ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φορτσάρει για μεταγραφή, πλησιάζει σε Νιλμάρ

Φορτσάρει για μεταγραφή, πλησιάζει σε Νιλμάρ

Κοντά στην πραγματοποίηση μεταγραφής, πιθανότατα για την γραμμή κρούσης, βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Εντείνονται οι φήμες για Νιλμάρ, που είναι στο Ντουμπάι και προπονείται μόνος του. Επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον από τους Πειραιώτες.

Είναι γνωστό εδώ και μέρες ότι ο Ολυμπιακός "τρέχει" για να ολοκληρώσει μια μεταγραφή πριν την πρώτη αναμέτρηση με την Αρόουκα, ώστε να προλάβει και την προθεσμία μιας αλλαγής στην ευρωπαϊκή του λίστα.

Είναι άλλωστε κάτι που είχαν παραδεχθεί και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στο περιθώριο της παρουσίασης του Πάουλο Μπέντο. Ότι αντικειμενικός στόχος είναι να πραγματοποιηθεί η προσθήκη ενός ποιοτικού ποδοσφαιριστή μέχρι την Τετάρτη (17/8) και εν συνεχεία να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας.

Τις τελευταίες ώρες γίνεται απόπειρα απόκτησης ποδοσφαιριστή, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αφορά την γραμμή κρούσης των "ερυθρολεύκων".

Και το όνομα που αναφέρεται έντονα είναι αυτό του Νιλμάρ Ονοράτο ντα Σίλβα. Του 32χρονου (14/7/1984) Βραζιλιάνου κυνηγού, με 9 γκολ σε 25 συμμετοχές με τη "σελεσάο".

Ο Νιλμάρ πράγματι είναι ένας παίκτης που έχει προταθεί και ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες έχουν κάνει επαφές με το γραφείο μάνατζερ που εκπροσωπεί τον Βραζιλιάνο στράικερ και φαίνεται να υπάρχει σημείο επαφής των δύο πλευρών. Πρόσφορο έδαφος για να γίνει μια τέτοια μεταγραφή. Αυτό άλλωστε επιβεβαίωναν οι "ερυθρόλευκοι" το πρωί της Τρίτης (16/8)!

Για την ώρα πάντως ο 32χρονος επιθετικός βρίσκεται στο Ντουμπάι και προπονείται μόνος του, καθώς ουσιαστικά έχει τεθεί εκτός ρόστερ της Αλ Νασρ, που έχει δηλώσει ως ξένους τους Αμπντελαζίζ Μπαραντά (μεταγραφικό απόκτημα από τη Μαρσέιγ), Ζιρές Κεμπό-Εκοκό και Τζόναθαν Πιτρόιπα.

Είναι λοιπόν σαφές ότι ο Νιλμάρ είναι φευγάτος από την Αλ Νασρ (έχει συμβόλαιο έως τις 30/06/2017), με την οποία πέρσι είχε 14 γκολ και 3 ασίστ σε 31 παιχνίδια, αναζητώντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Προτιμώντας να επιστρέψει στην Ευρώπη. Παρά το γεγονός ότι ο αμείβεται με περίπου 3 (!) εκατ. ευρώ ετησίως στο Κατάρ, είναι διατεθειμένος να ρίξει σημαντικά το κασέ του για να ντυθεί στα ερυθρόλευκα.

Ξαναλέμε ότι οι προϋποθέσεις για μια τέτοια μεταγραφή είναι υπαρκτές, βάσιμες, ο Ολυμπιακός επιβεβαιώνει ότι κινείται για μια μεταγραφή που θα προκαλέσει αίσθηση, ωστόσο όλα κρίνονται με το που πέσουν οι υπογραφές. Παραμένει εξάλλου μια δύσκολη περίπτωση... Ό,τι είναι να γίνει πάντως, θα γίνει το αργότερα μέχρι την Τετάρτη (17/8). Ενδεχομένως να σημειωθούν εξελίξεις και τις επόμενες ώρες, εντός της ημέρας, όσον αφορά την απόκτηση του Βραζιλιάνου φορ.

Ο Νιλμάρ σε αριθμούς

Ο Νιλμάρ σε 312 παιχνίδια στην καριέρα του μετρά 113 γκολ και 34 ασίστ. Έχει αγωνιστεί με τις Ελ Ζαΐς (11 συμ., 8 γκολ), Αλ Νασρ (31 συμ., 14 γκολ, 3 ασίστ), Αλ Ραγιάν (41 συμ., 19 γκολ), Λιόν (43 συμ., 6 γκολ, 1 ασίστ), Ιντερνασιονάλ (67 συμ., 32 γκολ, 14 ασίστ), Βιγιαρεάλ (116 συμ., 34 γκολ, 16 ασίστ), ενώ είχε ένα ανεπιτυχές πέρασμα από την Κορίνθιανς (3 συμ.) εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο το 2006.

Η μεταγραφή του από την Ιντερνασιονάλ στη Λιόν είχε στοιχίσει 6 εκατ. ευρώ, από τη Λιόν πήγε στην Κορίνθιανς με 8 εκατ. ευρώ, επέστρεψε στην Ιντερνασιονάλ και ξαναέφυγε για την Ευρώπη και την Βιγιαρεάλ έναντι 16,5 εκατ. ευρώ. Η Βιγιαρεάλ με την σειρά της τον πούλησε στην Αλ Ραγιάν έναντι 10 εκατ. ευρώ. Επόμενη μεταγραφή για τον Βραζιλιάνο στην Ελ Ζαΐς έναντι 8 εκατ. ευρώ.

Νέα επιστροφή στην Ιντερνασιονάλ και από εκεί στην Αλ Νασρ τον Ιούλιο του 2015, με τη μεταγραφή να στοιχίζει 3 εκατ. ευρώ.

Ο Νιλμάρ εν δράσει:



TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ