ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φούλαμ, Μήτρογλου και στη μέση ο Ολυμπιακός

Φούλαμ, Μήτρογλου και στη μέση ο Ολυμπιακός
Μήτρογλου INTIME SPORTS

Η Φούλαμ θέλει να ξεφορτωθεί το συμβόλαιο του και ο ίδιος να μην επιστρέψει στο Λονδίνο. Ποια είναι τα δεδομένα στην υπόθεση Μήτρογλου, που για την ώρα δεν φαντάζει ρεαλιστικό το σενάριο να μείνει στον Ολυμπιακό.

Μια από τις υποθέσεις που θα κληθεί να διαχειριστεί ο Ολυμπιακός το ερχόμενο καλοκαίρι είναι και αυτή που αφορά την παραμονή ή μη του Κώστα Μήτρογλου στο ρόστερ.

Είναι γνωστό πως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ευνοϊκά για τον Έλληνα διεθνή στράικερ, τουλάχιστον όπως θα περίμενε ο ίδιος όταν υπέγραφε στην Φούλαμ τον Γενάρη του 2014. Μια μεταγραφή που στοίχισε στους Λονδρέζους περί τα 15 εκ. ευρώ, χρήματα που ουδέποτε δικαιολογήθηκαν από την παρουσία του Μήτρογλου στο "Craven Cottage".

Για διάφορους λόγους (τραυματισμός, αλλαγή προπονητή κτλ.) που δεν είναι της παρούσης, ο 27χρονος σήμερα επιθετικός δεν κατάφερε να "κολλήσει" με τον αγγλικό σύλλογο. Και λίγους μήνες μετά την μεταγραφή του στην Φούλαμ, φόρεσε ξανά τα "ερυθρόλευκα".

Το καλοκαίρι του 2014 ο Ολυμπιακός είχε καθυστερήσει χαρακτηριστικά στο θέμα απόκτησης φορ, ο Μήτρογλου έψαχνε διέξοδο, ο Μίτσελ πέταγε την σκούφια του και κάπως έτσι πραγματοποιήθηκε η επιστροφή. Φτάνοντας λοιπόν προς το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, οι Πειραιώτες καλούνται να αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι με τον Κώστα.

Όχι πως η περίπτωση είναι στο χέρι τους, κάθε άλλο, αφού τα οικονομικά δεδομένα που ισχύουν -στην παρούσα φάση τουλάχιστον- κρίνουν απαγορευτική μια τέτοια μετακίνηση. Όσο και αν στην Αγγλία επιμένουν -και έτσι είναι- πως η Φούλαμ από την στιγμή που δεν κατάφερε να διεκδικήσει την άνοδο στην Premier League επιθυμεί να απεμπλακεί από τα μεγάλα συμβόλαια, μεταξύ των οποίων και αυτό του Μήτρογλου.

Ο Ελαμπντελαουί στη λίστα του Μπίλιτς

Στο Νησί πάντως λένε την μισή αλήθεια. Γιατί πέραν της φυγής του παίκτη από την Φούλαμ βλέπουν και το μέλλον του στην Ελλάδα. Πόσο εύκολο είναι κάτι τέτοιο; Καθόλου. Οι "Cottagers" οφείλουν ουκ ολίγα ακόμη από τα 15 εκ. ευρώ στον Ολυμπιακό. Τα χρήματα που έχουν εισπράξει οι Πειραιώτες, συν τους συμψηφισμούς για τον δανεισμό του Μήτρογλου και την απόκτηση του Κασάμι, είναι λίγο παραπάνω από τα μισά που προέβλεπε η αρχική συμφωνία.

Επιπλέον ο 27χρονος επιθετικός αμείβεται με σχεδόν 2,5 εκ. ευρώ ετησίως. Πόσο ρεαλιστικό φαντάζει το ενδεχόμενο να αποσύρει ο Ολυμπιακός τις απαιτήσεις του για τα υπόλοιπα χρήματα της μεταγραφής προκειμένου να κρατήσει τον Μήτρογλου; Ακόμη και αν υποθέσουμε πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο (που δεν γίνεται - απλά για την οικονομία της συζήτησης), είναι εντελώς αδύνατο να έφτανε ο Ολυμπιακός στο ετήσιο συμβόλαιο του Έλληνα φορ.

Θα ήταν εκτός πραγματικότητας να δώσουν οι Πειραιώτες 2,5 εκ. ευρώ στον Μήτρογλου, πολύ περισσότερο την στιγμή που ο Ρομπέρτο π.χ. παίρνει τα μισά...

Επιπλέον, η Φούλαμ δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει τον παίκτη να γυρίσει στον Ολυμπιακό απλά και μόνο για να ξεφορτωθεί το συμβόλαιο του. Είναι και θέμα πρεστίζ για τον αγγλικό σύλλογο, που θα ήθελε τουλάχιστον να βγάλει ένα μέρος των χρημάτων που της έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα ο Μήτρογλου. Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι Άγγλοι, απόλυτα λογικό λαμβάνοντας υπόψιν πως συμφώνησαν να δώσουν 15 εκ. ευρώ σε μια μεταγραφή που απέτυχε παταγωδώς.

Σίγουρα ο 27χρονος στράικερ δεν θα έλεγε "όχι" στο να παραμείνει στον Πειραιά, καθώς η παρουσία του στο Λονδίνο εξελίχθηκε σε εφιάλτη. Και είναι βέβαιο πως ο Ολυμπιακός θα ήθελε να διατηρήσει στο ρόστερ του έναν Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή με την ποιότητα του Μήτρογλου και με την ελπίδα πως θα επανέλθει σε υψηλά στάνταρ απόδοσης. Για την ώρα όμως αυτό δεν μπορεί να συμβεί με τα ισχύοντα οικονομικά δεδομένα.

Και η λογική λέει πως δεν είναι εύκολο να βρεθεί η χρυσή τομή, αν και στο ποδόσφαιρο οι μεγάλες ανατροπές ακόμη και σε μεταγραφικά ζητήματα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Πάντως οι όποιες εξελίξεις στην συγκεκριμένη υπόθεση δεν θα σημειωθούν σύντομα, οπότε θα χρειαστεί αρκετή υπομονή μέχρι να υπάρξει κάτι οριστικό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ