ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φορτούνης, το νέο στοίχημα του Μίτσελ

Φορτούνης, το νέο στοίχημα του Μίτσελ
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Φορτούνης ήταν ο παίκτης του Ολυμπιακού που ξεχώρισε στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο και έδειξε πολύ καλά στοιχεία σαν κεντρικός μέσος. Προβλημάτισαν Ντουρμάζ, Ντοσεβί, ικανοποίηση για Βούρο.

Ήταν αναμενόμενο πως στην εντός έδρας αναμέτρηση του Κυπέλλου απέναντι στον Πανιώνιο , ο Μίτσελ θα χρησιμοποιούσε αποκλειστικά ποδοσφαιριστές που έως τώρα δεν είχα ιδιαίτερα μεγάλο χρόνο συμμετοχής στα ματς του Ολυμπιακού.

Η σεζόν ωστόσο είναι αρκετά επίπονη και θεωρείται δεδομένο πως σταδιακά θα χρειαστεί να συνεισφέρουν όλοι οι παίκτες του ρόστερ. Οπότε για τον Μίτσελ ήταν μια καλή ευκαιρία το παιχνίδι με τους Νεοσμυρνιώτες ώστε να τεστάρει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ρεζέρβες του ενόψει της συνέχειας.

Και ο Ισπανός τεχνικός, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν πρέπει να έμεινε ευχαριστημένος από τα όσα είδε το βράδυ της Τετάρτης (29/10) στο Φάληρο. Και δεν έχει να κάνει με το αποτέλεσμα, αλλά την συνολική εικόνα των περισσότερων ποδοσφαιριστών που ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα.

Είναι ξεκάθαρο πως δικαιολογίες υπάρχουν και μάλιστα όχι της πλάκας. Για παράδειγμα, ο Ντοσεβί ήταν έξω με θλάση για περίπου ένα μήνα και ήταν επόμενο να είναι σφιγμένος. Όμως εμφάνισε ξανά μεγάλη διστακτικότητα στο "ένας εναντίον ενός" και όποτε το αποφάσισε είχε πολύ χαμηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας. Ο Γαλλοτογκολέζος έχει καλά στοιχεία στο παιχνίδι του αλλά δυσκολεύεται αφάνταστα στην δημιουργία προσωπικών φάσεων, αδυνατώντας να φέρει ανισορροπία στην αντίπαλη άμυνα.

Κακό ματς έκανε και ο Ντουρμάζ. Ο Σουηδός μετά από ένα μίνι σήριαλ έπιασε λιμάνι το καλοκαίρι, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να προσαρμοστεί. Ο Μίτσελ τον έχει χρησιμοποιήσει σποραδικά και σε διαφορετικές θέσεις, οπότε μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο για τον 25χρονο διεθνή άσο να βρει πατήματα και ρυθμό. Έχει τεχνική και φαντασία στο παιχνίδι του, όμως είναι ανησυχητικό πως παρουσιάζει σημάδια επιπολαιότητας που τον οδηγούν σε εύκολα λάθη, όπως έγινε και απέναντι στον Πανιώνιο.

Ο Μέγκιερι ήταν σταθερός και δεν είχε ευθύνη στο γκολ. Έχει αποδεχθεί τον ρόλο του δεύτερου πίσω από τον Ρομπέρτο, θα πάρει και φέτος τα ματς του Κυπέλλου, ενώ είναι παρήγορο πως συνεχίζει να δουλεύει με αμείωτο ρυθμό στις προπονήσεις.

Ο Σαλίνο ήταν ο γνωστός δεξιός μπακ με προσήλωση στα αμυντικά του καθήκοντα και προωθήσεις με μέτρο. Ο Αυλωνίτης δεν είχε προβλήματα, ζώντας ακόμη στην νιρβάνα του γκολ που πέτυχε κόντρα στον Παναθηναϊκό, ενώ ο Βούρος ικανοποίησε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού με την συνολική του παρουσία.

Άνετος με την μπάλα στα πόδια, καλές τοποθετήσεις και 2-3 γρήγορα και έξυπνα φάουλ όταν είδε πως χάνει την φάση, ο νεαρός στόπερ δεν ζορίστηκε από τους επιθετικούς του Πανιώνιου.

Ο Γιαννούλης δεν ήταν σε καλή βραδιά, κυρίως όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι. Πήρε πρωτοβουλίες δίχως όμως αποτέλεσμα. Μια από τα ίδια για τον Μπουχαλάκη που έδειξε αρκετά βαρύς και εντελώς εκτός ρυθμού, με λάθη στις μεταβιβάσεις του. Ο Γκαζαριάν είχε καλές και κακές στιγμές, ενώ φάνηκε ξεκάθαρα επηρεασμένος από την αγωνιστική απραξία. Γεγονός που ισχύει βέβαια για τους περισσότερους συμπαίκτες του.

Βλέπει στον Φορτούνη έναν σύγχρονο κεντρικό μέσο

Αυτός που άφησε τον προπονητή του με ένα πλατύ χαμόγελο είναι φυσικά ο Κώστας Φορτούνης. Πραγματικά καλό παιχνίδι από τον 22χρονο Έλληνα διεθνή, από τα πόδια του οποίου ξεκίνησαν σχεδόν όλες οι καλές στιγμές του Ολυμπιακού στο ματς.

Πήρε πρωτοβουλίες, άνοιξε σωστά το παιχνίδι στην μεσοεπιθετική γραμμή, έδινε ρυθμό (που οι υπόλοιποι δυσκολεύονταν να ακολουθήσουν είναι η αλήθεια) και λειτουργούσε ικανοποιητικά χωρίς την μπάλα στα πόδια. Στην έως τώρα καριέρα του, ο Φορτούνης είχε αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Είτε από τον άξονα, είτε από το πλάι, ο Τρικαλινός άσος συνήθιζε να παίζει κοντά στην αντίπαλη περιοχή και να δίνει προτεραιότητα στα επιθετικά του καθήκοντα. Στο πρόσωπο του ο Μίτσελ βλέπει έναν διαφορετικό παίκτη. Ο Ισπανός τεχνικός βλέπει "ψωμί" στον Φορτούνη και ικανότητες πέρα από αυτές που είχε φανερώσει στην μέχρι στιγμής πορεία του.

Φορτούνης: "Χάρηκα που σκόραρα, με στεναχωρεί που δε νικήσαμε"

Γι' αυτό και τον προορίζει για μια διαφορετική θέση στο γήπεδο, στην οποία ο Μίτσελ θεωρεί πως ο Φορτούνης μπορεί να κάνει θραύση. Ρόλο κεντρικού μέσου με αρμοδιότητες σαν αυτές που έχουν τα σύγχρονα "8άρια" δίνει ο Ισπανός τεχνικός στον 22χρονο Έλληνα διεθνή, που για την ώρα μοιάζει να κατανοεί πλήρως τι πρέπει να κάνει στον αγωνιστικό χώρο και ανταποκρίνεται άκρως ικανοποιητικά στις ανάγκες της θέσης.

Και δίχως να περνάει απαρατήρητο το γεγονός πως πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να βοηθήσει στην εκτέλεση των στημένων φάσεων.

Σαφώς και χρειάζεται ένα ικανότερο δείγμα γραφής για να βγουν περισσότερο ασφαλή συμπεράσματα, ωστόσο το ξεκίνημα του Φορτούνη στα νέα του καθήκοντα είναι άκρως ενθαρρυντικό.

Απαραίτητη η ρέντα στον επιθετικό

Ο Δημήτρης Διαμαντάκος πήρε θέση στην κορυφή της γραμμής κρούσης του Ολυμπιακού και είχε θετική παρουσία στο ματς. Κινήθηκε μέσα και έξω από την περιοχή, θέλησε να συμμετέχει σε περισσότερους του ενός τομείς του παιχνιδιού, πήρε φάουλ, πρέσαρε τους αντίπαλους στόπερ, μπήκε στις φάσεις αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει στις δύο πραγματικά καλές φάσεις που του παρουσιάστηκαν.

Στην πρώτη του χρονιά με τα "ερυθρόλευκα" και προερχόμενος από τις Ακαδημίες της ομάδας (πριν φύγει δανεικός σε Πανιώνιο, Άρη, Εργοτέλη), είναι σαφές που ο Διαμαντάκος χρειάζεται ένα διάστημα προσαρμογής στις νέες -αυξημένες- απαιτήσεις της καριέρας του.

Και βέβαια δεν μπορεί να κριθεί από σποραδικές ή ολιγόλεπτες συμμετοχές. Σίγουρα στον Ολυμπιακό οι ευκαιρίες δεν είναι πολλές για έναν νεαρό (και δη Έλληνα...) ποδοσφαιριστή, οπότε ο Διαμαντάκος οφείλει να προσπαθεί σκληρά σε κάθε στιγμή που του δίνεται η δυνατότητα.

Και το έκανε αυτό απέναντι στον Πανιώνιο μόνο που δεν είχε την ρέντα που είναι απαραίτητη για κάθε επιθετικό. Τόσο στην φάση του 45' (ο Γιαννακόπουλος επενέβη σωτήρια στην κεφαλιά του από τα δύο μέτρα) και πολύ περισσότερο σε αυτή του 86ου λεπτού (η προσπάθεια του από πολύ δύσκολη γωνία σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Πανιωνίου), ο Διαμαντάκος είχε σωστή τοποθέτηση και εκτέλεση σε πρώτο χρόνο, όμως δεν ευτύχησε να σκοράρει.

Ένα γκολ θα έδινε έξτρα αυτοπεποίθηση στον Έλληνα διεθνή επιθετικό, που συνεχίζει καθημερινά να δουλεύει στις αδυναμίες του στις προπονήσεις στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη. Με τον Μίτσελ ικανοποιημένο από τις προσπάθειες του Διαμαντάκου, είναι δεδομένο πως ο 21χρονος φορ θα έχει κι άλλες ευκαιρίες κατά την διάρκεια της σεζόν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ