ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φράιμπουργκ - Ολυμπιακός 4-2

Φράιμπουργκ - Ολυμπιακός 4-2
INTIME SPORTS

Καμπανάκι το δεύτερο φιλικό για τον Ολυμπιακό που γνώρισε την ήττα με 4-2 από την Φράιμπουργκ. Τρομερά κενά στην άμυνα στο ξεκίνημα του αγώνα (3-0 στο 22'), καλύτεροι στο υπόλοιπο διάστημα οι "ερυθρόλευκοι". Στα θετικά το διαρκές πρέσινγκ.

Καλύτερο μάθημα ενόψει των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων δεν θα μπορούσαν να πάρουν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Αλλού για αλλού στο ξεκίνημα του φιλικού με την δυνατή Φράιμπουργκ, με αποτέλεσμα στο 22' το σκορ να έχει φτάσει στα επίπεδα του 3-0!

Το "χαστούκι" ήταν δυνατό, οι "ερυθρόλευκοι" ξύπνησαν και από εκεί και πέρα πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης. Στα θετικά η ενέργεια που έβγαλαν στο υπόλοιπο του παιχνιδιού (με διαρκές πρέσινγκ) και ιδιαίτερα στο β' ημίχρονο. Προβλημάτισαν φυσικά τα κενά στην άμυνα στο καταστροφικό ξεκίνημα αλλά και το λάθος του Κάρολ την ώρα που ο Ολυμπιακός πίεζε για το 3-2.

Ενημερώσου για τα νέα από την προετοιμασία του Ολυμπιακού μέσα από το ολοκαίνουριο SPORT 24 app για iPhone και Android. Αν δεν το έχεις "κατεβάσει", μπορείς να το κάνεις ανά πάσα στιγμή από τα App Store και Google Play.

Καθίζηση στο πρώτο μισό του ημιχρόνου

Ο Μίτσελ ξεκίνησε τον αγώνα με 4-3-3. Μέγιερι στο τέρμα, Μανωλάς, Κοντρέρας στο κέντρο της άμυνας, δεξιά ο Σαλίνο και αριστερά ο Χολέμπας. Καθαρό αμυντικό χαφ ο Φέισα, έξω δεξιά στη μεσαία γραμμή ο Σάμαρης και αριστερά ο Μανιάτης. Στην τριάδα της επίθεσης, δεξιά ο Φουστέρ, αριστερά ο Ντομίνγκες και μπροστά ο Μήτρογλου.

Φράιμπουργκ - Ολυμπιακός 4-2
INTIME SPORTS

Οι "ερυθρόλευκοι" πρέσαραν από το ξεκίνημα ψηλά ενώ είχαν και την περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους. Ωστόσο παρουσίασαν μεγάλα κενά στο κέντρο της άμυνας με αποτέλεσμα στο 22' το σκορ να είναι 3-0 με τρεις ουσιαστικά ευκαιρίες της Φράιμπουργκ. Στο 1-0 την φάση δεν μπόρεσε να καθαρίσει ο Κοντρέρας, στο 2-0 ο Μανωλάς, ενώ στο 3-0 όλη η "ερυθρόλευκη" άμυνα πιάστηκε στον ύπνο.

Επιθετικά, σε αυτό το διάστημα, ο Ολυμπιακός είχε μόνο ένα φοβερό σουτ του Σάμαρη που έδιωξε ο Σβόλοφ.

Ανέβηκε στη συνέχεια έχοντας δοκάρι και ευκαιρίες

Μετά το 3-0 ο Ντομίνγκες πέρασε στα δεξιά, ενώ στο 33' έγιναν οι πρώτες τρεις αλλαγές. Οι Γκρέκο, Τάτος, Αβραάμ πέρασαν στις θέσεις των Σάμαρη, Φουστέρ και Κοντρέρας. Το σύστημα έμοιαζε περισσότερο με 4-1-3-1-1. Αμυντικό χαφ ο Φέισα, μπροστά του η τριάδα από αριστερά Γκρέκο, Τάτος, Μανιάτης και λίγο πιο πίσω από τον Μήτρογλου ο Ντομίνγκες.

Φράιμπουργκ - Ολυμπιακός 4-2
INTIME SPORTS

Ο "Τσόρι", όπως αναμενόταν, απέδωσε καλύτερα σε αυτή τη θέση. Μάλιστα το 26' που είχε ένα καλό σουτ που έφυγε άουτ, λειτούργησε ως δεύτερος επιθετικός, ενώ στο 40' σαν 10άρι έβγαλε πολύ ωραία μπαλιά στον Μήτρογλου στην δεύτερη μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού. Είχε προηγηθεί το δοκάρι του Μανιάτη (30').

Δυνατά και στο β' ημίχρονο

Επανήλθε στο 4-3-3 ο Μίτσελ στην επανάληψη με Κάρολ στο τέρμα, σέντερ μπακ τους Αβραάμ-Σιόβα, δεξιά Παπάζογλου και αριστερά Λυκογιάννη. Μασάντο αμυντικό χαφ και μπροστά του οι Ντε Βινσέντι-Γκρέκο. Στην τριάδα της επίθεσης οι Τάτος (δεξιά), Βάις (αριστερά), Διαμαντάκος (κέντρο).

Φράιμπουργκ - Ολυμπιακός 4-2
INTIME SPORTS

Με 8 αλλαγές στην 11άδα, ο Ολυμπιακός ήταν πιο φρέσκος και συνέχισε πολύ ψηλά το πρέσινγκ. Χάρη σε αυτό, ο Τάτος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του πορτιέρο και μείωσε στο 47'. Με τους Λυκογιάννη-Βάις να συνεργάζονται πολύ καλά, οι "ερυθρόλευκοι" δημιούργησαν 2-3 καλές φάσεις για να μειώσουν και άλλο. Στο 62' πέρασαν οι Φετφατζίδης, Ιμπαγάσα αντί των Τάτου, Γκρέκο, με τον Σλοβάκο να μετατοπίζεται για λίγο στα δεξιά.

Κάρολ το έσωσε. Κάρολ το "έπνιξε".

Μέχρι το 68' η Φράιμπουργκ δεν είχε άλλη φάση πέρα από τα 3 γκολ. Είναι η στιγμή που ο Κάρολ έσωσε τετ-α-τετ για να έρθει όμως στο 71' να κάνει ένα τραγικό λάθος που δεν επιτρέπεται για την εμπειρία του (σ.σ. έχασε ανενόχλητος το κοντρόλ της μπάλας). Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση με ωραία ανάπτυξη από αριστερά που κατέληξε στο γκολ του Ολαϊτάν.

Φράιμπουργκ - Ολυμπιακός 4-2
INTIME SPORTS

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα οι παίκτες του Μίτσελ συνέχισαν τον πρέσινγκ, ενώ είχαν και πολύ καλές στιγμές για ένα τρίτο γκολ με τους Βάις, Μασάντο. Στην άμυνα χρειάστηκε 2-3 φορές η επέμβαση του Σιόβα για να μην ξεφύγει και άλλο το σκορ.

Ξεχώρισαν οι:

  • Τσόρι όταν έφυγε από τα άκρα και έπαιξε πιο κεντρικά
  • Λυκογιάννης-Βάις από αριστερά που συνέθεσαν ένα καλό δίδυμο
  • Μασάντο που "έβλεπε" γήπεδο από τη θέση του αμυντικού χαφ

Σε χαμηλές πτήσεις οι:

  • Κοντρέρας-Μανωλάς που έχουν ευθύνη για το καταστροφικό ξεκίνημα
  • Κάρολ που δέχθηκε ένα ανεπίτρεπτο γκολ

Δείτε το live της αναμέτρησης εδώ

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Σαλίνο, Μανιάτης, Φέισα, Σάμαρης, Τσόρι, Φουστέρ, Μήτρογλου.

  • Στο 33' πέρασαν οι Γκρέκο, Τάτος, Αβραάμ στις θέσεις των Σάμαρη, Φουστέρ και Κοντρέρας.
  • Στο β' ημίχρονο μπήκαν οι Κάρολ, Σιόβας, Λυκογιάννης, Παπάζογλου, Μασάντο, Ντε Βινσέντι, Βάις και Διαμαντάκος. Συνέχισαν οι τρεις που μπήκαν στο 33'.
  • Στο 62' πέρασαν οι Φετφατζίδης, Ιμπαγάσα αντί των Τάτου, Γκρέκο.
  • Στο 70' οι Σιώπης, Καραγκούνης, Ολαϊτάν στις θέσεις των Αβραάμ, Λυκογιάννη, Διαμαντάκου.

Φράιμπουργκ: Ζβόλοφ, Ζέλσον Φερνάντες, Χάνκε, Μεχμέντι, Σμιντ, Σούστερ, Μούιτσα, Σοργκ, Γκίντερ, Κλάους, Χεν.

Σκόρερ: 47' Τάτος, 73' Ολαϊτάν - 4', 22' Μεχμέντι, 16' Σμιντ, 71' Τσουκ

Μικρά-μικρά

  • Το φιλικό διεξήχθη στην αυστριακή πόλη Σρουντς, κοντά στα σύνορα με Ελβετία και Λιχτενστάιν, 128 χιλιόμετρα από το Ζέεφελντ.
  • Το συγκεκριμένο προπονητικό κέντρο το χρησιμοποιεί η Εθνική Ισπανίας.
  • Καταρρακτώδης η βροχή λίγο πριν τη σέντρα του αγώνα.
  • Η Φράιμπουργκ είχε δώσει τρία φιλικά ως τώρα με απολογισμό μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα.
  • Η πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα είναι στις 10 Αυγούστου με την Μπάγερ στο Λεβερκούζεν.
  • Με άρωμα γυναίκας το διαιτητικό τρίο του φιλικού:
Φράιμπουργκ - Ολυμπιακός 4-2
INTIME SPORTS
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ