ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φορτούνης: "Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες να αντικαταστήσουν τον Μπεργκ"

Φορτούνης: "Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες να αντικαταστήσουν τον Μπεργκ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Φορτούνης υποστήριξε ότι το "κλειδί" για το ντέρμπι είναι να μπουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του αποφασισμένοι, ενώ εκτίμησε ότι ο Παναθηναϊκός έχει τους παίκτες για να αναπληρώσει την απουσία του Μάρκους Μπεργκ.

Μιλώντας στην κάμερα της "NOVA", ο Έλληνας διεθνής μέσος του Ολυμπιακού, Κώστας Φορτούνης, υποβάθμισε τη σημασία της βαθμολογικής διαφοράς από τον Παναθηναϊκό, ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής, ενώ όσον αφορά στην απουσία του Σουηδού επιθετικού των "πρασίνων" Μάρκους Μπεργκ, υποστήριξε ότι υπάρχουν παίκτες για αναπληρώσουν το κενό του.

Για τα νέα πρόσωπα που έπαιξαν κόντρα στην Αστάνα και τα παιδιά από τις ακαδημίες: "Για αυτό είμαστε μεγάλη ομάδα έχουμε πολύ καλό ρόστερ με παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή. Πολλά παιδιά που έπαιξαν για πρώτη φορά χθες ανταπεξήλθαν πολύ καλά. Εχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας και θέλουμε τη νίκη για πολλούς λόγους.

Είναι πολύ σημαντικό να βγάζει μια ομάδα παίκτες από την ακαδημία. Μακάρι να γίνεται αυτό σε όλες τις ελληνικές ομάδες και να προωθούνται τα παιδιά στην πρώτη ομάδα, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο".

Για το αν θα τους επηρεάσει τους "ερυθρόλευκους" η αγωνιστική κατάσταση του Παναθηναϊκού και η διαφορά στη βαθμολογία: "Όλοι μπαίνουν από την αρχή σε ένα ντέρμπι χωρίς να έχουν στο μυαλό τους διαφορά κτλ. Θα κριθεί στις λεπτομέρειες και ο καλύτερος θα κερδίσει. Θα πρέπει να το θέλουμε πάρα πολύ, να μπούμε από την αρχή ως το τέλος αποφασισμένοι, να βοηθήσει πολύ ο κόσμος. Αν γίνουν τα παραπάνω θα κερδίσουμε".

Για την ενδεχόμενη απουσία του Μπεργκ: "Είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης, σκοράρει τα περισσότερα γκολ, αλλά νομίζω πως έχουν τους παίκτες για να τον αντικαταστήσουν".

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται: "Νιώθω πολύ καλά, αυτό φαίνεται και στο γήπεδο, έχω απόλυτη ελευθερία από τον προπονητή μου και μακάρι να συνεχίσω έτσι".

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού: "Να μας στηρίξουν από το πρώτο λεπτό και να μας βοηθήσουν ακόμα και αν έχουμε κάποια άτυχη στιγμή".

Ντομίνγκες: "Δεν έχει καμία σημασία το 0-3 της Σταντάρ στη Λεωφόρο"

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού, Τσόρι Ντομίνγκες, υποστήριξε ότι η εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού από τη Σταντάρ, για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, δεν έχει καμία σημασία.

Για το περιβραχιόνιο του αρχηγού: "Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη αλλά και κάτι πολύ όμορφο. Περιμένουμε πως και πως αυτά τα ματς, είναι τα ομορφότερα και τα σημαντικότερα της χρονιάς. Θέλω να απολαύσω τη στιγμή και να κερδίσουμε".

Για τη δική του ετοιμότητα: "Είμαι εδώ και καιρό έτοιμος και περιμένω τις αποφάσεις του προπονητή, όπως και όλοι οι συμπαίκτες μου, είμαι εδώ και θέλω να βοηθήσω, ελπίζω να γίνει ένα ωραίο ματς".

Για το πώς θα βάλει σε κλίμα ντέρμπι τους νεότερους: "Δεν θα έλεγε κάτι συγκεκριμένο αλλά θα προσπαθούσα με παράδειγμα μέσα από την προπόνηση να τους δείξω ποιος είναι ο δρόμος, κάνοντας την αρχή για να δουν οι παίκτες που το ζουν για πρώτη φορά τι σημαίνει ένα τέτοιο ματς για την ομάδα μας".

Για το 0-3 του Παναθηναϊκού από τη Σταντάρ: "Λίγες ώρες πριν αρχίσει όλα ξεχνιούνται. Δεν έχουν καμιά σημασία τα προηγούμενα αποτελέσματα. Είναι κάτι πολύ σημαντικό και πας για κάτι πολύ διαφορετικό".

Για το ενδεχόμενο να απουσιάσει ο Μπεργκ: "Σίγουρα θα έχουν και άλλες επιλογές παρότι είναι σημαντικός παίκτης για αυτούς. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσουν αυτοί, εμείς συγκεντρωνόμαστε στη δική μας ομάδα".

Photo credits: Action images

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ