ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φουλάρει για Αγιού ο Ολυμπιακός

Φουλάρει για Αγιού ο Ολυμπιακός
Αγιού

Η υπόθεση του Όσκαρ Καρντόσο έχει κολλήσει -προς το παρόν- για τον Ολυμπιακό και οι ερυθρόλευκοι τρέχουν ήδη την υπόθεση του Τζόρνταν Αγιού (VIDEOS).

Κι ενώ όλα έδειχναν πως ο Όσκαρ Καρντόσο θα ταξιδέψει στην Αθήνα την Κυριακή (28/8) με σκοπό να περάσει ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει στον Ολυμπιακό, προέκυψε μία διαφορά με την Τράμπζονσπορ και η υπόθεση κόλλησε.

Τώρα αν η μεταγραφή ναυάγησε ή όχι θα φανεί τις επόμενες ώρες και αυτό γιατί η μεταγραφική περίοδος τελειώνει, οπότε στον Ολυμπιακό έχουν αρχίσει να εξετάζουν τις εναλλακτικές τους.

Ο ποδοσφαιριστής που βρίσκεται στην κορυφή της ερυθρόλευκης λίστας αυτή τη στιγμή ( ως αντι-Καρντόσ ο) είναι ο Τζόρνταν Αγιού της Άστον Βίλα.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν κάνει την προεργασία τους και ο 25άχρονος επιθετικός είναι πιθανό να έρθει με τη μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς.

Την περσινή σεζόν ο Αγιού αγωνίστηκε σε 36 παιχνίδια με τους "χωριάτες" σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 7 γκολ και 1 ασίστ στην καταστροφική χρονιά για την Βίλα που έφερε και υποβιβασμό στην Championship.

Like Father, Like Son

Ο Τζόρνταν Αγιού όπως ο πατέρας του Πελέ και ο αδερφός του Αντρέ, ξεκίνησε την καριέρα του στις ακαδημίες της Μαρσέιγ, αφού πέρασε πρώτα από ένα μικρό σύλλογο στην πόλη Λυών. Το 2009 και αφού εξέπληξε τους πάντες με τις ικανότητες του υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Μασσαλούς σε ηλικία 17 προς 18 που είχε διάρκεια τριών ετών.

Το ξεπέταγμα όμως έγινε τη σεζόν 2011-2012 και συνεχίστηκε το 2012-2013 με συνολικά 92 συμμετοχές, 17 γκολ και 11 ασίστ, αγωνιζόμενος κυρίως στα δεξιά της επίθεσης και ξεχωρίζοντας για την ταχύτητα του. Κάπου εκεί ξεκίνησαν τα πρώτα προβλήματα με τον Αγιού να έχει μειωμένη απόδοση λόγω της εξωγηπεδικής του ζωής που είχε ως αποτέλεσμα τον προσωρινό αποκλεισμό του από την εθνική ομάδα της Γκάνας.

Στο μισό της σεζόν 2013-2014 δόθηκε δανεικός στην Σοσό και την επόμενη σεζόν πήγε ως ελεύθερος στην Λοριάν, κάνοντας την πιο παραγωγική χρονιά της καριέρας του με 33 ματς, 13 γκολ και 7 ασίστ. Αυτό ήταν και το εισιτήριο του για την Premier League.

Κόστισε πολλά, έδωσε λίγα

Τον Ιούλιο του 2015 η Άστον Βίλα απέκτησε τον Αγιού έναντι 10.000.000€ με μπόνους που ανέβαζαν το ποσό κατά 2.000.000€ ακόμα. Δυστυχώς για τον ίδιο, η χρονιά αποδείχθηκε καταστροφική με την Βίλα να υποβιβάζεται στη δεύτερη κατηγορία και τον ίδιο να μετρά μόλις 7 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και 1 ασίστ.

Μέσα σε όλα αυτά στις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2015 διέρρευσαν συνομιλίες του ίδιου με τη σύζυγο συμπαίκτη του στην Γκάνα (Ατσουά), στις οποίες έγινε γνωστό πως είχαν παράνομο δεσμό για τέσσερα χρόνια!

Τελικά ο Ατσουά τον συγχώρεσε, αλλά το σκάνδαλο επηρέασε την απόδοση του και τις σχέσεις του με τους συμπατριώτες του. Φέτος, ο Αγιού έχει παίξει σε πέντε παιχνίδια με την Άστον Βίλα μετρώντας μόλις ένα γκολ.



TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ