ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φορτούνης: "Χωρίς τη βοήθεια του διαιτητή"

Φορτούνης: "Χωρίς τη βοήθεια του διαιτητή"
Φορτούνης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Φορτούνης υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι ήταν καλύτερος από τον Παναθηναϊκό. Μιλιβόγεβιτς: "Να πιει ο κόσμος για εμάς". Τσόρι: "Όλοι είμαστε ευτυχισμένοι".

Μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ο Κώστας Φορτούνης ανέφερε: " Ο Παναθηναϊκός είναι ένας μεγάλος αντίπαλος, το έδειξε και σήμερα, όμως πιστεύω ότι δείξαμε εμείς ποια είναι η καλύτερη ομάδα. Χωρίς να μας βοηθήσει ο διαιτητής, όλη η Ελλάδα είδε ότι ήταν ο Ολυμπιακός πολύ καλός. Εγώ πίστευα μέσα μου ότι μέχρι το τέλος θα κάναμε μια φάση για να πάρουμε τη νίκη.

Όλη η ομάδα το πίστευε και ο προπονητής, που έκανε τις αλλαγές. Μας βοήθησε και ο κόσμος και με τη βοήθειά του, σκοράραμε και έγινε το 2-1. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνει τώρα και το Κύπελλο. Έχουμε περάσει στον τελικό, περιμένουμε τον αντίπαλό μας μεταξύ ΑΕΚ – Ατρομήτου και θέλουμε να πάρουμε το νταμπλ".

Ο Τσόρι ανέφερε: "Νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά στην ομάδα, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, αντιδράσαμε. Προσπαθήσαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά πάντα στα ντέρμπι είναι δύσκολα. Νομίζω ότι παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη κι όλοι είμαστε ευτυχισμένοι".

Από την πλευρά του ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς τόνισε: "Είναι μια μεγάλη νίκη, είμαι χαρούμενος, καθώς κερδίσαμε στα τελευταία πέντε λεπτά. Παίξαμε για τον κόσμο μας, κερδίσαμε για αυτούς και τώρα μπορούν να πάνε στα σπίτια τους να πιούνε κάτι για εμάς".

Ντα Κόστα: "Αφιερώνω το γκολ στους οπαδούς μας"

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μανουέλ Ντα Κόστα:

-Αν είναι η πρώτη φορά που πετυχαίνει γκολ σε ντέρμπι:

Δεν είναι η πρώτη φορά που σκοράρω σε ένα ματς ντέρμπι όπως το αποκαλούμε, είναι όμως η πρώτη φορά που σκοράρω σε ένα τόσο δυνατό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες οι οποίες μοιράζονται μία πόλη με τόση ένταση με τόσο πάθος. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που κατάφερα να σκοράρω σε ένα τόσο σημαντικό ματς και να δώσω χαρά σε όλο τον κόσμο μας. Ξέρω ότι τα ήθελαν πάρα πολύ.

- Αν είναι μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα του το γκολ που πέτυχε απέναντι στον Παναθηναϊκό:

Είναι σίγουρα μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα μου. Πράγματι, υπήρχαν τόσα πολλά συναισθήματα εκείνη τη στιγμή που σκόραρα. Δεν νομίζω ότι σκεφτόμουν κάτι συγκεκριμένο. Θυμάμαι απλά να λέω στον εαυτό μου πόσο σημαντικό είναι το να πετύχουμε ένα γκολ που θα μας έβαζε μπροστά στο σκορ, ένα γκολ που θα μας έδινε τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Υπήρχε η ανάγκη και το νιώθαμε απ’ όλο το γήπεδο να πετύχουμε ένα γκολ και χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι εγώ αυτός που το πέτυχε αν και στην πραγματικότητα δεν έχει σημασία ποιος θα σκοράρει. Νομίζω πως υπήρχε μεγάλη προσμονή συνολικά γι’ αυτό το παιχνίδι. Φαινόταν και από εμάς, θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη για τον κόσμο μας.

Χαίρομαι που καταφέραμε να το πετύχουμε σίγουρα και νομίζω ότι αποδείξαμε για ακόμα μία φορά ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

-Που αφιερώνει το γκολ που πέτυχε:

Θέλω να το αφιερώσω σε όλους τους φιλάθλους της ομάδας μας. Σε αυτούς που ήταν εδώ απόψε, σε αυτούς που παρακολούθησαν το ματς από την τηλεόραση. Ξέρω πόσο μεγάλα συναισθήματα τους γεννούν όλα αυτά τα παιχνίδια και πόσο μεγάλα συναισθήματα τους δημιουργεί αυτή η χαρά που τους δώσαμε σήμερα με αυτή τη νίκη.

Θέλω να τους πω ξανά ότι δίνουμε διαρκώς καθημερινά στην προπόνηση τον καλύτερό μας εαυτό και σε κάθε παιχνίδι προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο, με γνώμονα πάντα εκείνους. Να τους δίνουμε πάντα χαρά. Θέλω να πω σε αυτό το σημείο ότι μακάρι να τους δώσουμε χαρά και στον θεσμό του Κυπέλλου.

Και εγώ και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μου το συζητάμε συνεχώς να βρεθεί ένας τρόπος να συνεχιστεί το Κύπελλο ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε όσο μακριά γίνεται και να το κατακτήσουμε αν είναι δυνατόν. Το θέλουμε πάρα πολύ και θέλουμε πολύ να το κάνουμε για να τους δώσουμε χαρά και μέσω του Κυπέλλου.

-Ποια ήταν τα στοιχεία που είχε ο Ολυμπιακός και ανέτρεψε το κατά του σκορ και πήρε τελικά τη νίκη:

Παρότι δεχθήκαμε το γκολ νωρίς, προσπαθήσαμε και καταφέραμε να μην μας επηρεάσει. Συνεχίσαμε και κάναμε το παιχνίδι μας. Μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα να δεχθεί ένα γκολ νωρίς, όπως συνέβη και με εμάς απόψε. Όμως, οι μεγάλες ομάδες πρέπει να μαθαίνουν να αντιδρούν όταν βρίσκονται πίσω στο σκορ και αυτό κάναμε και εμείς απόψε.

Δεν τα παρατήσαμε σε κανένα σημείο του αγώνα. Είχαμε ηρεμία, είχαμε πίστη, είχαμε πολύ πάθος και έβγαινε αυτό στο παιχνίδι μας. Προσπαθούσαμε πάρα πολύ για να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα. Καταφέραμε να πετύχουμε τρία γκολ.

Το δικό μου, του Καμπιάσο και του Ιντέγε στο τέλος και το γεγονός ότι σκοράραμε τρία γκολ στο τέλος, δείχνει ότι είμαστε μία ομάδα επαγγελματική η οποία διαρκώς παλεύει με το αποτέλεσμα που θέλει να πάρει. Χαίρομαι που καταφέραμε και το πετύχαμε.

Photo credits: Action images

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ