ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φορτούνης: "Λίγοι παίκτες μπορούν να αντέξουν τη φανέλα του Ολυμπιακού"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, το μέλλον του στον Ολυμπιακό, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε σε μικρότερη ηλικία και την φιλική του σχέση με τον Βασίλη Σπανούλη μίλησε ο Κώστας Φορτούνης στο "Fm 100 Ράδιο Ζυγός".

Στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού "Fm 100 Ράδιο Ζυγός" φιλοξενήθηκε ο Κώστας Φορτούνης, που ρωτήθηκε για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, το μέλλον του στον Ολυμπιακό, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε σε μικρότερη ηλικία και την φιλική του σχέση με τον Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το γεγονός ότι συχνά πυκνά επισκέπτεται την ιδιαίτερη πατρίδα του:

Επειδή έχω λίγες ημέρες τον χρόνο, μου αρέσει να έρχομαι στην πόλη μου και να βλέπω τους φίλους μου και την οικογένειά μου. Γεννήθηκα εδώ, μεγάλωσα και έκανα τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα. Θέλω να έρχομαι και να βλέπω τους δικούς μου ανθρώπους. Μου λείπουν οι φίλοι μου. Ποτέ δεν ξεχνάω από που ξεκίνησα. Μου αρέσει να ανεβαίνω στην Καλαμπάκα και τα Τρίκαλα.

Για το πρωτάθλημα:

Ήταν το τρίτο συνεχόμενο για μένα. Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Για μένα ήταν το πιο δύσκολο πρωτάθλημα. Αλλάξαμε πολλούς προπονητές από την αρχή της σεζόν και δώσαμε πάρα πολλά παιχνίδια. Παίξαμε στην Ευρώπη, όπου τα πήγαμε καλά. Στο τέλος δεν περάσαμε στο Κύπελλο και μας άφησε μια πικρή γεύση.

Για το γεγονός ότι το φετινό πρωτάθλημα ήταν πιο ανταγωνιστικό:

Πιστεύω ότι δεν γίνεται ο Ολυμπιακός να παίρνει πάντα το πρωτάθλημα με 10 και 15 πόντους διαφορά. Υπάρχουν και άλλες ομάδες και πιστεύω ότι είναι καλό για το ελληνικό πρωτάθλημα να μεγαλώσουν και να δούμε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Μόνο καλό θα κάνει στην Ελλάδα.

Για τα σκαμπανεβάσματα στη δική του απόδοση:

Σίγουρα, δεν γίνεται κάθε χρόνο να παίζεις στα κόκκινα. Υπάρχουν και περίοδοι που δεν θα είσαι καλός. Παρόλα αυτά μέσα από τη δουλειά προσπαθείς να βγεις ακόμα πιο δυνατός. Ήταν μια δύσκολη χρονιά και οι συνεχόμενες αλλαγές προπονητών δεν κάνουν καλό στους παίκτες. Παρόλα αυτά στο τέλος πήραμε το πρωτάθλημα και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό.

Για την Εθνική ομάδα και τον αγώνα με την Βοσνία:

Όπως είδαμε και στα τελευταία παιχνίδια, ειδικά μέσα στο Βέλγιο, η εικόνα της Εθνικής έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Είμαστε ενωμένοι και υπάρχει πάρα πολύ καλό κλίμα. Θα πάμε εκεί για να παλέψουμε και πιστεύω ότι αν κάνουμε μια καλή εμφάνιση, θα είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να προκριθούμε.

Για το αν έχει ως όνειρο να παίξει στο Μουντιάλ:

Έχω παίξει σε ένα Euro και θα τα δώσω όλα για να είμαι εκεί.

Για το αν μετάνιωσε που έμεινε στην Καϊζερσλάουτερν, όταν αυτή έπεσε κατηγορία:

Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα στη ζωή μου. Ο,τι κάνω το πιστεύω. Ήταν μια πάρα πολύ καλή εμπειρία για εμένα. Έκατσα 3 χρόνια και είδα ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο, που μόνο καλό μου έκανε. Γύρισα στην Ελλάδα απόλυτα έτοιμος να παίξω για μια μεγάλη ομάδα.

Γιατί επέλεξε να γυρίσει στην Ελλάδα και να παίξει στον Ολυμπιακό, στον οποίο μάλιστα στην αρχή πέρασε δύσκολα:

Πολλοί είπαν διάφορα, άκουσα και εγώ πολλά. Στην αρχή ο προπονητής δεν με πίστεψε. Ήμουν σίγουρος, όμως, ότι από τη στιγμή που έφυγα από το εξωτερικό και ήρθα στην Ελλάδα θα έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα. Το όνειρό μου ήταν να παίξω στον Ολυμπιακό. Όποιες δυσκολίες είχα τις ξεπέρασα. Με βοήθησε η οικογένειά μου και χαίρομαι που παίζω γι’ αυτή την ομάδα.

Για το μέλλον του:

Αυτή τη στιγμή νιώθω πολύ καλά στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό. Όλοι μου συμπεριφέρονται πάρα πολύ καλά. Είμαι σημαντικός παίκτης για την ομάδα. Ευχαριστιέμαι το ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι θα φύγω στο εξωτερικό μόνο για μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Αν έρθει κάποια πολύ καλή ομάδα, τότε θα μιλήσω με τον Ολυμπιακό. Αυτή τη στιγμή έχω συμβόλαιο μέχρι το 2021. Νιώθω πολύ καλά και έχω την οικογένεια κοντά μου. Θα φύγω μόνο για μια καλή ομάδα που θα με ευχαριστεί εμένα, αλλά και τον Ολυμπιακό.

Για την πίεση που νιώθει ένας παίκτης που παίζει σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός:

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα, που έχει απαιτήσεις και περιμένουν από έναν παίκτη τα μέγιστα. Σίγουρα είναι δύσκολο και σε κάθε αποτυχία τα ακούει και αυτός όπως και οι άλλοι. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι μέσα από αυτές τις αντιδράσεις πρέπει να βγεις ακόμα πιο δυνατός. Πρέπει να παλέψεις και να δουλέψεις στην προπόνηση για να τα ξεχάσεις όλα. Το να παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πιστεύω ότι λίγοι παίκτες μπορούν να αντέξουν αυτή τη φανέλα.

Για τα επεισόδια που γίνονται και αν τον κάνουν να θέλει να φύγει από την Ελλάδα:

Έχουν περάσει πολλές τέτοιες σκέψεις από το μυαλό μου, ειδικά όταν γίνονται επεισόδια και βρίσκομαι εγώ στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει να τα προσπερνάς και να κοιτάς τη δουλειά σου.

Για το γεγονός ότι όταν ήταν μικρός βρέθηκε στην Ακαδημία του Ολυμπιακού:

Ήμουν 14 ετών. Έμεινα για ενάμιση χρόνο στην Ακαδημία. Ήταν δύσκολο για μένα σε τόσο μικρή ηλικία να φύγω από την οικογένειά μου και να πάω να μείνω μέσα στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη. Ήταν δύσκολη η συμβίωση με άλλους παίκτες. Ήμασταν πάρα πολλά άτομα. Ήταν δύσκολα γι’ αυτό και είπα στον πατέρα μου να φύγω. Έφυγα και πήγα στην Ακαδημία της Δήμητρας και μετά πήγα στην Γ’ Εθνική στον ΑΟ Τρίκαλα.

Για το γεγονός ότι παρακολούθησε τον αγώνα της Ρεάλ με την Ατλέτικο με φανέλα της μπασκετικής Ρεάλ:

Ναι, ήταν του Γιουλ. Μου την έχει δώσει ο ίδιος.

Για το γεγονός ότι πηγαίνει συχνά στο ΣΕΦ:

Πάω στο ΣΕΦ, γιατί μου αρέσει να τους βλέπω και μου αρέσει το μπάσκετ. Μικρός ξεκίνησα από το μπάσκετ και μετά πήγα στο ποδόσφαιρο.

Για το αν έχει σχέσεις με τους παίκτες της μπασκετικής ομάδας:

Έχω πολύ καλή σχέση με τον Σπανούλη, που είναι από την Λάρισα. Τον ξέρω πολύ καλά. Βγαίνουμε για καφέ και είμαστε πολύ φίλοι. Θα χαρώ να πάρουν το ευρωπαϊκό φέτος που θα γίνει στην Πόλη. Ήμουν μέσα στο τελευταίο παιχνίδι με την Εφές και όπως προείπα μακάρι να κερδίσουμε το Final 4.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ρεμί Γκαρντ, η επιστροφή!
Θέλουν να κρατήσουν Άντονις και Μαρτίνες οι Σίδνεϊ Γουόντερερς
Οι οκτώ που... πάνε Ζέεφελντ
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ