ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φουστέρ: "Δεν έχω νέο για το αν θα μείνω"

Φουστέρ: "Δεν έχω νέο για το αν θα μείνω"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο μέσος του Ολυμπιακού, Νταβίδ Φουστέρ, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη (AUDIO).

Για περίπου μια ώρα, ο Νταβίδ Φουστέρ μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, μίλησε για την εξαετή θητεία του στο Λιμάνι, αναφέρθηκε στους προπονητές με τους οποίους έχει δουλέψει, ψηφίζοντας... Βαλβέρδε, θυμήθημε τον ερχομό του το 2010 και το τι σκεφτόταν εκείνη την περίοδο, ενώ είπε πως ακόμα δεν έχει νέο για το αν θα μείνει στην ομάδα μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Από 'κει και πέρα, αναφέρθηκε στην αγάπη του κόσμου στο πρόσωπό του, είπε πως ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει έναν μεγάλο φίλαθλο, εννοώντας τον ίδιο, ενώ αν έπαιζε κάποιος ματς απ' αυτά που έχασε η ομάδα του, θα ήταν το 3-0 με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη. Επίσης, απάντησε στο γιατί ο Ολυμπιακός δεν τα καταφέρνει όποτε παίζει στο Europa League. Τέλος, έχρισε φαβορί την Μπαρτσελόνα για την κατάκτηση του Champions League.

Αναλυτικά μίλησε στον Sport24 Radio 103,3:

Για το τι συναισθήματα έχει έπειτα από την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό: «Μετά από έξι χρόνια στον Ολυμπιακό η κατάκτηση του πρωταθλήματος φέρνει πολλά καλά συναισθήματα. Η χρονιά έκλεισε ακόμα καλύτερα με τη νίκη στο ντέρμπι.»

Για το τι έχει να θυμάται από την φετινή σεζόν: «Δεν είχα την τύχη να παίξω σε πολλά ματς φέτος, αλλά αυτό που θυμάμαι είναι το πρώτο ματς που αγωνίστηκα, τον κόσμο να φωνάζει το όνομα μου, μόλις μπήκα στον αγωνιστικό χώρο.»

Για το πως βιώνει την αγάπη που του δείχνει ο κόσμος: «Για μένα είναι το πιο σημαντικό βραβείο, η αγάπη του κόσμου, που είναι μαζί μου στα καλά και στα άσχημα. Αυτό είναι που μου μένει στο τέλος της καριέρας μου.»

Για το αν φανταζόταν όλη αυτή την αγάπη που έχει πάρει και τι σκεφτόταν όταν ήρθε στον Ολυμπιακό: «Όταν ήρθε η πρόταση από τον Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν ένα σοκ, γιατί είχα συμβόλαιο με την Βιγιαρεάλ και δεν ήθελα να φύγω. Με έπεισε όμωςτο πρότζεκτ, με έπεισε να έρθω στην μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Όταν ήρθε η πρόταση δεν περίμενα να το ζήσω όλο αυτό.»

Φουστέρ: "Δεν έχω νέο για το αν θα μείνω"

Για την πιο έντονη στιγμή που έζησε τα έξι χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα: «Δύσκολη ερώτηση. Είναι πολλές οι ωραίες στιγμές. Θυμάμαι το ντεμπούτο μου σε Ελλάδα και Ευρώπη και αν θυμάμαι κάποιο γκολ, είναι αυτό κόντρα στον Ατρόμητο.»

Για το αν του δινόταν η ευκαιρία να παίξει ένα παιχνίδι και να γυρίσει το αποτέλεσμα ποιο θα ήταν: «Ίσως από αυτά που έχασε ο Ολυμπιακός και μας πόνεσε περισσότερο ήταν με τον Παναθηναϊκό το 0-3.»

Για το τι θα κάνει του χρόνου και αν θα μείνει στον Ολυμπιακό: «Νιώθω την αγάπη του κόσμου, ακόμα και στον δρόμο, όταν περπατάω με τον γιο μου. Ανανέωσα πέρυσι για ένα χρόνο το συμβόλαιο μου και προς το παρόν δεν έχω κάποια ενημέρωση. Αν δεν υπάρχει κάτι θα πρέπει να ψάξω κι εγώ κάτι για το μέλλον μου.»

Για το αν θα πήγαινε σε άλλη ελληνική ομάδα: «Όχι!»

Για τις δύο στιγμές που έχει αφήσει στους φίλους του Ολυμπιακού, όταν σκόραρε και χτύπησε το κεφάλι του και στην περσινή φιέστα που έκλαιγε: «Θέλαμε να σκοράρουμε και μας έδωσε την ευκαιρία να συνεχίζουμε στο Europa League, το παπούτσι του Σουηδού αμυντικού βρήκε το κεφάλι μου, πόνεσα αρκετά, αλλά το γκολ μετρούσε πιο πολύ εκείνη την ώρα. Ένιωσα την συγκίνηση γιατί ήμουν με φίλους, ένιωθα την χαρά και ήταν σημαντικό αυτό, ο κόσμος φώναζε.»

Φουστέρ: "Δεν έχω νέο για το αν θα μείνω"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για τους προπονητές που έχει συνεργαστεί στον Ολυμπιακό: «Συνεργάστηκα με πολλούς προπονητές. Απ” όλους πήρα κάτι, αλλά κανείς δεν μπορεί κάτι για μένα, γιατί η συμπεριφορά μου ήταν σωστή. Αν έπρεπε να διαλέξω κάποιον, τότε αυτός είναι ο Βαλβέρδε. Αυτό με έφερε, γι” αυτόν μου άρεσε να παίζω πιο πολύ.»

Για το τι σημαίνει Ολυμπιακός για εκείνον: «Είναι το μεγαλύτερο κλαμπ, μου έδωσε τα περισσότερα. Όταν θα φύγω ο Ολυμπιακός θα χάσει έναν παίκτη, αλλά θα κερδίσει έναν οπαδό.»

Για το τι πρέπει να διορθώσει ο Ολυμπιακός στο Europa League: «Είναι δύσκολο, όλοι είχαν πολλές ελπίδες από την κλήρωση με την Άντερλεχτ. Δεν ξέρω τι συνέβη. Είχαμε κάνει καλά παιχνίδια στο Champions League. Και με την Άντερλεχτ είχαμε ξεκινήσει καλά. Το Europa League είναι εξαιρετική διοργάνωση για τον Ολυμπιακό για να προχωρήσει και να την κερδίσει. Ίσως φέτος είχαμε χαλαρώσει περισσότερο. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι αυτό. Κανείς δεν χαλαρώνει σε αυτά τα ματς. Στο Champions League σίγουρα παίξαμε καλύτερα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάει πιο μακριά, αλλά δεν ξέρω τι συμβαίνει.»

Για την διαφορά που έχει ο Ολυμπιακός με τις άλλες ομάδες στην Ελλάδα: «Δεν έχει σημασία να νικάς μόνο στα ντέρμπι, αλλά και τις μικρές ομάδες. Θυμάμαι ότι την πρώτη χρονιά, είχαμε έντονη αντιπαλότητα με τον Παναθηναϊκό, αλλά και τις πιο μικρές ομάδες τις κερδίζαμε πιο δύσκολα. Η διαφορά έχει ανοίξει και δεν μπορώ να πω εγώ τι θα κάνουν. Ο Ολυμπιακός επενδύει στις εγκαταστάσεις, ο ποδοσφαιριστής τα έχει όλα και μπορεί να αποδίδει ακόμη καλύτερα.»

Για το τι είπαν στο ημίχρονο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Πήγαμε στα αποδυτήρια, συζητήσαμε με τον προπονητή, είπαμε ότι είμαστε καλύτεροι και είπαμε κάποια πράγματα για να βγούμε και να είμαστε καλύτεροι στην συνέχεια.»

Για το ότι όταν σκοράρει ο Ολυμπιακός πάντα κερδίζει, εκτός από δύο αγώνες: «Δεν σκόραρα κόντρα στον Παναθηναϊκό και είναι απωθημένο. Σκόραραν οι συμπαίκτες μου και αυτό μένει. Η νίκη είναι που μένει.»

Φουστέρ: "Δεν έχω νέο για το αν θα μείνω"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για τον καλύτερο συμπαίκτη που είχε: «Ο Μέγερι. Τον πρώτο χρόνο μιλούσα πιο πολύ με τους Ισπανούς, λόγω γλώσσας, αλλά κάναμε παρέα στην συνέχεια και μιλάμε ακόμα.»

Για τον πιο δύσκολο αντίπαλο που είχε αντιμετωπίσει: «Είναι δύσκολη απάντηση, δεν ξέρω σε ποιο ματς αισθάνθηκα πιο άβολα, αλλά αυτό που με δυσκόλεψε πολύ, είναι με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι.»

Για την θέση που του αρέσει να αγωνίζεται: «Η θέση πίσω από τον επιθετικό, όπως την πρώτη χρονιά με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Έχω παίξει σε αρκετές θέσεις και δεν το βρίσκω αρνητικό αυτό. Είναι καλό να παίζεις σε πολλές θέσεις.»

Για το ποιος θα πάρει το Champions League: «Το φαβορί νομίζω είναι η Μπαρτσελόνα με αυτό το τρίο μπροστά, βγάζει πολλή ποιότητα.»

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ