ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φορτούνης: "Ο Λεμονής μας έκανε ομάδα"

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐËÁÔÁÍÉÁÓ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
Φορτούνης EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Φορτούνης υποστήριξε ότι η επιλογή της διοίκησης να προσλάβει τον Τάκη Λεμονή ήταν η καλύτερη δυνατή, ενώ επεσήμανε ότι με αυτόν στην τεχνική ηγεσία ο Ολυμπιακός έγινε ομάδα. Ο 25χρονος μίλησε και για Μάριν, Μπεσίκτας και Εθνική Ελλάδας.

Το παρών στον Ραδιομαραθώνιο της UNICEF και της ΕΡΤ συμμετείχε ο Ολυμπιακός μέσω του Κώστα Φορτούνη. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής μίλησε στον αέρα της ΕΡΑ Σπορ, βοηθώντας να διασπείρει το μήνυμα προσφοράς και βοήθειας, προς τα παιδιά στην Ελλάδα και τον κόσμο, τα οποία έχουν ανάγκη! Παιδιά τα οποία υποφέρουν, παιδιά τα οποία υποσιτίζονται, τα οποία βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, παιδιά που πεινάνε. Αναφέρθηκε όμως και σε άλλα θέματα, για τον Ολυμπιακό, τον προπονητή του Τάκη Λεμονή, την εφετινή σεζόν, την Εθνική Ελλάδας και το μέλλον του.

Για τον Ραδιομαραθώνιο της UNICEF:

«Είναι τιμή για εμένα, ως ποδοσφαιριστής αλλά και ως νέος άνθρωπος, που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, ώστε όλοι μαζί να στηρίξουμε τον φετινό Ραδιομαραθώνιο της UNICEF. Δυστυχώς και στην χώρα μας, η κρίση έχει αγγίξει τις περισσότερες οικογένειες και είναι πραγματικά χρέος όλων μας να τα σταθούμε στο πλευρό τους προκειμένου να απαλύνουμε όσο περισσότερο μπορούμε τα σοβαρά τους προβλήματα και να τους χαρίσουμε μια καλύτερη προοπτική για το μέλλον.

Εμείς, η οικογένεια του Ολυμπιακού, προσπαθούμε πάντα πέρα από τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μέσα από όλες τις ενέργειες που διοργανώνει ο Σύλλογος μας, να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας και ειδικά τα παιδιά, που όπως γνωρίζετε έχουν μια ιδιαίτερη θέση στις καρδιές όλων μας. Τα τελευταία 4 χρόνια μέσα από τη μεγάλη μας συνεργασία με την UNICEF και την καμπάνια 100% έχουμε καταφέρει να εμβολιάσουμε εκατομμύρια παιδιά τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο και συνεχίζουμε υπό την καθοδήγηση του Πρόεδρου μας, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη να υλοποιούμε αυτή την τόσο σημαντική δέσμευση που έχουμε αναλάβει.

Έχουμε πάει σε πάρα πολλές εκδηλώσεις και έχουμε δει αυτά τα παιδιά. Πιστεύω ότι είναι ότι καλύτερο να βλέπουνε τα ινδάλματά τους και τους βοηθάμε πάρα πολύ όταν πάμε και τους κάνουμε επισκέψεις. Όσο μπορώ βοηθάω γιατί τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα και ειδικά απ’ όσο ξέρω από την Καλαμπάκα που κατάγομαι. Βοηθάω σε ιδρύματα, βοηθάω σε πάρα πολλά παιδιά και θέλω να πω ότι μπορεί οποιοσδήποτε να ήταν στη θέση μας, το ίδιο θα έκανε. Όσο μπορεί ο καθένας να βοηθάει, αυτό είναι το σημαντικό. Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που δεν θέλω να ακούγεται κάτι για εμένα. Ό,τι κάνω, το κάνω μέσα από την καρδιά μου και δεν θέλω να βγαίνει προς τα έξω. Αυτό που κάνω δηλαδή, το κάνω 100% και το αισθάνομαι πραγματικά».

Για την έλευση του Τάκη Λεμονή:

«Από την στιγμή που έχει έρθει ο κ. Τάκης Λεμονής είμαστε ομάδα. Ξέρουμε τι ζητάμε μέσα στο γήπεδο. Κάποιοι ποδοσφαιριστές ενεργοποιήθηκαν και έχουν βοηθήσει, γιατί κακά τα ψέματα πριν δεν ήμασταν καθόλου καλοί σαν ομάδα, αλλά αυτή την στιγμή μας έχει δώσει μία άλλη ψυχολογία. Είναι ένας πάρα πολύ καλός προπονητής, ο οποίος έχει ταυτιστεί με αυτή την ομάδα. Την ξέρει πολύ καλά και πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη επιλογή για να έρθει αυτή την χρονική στιγμή».

Για τον συμπαίκτη του, Μάρκο Μάριν:

«Ο Μάρκο είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Έχει πολύ ποιότητα με την μπάλα στα πόδια. Αυτό βοηθάει πάρα πολύ εμένα προσωπικά, γιατί όπως έχετε δει στα παιχνίδια συγκλίνει πάρα πολύ προς τα μέσα και συνεργαζόμαστε άψογα πιστεύω. Όσο περνάει ο χρόνος θα είμαστε ακόμα καλύτερα γιατί γνωρίζει ο ένας τον άλλον και είμαι αυτής της άποψης. Όσους περισσότερους έχεις στην ενδεκάδα με καλή ποιότητα, όλο και καλύτερο είναι για την ομάδα».

Για την χρονιά του Ολυμπιακού και του ίδιου:

«Εννοείται πως το να αλλάζει μία ομάδα έναν προπονητή το καλοκαίρι, δεν είναι ό,τι καλύτερο και για τον σύλλογο. Απλά ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για όλους μας. Πιστεύω ότι παρ' όλα αυτά έχουμε καταφέρει κάποια πράγματα τα οποία είναι πάρα πολύ σημαντικά. Ήμασταν στην Ευρώπη. Αποκλειστήκαμε από μία πάρα πολύ καλή ομάδα και είμαστε και στους δύο στόχους που έχουμε θέσει από την αρχή της χρονιάς. Απλά όταν η ομάδα δεν είναι καλά, σίγουρα κι εγώ είχα κάποια σκαμπανεβάσματα φέτος. Αυτή την στιγμή νιώθω πολύ καλά και με τον καινούριο προπονητή και θέλω να κατακτήσουμε το νταμπλ».

Για το αν είναι έτοιμος να αγωνιστεί ξανά στην Ευρώπη:

«Εγώ θέλω να πάω σε κάποια ομάδα, η οποία θα έχει πρώτα απ’ όλα την κατοχή της μπάλας. Γι’ αυτό και αποφάσισα να φύγω από την Γερμανία και να έρθω στον Ολυμπιακό. Αυτή την στιγμή είμαι πάρα πολύ καλά, έχω συμβόλαιο, αλλά εντάξει σίγουρα το εξωτερικό είναι ένα μεγάλο κίνητρο για οποιονδήποτε παίκτη. Αλλά θα ήθελα να πω, πως θα ήθελα να φύγω μόνο και μόνο για μία πάρα πολύ καλή ομάδα».

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της Μπεσίκτας:

«Είναι μία καλή ομάδα, αλλά θα ήθελα σαν Κώστας να φύγω για μία πιο καλή ομάδα».

Για την Εθνική Ελλάδας:

«Εννοείται πως αν η Εθνική ομάδα πάει στο Μουντιάλ θα είναι ό,τι καλύτερο για εμένα και όλους τους ποδοσφαιριστές. Είναι μία πρόκληση που το παλεύουμε συνεχώς. Μέσα στο Βέλγιο παίξαμε πάρα πολύ καλά. Έχουμε τώρα το παιχνίδι στην Βοσνία που είναι και αυτό σημαντικό. Δεν φοβόμαστε κανέναν όπως δείξαμε και στο Βέλγιο και θα πάμε εκεί στην Βοσνία μόνο και μόνο για τη νίκη, ώστε να έχουμε το προβάδισμα για την δεύτερη θέση».

Για το επικείμενο ματς της Ελλάδας με τη Βοσνία:

«Σαν Ελλάδα ξέρουμε ότι το δυνατό μας σημείο είναι η άμυνα. Και απέναντι σε μία τόσο ποιοτική ομάδα, όπως το Βέλγιο, δεν γινόταν να παίξουμε αλλιώς. Ήμασταν πίσω από την μπάλα και περιμέναμε κάποια κόντρα επίθεση που μας βγήκε. Κάναμε το γκολ με τον Μήτρογλου και στο τέλος ήμασταν άτυχοι που ισοφαριστήκαμε στο 90’. Σίγουρα μπορούμε να παίξουμε και καλύτερα, αλλά όπως έχουμε δει και άλλα χρόνια η Εθνική αυτό είχε πάντα. Ήταν πάντα συμπαγής σαν ομάδα και επί Σάντος και επί Ρεχάγκελ. Αυτό είχαμε και πιστεύω ότι αυτό γίνεται και αυτή την στιγμή με τον κ. Σκίμπε. Είμαστε μία πάρα πολύ σφιχτή ομάδα και όποτε βρίσκουμε την ευκαιρία μπορούμε να χτυπήσουμε στην κόντρα».

Για το προηγούμενο εκτός έδρας ματς με την Βοσνία:

«Ήμουν στην αποστολή, δεν είχα παίξει. Θυμάμαι την “καυτή” ατμόσφαιρα και τώρα πιστεύω θα είναι ακόμα πιο… καυτή».

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ