ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φορτούνης: "Πρέπει να είμαστε πάντα νικητές"

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Φορτούνης στάθηκε στη σπουδαιότητα της νίκης επί του ΠΑΟΚ, εμφανίστηκε σίγουρος πως ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ αναφέρθηκε και στα παιχνίδια της Εθνικής με την Κροατία.

Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι, επικρατώντας 1-0 του ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την 8η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο εκ των πρωταγωνιστών των "ερυθρολεύκων", Κώστας Φορτούνης μίλησε στην κάμερα της NOVA και στάθηκε στη σημασία της νίκης, εμφανίστηκε σίγουρος πως οι Πειραιώτες θα επιστρέψουν στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ αναφέρθηκε και στα παιχνίδια της Εθνικής με την Κροατία.

Επίσης, αποκάλυψε το διάλογο που είχε με τον Δημήτρη Πέλκα, αλλά και με ποιον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα αντάλλαξαν φανέλες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Για το σχέδιο του Ολυμπιακού: "Παίζαμε ένα ντέρμπι, βρισκόμασταν πίσω βαθμολογικά. Ξέραμε πως πρέπει να πάρουμε τη νίκη. Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο 20λεπτο, αλλά μετά ανεβάσαμε την απόδοσή της. Στο δεύτερο προηγηθήκαμε με μία στημένη φάση. Μετά κουραστήκαμε γιατί οι παίκτες έχουν παίξει πολλά παιχνίδια. Όμως, τέλος καλό, όλα καλά. Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας".

Για το στυλ παιχνιδιού και την πίεση ψηλά: "Όταν παίζουμε στο Καραϊσκάκη πρέπει να πιέζουμε τον αντίπαλο. Αυτό μας ζήτησε ο προπονητής και αυτό κάναμε. Κλέψαμε την μπάλα, ή αναγκάσαμε τον αντίπαλο να κάνει λάθος. Πρέπει να κερδίζουμε όλα τα ματς στο Καραϊσκάκη. Πρέπει να είμαστε πάντα νικητές".

Για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα: "Παίζαμε με την καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Σε ένα γήπεδο που άλλες ομάδες έχουν φάει έξι και εφτά γκολ. Πέρυσι η Παρί Σεν Ζερμέν έφαγε έξι γκολ. Παίζαμε απέναντι στον καλύτερο παίκτη στον κόσμο. Πολλοί είπαν πως παίξαμε πολύ αμυντικά, αλλά γινόταν διαφορετικά".

Για το ποια φανέλα πήρε: "Πήρα του Σουάρες. Ο Μποτία πήρε του Μέσι".

Για το αν είναι αμφίρροπο το πρωτάθλημα: "Σίγουρα το πρωτάθλημα είναι πιο δύσκολο. Ο ΠΑΟΚ έχει καλή ομάδα, η ΑΕΚ παίρνει καλά αποτελέσματα. Αυτές οι δύο ομάδες έχουν καλούς παίκτες. Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό και μακάρι να συνεχίσει έτσι γιατί αυτό βοηθάει να έχουμε καλή επίδοση και στην Ευρώπη".

Για το χειροκρότημα του κόσμου προς το πρόσωπό του: "Ευχαριστώ πολύ κόσμο. Κοιτάζω να δίνω και την ψυχή μου. Ήταν φανταστικός ο κόσμος. Τον θέλουμε κοντά μας. Και στις χαρές και στις λύπες".

Για το αν θα προτιμούσε να μην παίζει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη: "Δεν θα θυσίαζα να είμαι εκτός Ευρώπης για να είμαι πιο ξεκούραστος. Παίζεις με τους καλύτερους παίκτες στα καλύτερα γήπεδα. Πρώτα παίζει να κοιτάμε το πρωτάθλημα για να είμαστε εκεί. Είναι δύσκολη η διαχείριση, αλλά γι' αυτό είμαστε μεγάλη ομάδα"

Για το αν πιστεύει πως ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στην κορυφή: "Εννοείται πως το πιστεύω. Γι' αυτό βρίσκομαι σ' αυτή την ομάδα. Κάναμε μία αρχή, πήραμε το ντέρμπι. Τώρα έχουμε τον Παναθηναϊκό και πιστεύω πως όλα τα πάνε καλά".

Για την στιχομυθία με τον Πέλκα πριν απ' τον αγώνα: "Με όλους τους Έλληνες έχουμε καλές σχέσεις. Είτε παίζουν στον ΠΑΟΚ, είτε στην ΑΕΚ, είτε στον Παναθηναϊκό. Δεν μας χωρίζει τίποτα. Συζητούσαμε για την Εθνική γιατί έχουμε σημαντικά παιχνίδια μπροστά".

Για τα παιχνίδια με την Εθνική: "Στόχος είναι να περάσουμε. Το έχουμε αποδείξει πως σε τέτοια ματς είμαστε καλοί. Έχουμε απέναντί μας μία δύσκολη ομάδα. Ωστόσο, πιστεύω πως στο τέλος θα περάσουμε και θα πάμε στη Ρωσία".

Απ' την πλευρά του, ο Φελίπε Πάρντο κατά την αποχώρηση του από το "Γ. Καραϊσκάκης" σημείωσε για την αναμέτρηση: "Ήταν δύσκολο παιχνίδι, είχαμε πάθος, καλή τακτική και μπορέσαμε και πήραμε μια σπουδαία νίκη".

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: "Υπάρχει ένα παιχνίδι Κυπέλλου πρέπει να το κερδίσουμε και μετά θα σκεφτούμε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ