ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φόντακας, Νικόλας, Αλέκος, Κώστας

Φόντακας, Νικόλας, Αλέκος, Κώστας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Φορτούνης ήταν αναμφίβολα ο πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς το όνομά του γράφτηκε δίπλα σε μεγαθήρια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο 24χρονος άσος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, με 18 γκολ, χαρίζοντας στην ομάδα του ακόμη μια πρωτιά στις στατιστικές κατηγορίες, τις οποίες σάρωσαν φέτος οι ερυθρόλευκοι.

Πρόκειται για τον 8 ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού ( μόλις 4ο Έλληνα!), στην ιστορία της Α’ Εθνικής που παίρνει τον τίτλο αυτό! Είχαν προηγηθεί οι Σιδέρης, Αναστόπουλος, Αλεξανδρής, Ζιοβάνι, Γκαλέτι, Μιραλάς και Τζιμπούρ.

Μάλιστα, έγινε ο πρώτος μετά από 14 χρόνια Έλληνας του Ολυμπιακού που αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ. Ο προηγούμενος ήταν ο Αλέκος Αλεξανδρής, ο οποίος το 2002 είχε τελειώσει τη χρονιά με 19 γκολ.

Ανεξαρτήτως ομάδας, Έλληνα πρώτο σκόρερ είχαμε να δούμε από το 2007, όταν είχε αναδειχθεί ο Νίκος Λυμπερόπουλος της ΑΕΚ.

Σημειώστε επίσης ότι η κορυφή στον πίνακα των σκόρερ βάφεται κόκκινη για 15 φορά. Το ρεκόρ το έχει η ΑΕΚ με 20 φορές δικό της πρώτο σκόρερ, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι πλέον στην 3 θέση με 14 φορές.

Ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος έχει σημειώσει 28 γκολ στην Σούπερ Λίγκα (τα 27 με τον Ολυμπιακό και ένα με τον Αστέρα Τρίπολης), άγγιξε και το ρεκόρ των ασίστ, αφού έφτασε τις 12, με τον ρέκορντμαν Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς να μετράει 15 την περίοδο 2002-03.

Ερυθρόλευκη πολυφωνία

Ο Μπράουν Ιντέγε είναι ο δεύτερος σκόρερ του Ολυμπιακού με 10 γκολ. Ο Νταβίντ Φουστέρ σκόραρε για 3 φορά φέτος. Ο Ισπανός, ο οποίος είχε σημειώσει δύο γκολ στο εντός έδρας 3-0 επί της Βέροιας, είναι ο μοναδικός παίκτης του Ολυμπιακού που ήταν παρών και στα 6 συνεχόμενα πρωταθλήματα! Στο πρωτάθλημα έχει 29 γκολ σε 110 συμμετοχές και συνολικά 46 σε 168 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη).

Όσο για τον Κασάμι, σκόραρε πρώτη φορά μέσα στο 2016. Το προηγούμενο τέρμα του ήταν τον περασμένο Σεπτέμβρη, στο 5-1 σε βάρος του ΠΑΣ Γιάννινα.

Δεύτερο γκολ και για τον Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος είχε κρίνει με δικό του γκολ του ματς με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη στις 7 Φεβρουαρίου (1-0).

Photo Credits: Action Images

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ