός μέσος έχει φορέσει τη φανέλα όλων των μικρών (U-16, U-17, U-18, U-19, U-20) εθνικών ομάδων για τους "τρικολόρ".

Το συμβόλαιο του με τη Λιόν έχει ισχύ έως τον Ιούνιο του 2019 και η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είναι λίγο πάνω από το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Από το πρωί της Δευτέρας (3/7) στη Γαλλία έχει αναπτυχθεί σενάρια που θέλουν τον Κεμέν να βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού και τους Πειραιώτες σύντομα να καταθέτουν προσφορά για την απόκτηση του από τη Λιόν.

"Είναι ένας μοντέρνος χαφ, ικανός στην ανάκτηση της μπάλας μέσω πρέσινγκ, ενώ ξέρει να την προστατεύει λόγω της πολύ καλής τεχνικής που έχει. Είναι γρήγορος και παίζει γρήγορα", είχε δηλώσει ο Μπερτράν Αντουάν, τεχνικός των τμημάτων υποδομής της Μετς, σε ερώτηση για τις προοπτικές του παίκτη.

"Είναι ηγέτης και η προσωπικότητα του εμπνέει. Έχει την ικανότητα να παρασέρνει τους συμπαίκτες του και να τους βάζει στην ίδια κατεύθυνση. Είναι ένα παιδί συνεσταλμένο, έξυπνο και υπάκουο", η γνώμη του Πατρίκ Γκονφαλόν, επίσης τεχνικό στην Ακαδημία της Μετς.

Με τους Γκοναλόν και Τολισό να μετακομίζουν σε Ρόμα και Μπάγερν Μονάχου αντίστοιχα, είναι ένα ερώτημα αν η Λιόν θα παραχωρούσε έναν ταλαντούχο μέσο σαν τον Κεμέν ή θα του έδινε μια ευκαιρία τη νέα σεζόν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ