ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φουντώνουν τα σενάρια για Τζόρτζεβιτς

Lazios Filip Djordjevic celebrates after scoring during a Serie A soccer match between Lazio and Sampdoria at Rome's Olympic Stadium, Monday, Jan. 5, 2015. (AP Photo/Andrew Medichini)
Lazios Filip Djordjevic celebrates after scoring during a Serie A soccer match between Lazio and Sampdoria at Rome's Olympic Stadium, Monday, Jan. 5, 2015. (AP Photo/Andrew Medichini) AP

Ολοένα και μεγαλύτερη η φημολογία στην Ιταλία για το φλερτ του Ολυμπιακού με τον Φίλιπ Τζόρτζεβιτς, που φεύγει από την Λάτσιο. Θέμα... Ραϊόλα η υπόθεση Βάις.

Τα υλικά με τα οποία θα χτίσει τον νέο Ολυμπιακό περιμένει ο Μπέσνικ Χάσι. Ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" ήταν ρεαλιστής στις δηλώσεις κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του.

"Οι προπονητές είμαστε λίγο περίεργοι, θέλουμε όλους τους παίκτες από την αρχή. Αυτό καταλαβαίνω ότι δεν γίνεται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αλλά καλό θα ήταν να έχουμε κάποιους παίκτες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα", υποστήριξε ο 45χρονος προπονητής δείχνοντας κατανόηση στα δεδομένα της εποχής αλλά και την επιθυμία να δουλέψει το συντομότερο δυνατό με τους περισσότερους από τους παίκτες που θα υπολογίζει για τη νέα σεζόν.

Σιώπης, Ρισβάνης, Κούτρης και Παπ Αμπού Σισέ είναι κινήσεις που στο Λιμάνι έχουν κάνει από νωρίς, ωστόσο κανείς από αυτούς δεν μπορεί να θεωρεί εαυτόν σίγουρο για το ρόστερ της επόμενης περιόδου. Ο Ολυμπιακός ψάχνει 4-5 μεταγραφές ενδεκάδας και προτεραιότητα έχουν οι θέσεις του στόπερ, του εξτρέμ και του σέντερ φορ.

Καθημερινά μια σειρά από ονόματα συνδέεται μεταγραφικά με τον Ολυμπιακό και τις τελευταίες δύο ημέρες μια υποψηφιότητα που δείχνει να "ανεβαίνει" είναι αυτή του Φίλιπ Τζόρτζεβιτς. Την Δευτέρα (12/6) αναπτύχθηκε έντονη φημολογία στα ιταλικά ποδοσφαιρικά στέκια σχετικά με την περίπτωση του Σέρβου φορ. Λίγους μήνες πριν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας του (28/9/1987), ο Τζόρτζεβιτς αναζητά το νέο κεφάλαιο της καριέρας του καθώς δεν είναι διατεθειμένος να μείνει στη Λάτσιο (76 συμ., 16 γκολ, 5 ασίστ).

Το συμβόλαιο του με την ιταλική ομάδα εκπνέει τον Ιούνιο του 2018 και οι "λατσιάλι" θα βάλουν κάποια χρήματα στα ταμεία τους παραχωρώντας τον στη διάρκεια της θερινής μεταγραφικής περιόδου. Ο Τζόρτζεβιτς είναι προϊόν των Ακαδημιών του Ερυθρού Αστέρα και μετά από ένα δανεισμό στη Ραντ Βελιγραδίου, μεταγράφηκε στη Ναντ τον Ιανουάριο του 2008. Στα "καναρίνια" έμεινε για μια εξαετία (192 συμ., 18 γκολ, 17 ασίστ) και συγκεκριμένα μέχρι το καλοκαίρι του 2014 όταν μεταπήδησε στην Λάτσιο. Είναι διεθνής με την Σερβία, με τέσσερα γκολ σε 14 συμμετοχές.

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε βρήκε τον Σέρβο να πραγματοποιεί μόλις 18 εμφανίσεις με τους Ρωμαίους και απολογισμό ένα γκολ. Είναι αριστεροπόδαρος και η μεταγραφή του μπορεί να πραγματοποιηθεί με ένα ποσό ενδεχομένως και κάτω των δύο εκατ. ευρώ (δεν υπάρχουν κάτι... τάλιρα που λένε οι Ιταλοί για έναν παίκτη που έχει αξία στα 2,5 εκατ. ευρώ και σε έξι μήνες μπορεί να υπογράψει ως ελεύθερος), ενώ η ετήσια αποζημίωση του ίδιου δεν ξεπερνά το ένα εκατ. ευρώ. Πρόκειται για περίπτωση που είναι μέσα στα οικονομικά όρια του Ολυμπιακού, την στιγμή που η φημολογία στην Ιταλία θέλει τους "ερυθρόλευκους" να προετοιμάζουν το έδαφος για την κίνηση τους. Από την πλευρά του παίκτη πάντως γίνεται λόγος για ενδιαφέρον της Τορίνο αλλά και γαλλικών ομάδων.

Η... ΜΠΑΛΑ ΣΤΟΝ ΡΑΪΟΛΑ ΓΙΑ ΒΑΪΣ

Ένα ακόμη όνομα που διατηρείται στην επιφάνεια είναι αυτό του Βλάντιμιρ Βάις, ο οποίος μάλιστα σκόραρε στην εκτός έδρας νίκη της Σλοβακίας επί της Λιθουανίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Αναμέτρηση στην οποία αγωνίστηκε ως αριστερός εξτρέμ. Από τη στιγμή που άφησε τον Πειραιά για την Λεκβίγια τον χειμώνα του 2014, ο 28χρονος ακραίος κυνηγός είχε στείλει κάμποσες φορές μήνυμα επιστροφής.

Αν κάτι μοιάζει σίγουρο το φετινό καλοκαίρι, είναι ότι ο Βάις θέλει να επιστρέψει στα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά λημέρια. Αυτός είναι ο στόχος του, προκειμένου να είναι και καλύτερα προετοιμασμένος ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στη Ρωσία. Το πρόβλημα είναι ότι τον Γενάρη του 2016 η Αλ Γκαράφα πλήρωσε κάπου στα τέσσερα εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει και το συμβόλαιο που υπέγραψε με τον σύλλογο του Κατάρ ο Σλοβακός διεθνής, εκπνέει το καλοκαίρι του 2020. Ο Βάις είχε 21 συμμετοχές και 10 γκολ φέτος, ενώ ετησίως αμείβεται με κάπου στα τρία - τρεισήμισι εκατ. ευρώ...

Γίνεται απολύτως κατανοητό ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να δώσει κάτι λιγότερο από τα μισά στον Σλοβάκο εξτρέμ για κάθε χρόνο συμβολαίου, κάτι που σημαίνει ότι η πλευρά του παίκτη θα πρέπει να πέσει στο ενάμιση εκατ. ευρώ ετησίως, ίσως και πιο κάτω. Και φυσικά θα πρέπει να βρει τρόπο να απεμπλακεί από την Αλ Γκαράφα, αφού ουδέποτε θα έμπαινε ο Ολυμπιακός στη διαδικασία να αποζημιώσει και την ομάδα. Όπου πλευρά παίκτη, σημειώνουμε το όνομα του Μίνο Ραϊόλα.

Ο σούπερ ατζέντης που κινεί τα νήματα σε τόσες και τόσες μεταγραφές κάθε καλοκαίρι, είναι αυτός που εκπροσωπεί τον Βάις και γνωρίζεται καλά με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Επί της ουσίας για να τελεσφορήσει οποιοδήποτε σενάριο επιστροφής του παίκτη, ο Ραϊόλα είναι αυτός που θα πρέπει να βάλει το χέρι του και μάλιστα για τα καλά προκειμένου το κόστος μιας τέτοιας μετακίνησης να γίνει μέσα στο οικονομικό πλαίσιο που σκοπεύουν να κινηθούν στο Λιμάνι την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Photo credits: (AP Photo/Andrew Medichini)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μην το... Χάσι στις μεταγραφές
"Η Ριέκα θέλει 5.000.000 ευρώ για Μπράνταριτς"
Με... δανεικό μείγμα στο Ζέεφελντ
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ