ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Φινάλε για την Κ-17 του Ολυμπιακού στο "Future Cup"

Φινάλε για την Κ-17 του Ολυμπιακού στο "Future Cup"

Με ήττα από την Ζάλτσμπουργκ ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του, στο σπουδαίο τουρνουά "Future Cup" που διοργάνωσε ο Άγιαξ στο Άμστερνταμ.

Την 8η θέση στο σπουδαίο τουρνουά "Future Cup" που διοργάνωσε και φέτος στο Άμστερνταμ ο Άγιαξ κατέλαβε η Κ-17 του Ολυμπιακού.

Οι Έφηβοι αν και προηγήθηκαν με 1-0 (Τσιριγώτης 21') στον αγώνα κατάταξης της Δευτέρας (28/3) για τις θέσεις 7-8 δέχτηκαν στη συνέχεια δυο γκολ από την Ζάλτσμπουργκ και δεν απέφυγαν την ήττα.

Ο Ολυμπιακός αν και έχασε και τα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε απέναντι σε Άντερλεχτ, Μπενφίκα, Μπαρτσελόνα, Ζάλτσμπουργκ, κέρδισε πολύτιμες εμπειρίες οι οποίες θα της φανούν χρήσιμες και στο Πρωτάθλημα αλλά και στα επόμενα χρόνια.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Δημήτρης Μαυρογενίδης σημείωσε:

"Το μόνο σίγουρο είναι ότι κερδίσαμε πολλά από αυτό το τουρνουά. Τα παιδιά πήραν παραστάσεις σε ένα από τα καλύτερα τουρνουά του κόσμου και είδαν πόσο απέχουν από αυτές τις ομάδες.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλη απόσταση και θα πω και πάλι πως εάν η ομάδα ήταν πλήρης θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Στο τελευταίο παιχνίδι μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη αλλά υπήρχε κούραση στα παιδιά.

Σίγουρα τα αποτελέσματα δεν μας ικανοποιούν αλλά είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Αυτά τα παιχνίδια ήταν σεμινάρια για τους ποδοσφαιριστές μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό που η Ακαδημία του Ολυμπιακού δίνει το παρών σε τόσο μεγάλα τουρνουά".

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Νίκας, Χατζηχρήστου (Αμπάρα), Παπαδογιωργάκης, Γιανναράκης, Ορφανίδης, Πέιος, Τσιμπούκας, Τσερκώνης (Κατσούκης), Φλέγκας (Βαλοτάσιος), Χατζηιωαννίδης (Μανωλάκης), Τσιριγώτης.

Η αποστολή του Ολυμπιακού επιστρέφει το βράδυ της Δευτέρας από το Άμστερνταμ.

Τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου η Ακαδημία

Την Παγκόσμιο Ημέρα Θεάτρου τίμησαν την Κυριακή (27/3) οι ποδοσφαιριστές της Ακαδημίας του Ολυμπιακού. Τα παιδιά της Κ-13 και της Κ-14 μαζί με τους προπονητές τους κ.κ Παπαπαναγή, Παπακωστούλη επισκέφτηκαν το Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" και παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση "Ομήρου Ιλιάδα".

Η παράσταση που έχει γράψει και σκηνοθετήσει η κα Κάρμεν Ρουγγέρη πραγματεύεται τον Τρωικό Πόλεμο και παρουσιάζει με ωραίο τρόπο όλα τα πρόσωπα του. Τον Αχιλλέα, την ωραία Ελένη, τον Έκτορα, τον Πάρη, τον Μενέλαο, τον Αγαμέμνονα και όλους τους άλλους ήρωες του έργου του Ομήρου.

Το έργο απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των μικρών ποδοσφαιριστών, ενώ μετά από την ολοκλήρωση της παράστασης όλοι ανέβηκαν στη σκηνή για να συγχαρούν την κα Ρουγγέρη και τους ηθοποιούς και παράλληλα να μιλήσουν μαζί τους για αυτά που τους εντυπωσίασαν.

Η Ακαδημία του Ολυμπιακού δεν δίνει βάση μόνο στην ποδοσφαιρική εκπαίδευση των νεαρών μελών της αλλά ρίχνει μεγάλο βάρος στην μόρφωση τους, μέσα από το σχολείο αλλά και την επαφή με τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Φινάλε για την Κ-17 του Ολυμπιακού στο "Future Cup"

Κούπα στην Αριζόνα για τη Σχολή Καλιφόρνιας

Την κορυφή στο "Phoenix Cup College Showcase", που διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Αριζόνα, κατέκτησε η Κ-16 της Σχολής του Ολυμπιακού από την Καλιφόρνια.

Με προπονητές τους Κώστα και Γιάννη Φρουσιάκη, η Σχολή του Ολυμπιακού κατέκτησε αήττητη το δυνατό τουρνουά του Φοίνιξ, δείχνοντας την δυναμική της. Στην πορεία προς τον τελικό ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 2-1 της Arizona AZSC Thunder, με 1-0 της Escondido Heat Premie ενώ αναδείχθηκε ισόπαλος (3-3) με την Elite FC Asylum.

Έτσι η Σχολή του Ολυμπιακού κατέλαβε την 1η θέση στον Α' όμιλο με 7 βαθμούς και στον τελικό επικράτησε με 1-0 της νικήτριας του Β' ομίλου και έως τότε αήττητης (3/3 νίκες), Vista Strom BU.

Φινάλε για την Κ-17 του Ολυμπιακού στο "Future Cup"

Κ-14: Ολυμπιακός-ΓΣ Πανιώνιος 3-2

Σε αγώνα για το "Θουκυδίδειο", που διεξήχθη το Σάββατο (26/3) στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη, η Κ-14 του Ολυμπιακού επικράτησε με σκορ 3-2 της Κ-15 του ΓΣ Πανιώνιος.

Η ομάδα του Γιώργου Παπακωστούλη αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 28', πέτυχε την ανατροπή με γκολ των Σουρλή (46'), Γούλα (53'), Γαβαλά (58') και απλά στο φινάλε δέχτηκε και 2ο γκολ.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Ηλιάδης, Πανιάς, Τιμολέων, Κεραμίδας, Τσάβος, Γούλας, Μούκα, Σουρλής, Παπαγεωργίου, Γαβαλάς, Τόλιος/ Μιχαλόπουλος, Παχατούρας, Σκάντζας, Καψιώτης, Παλαιολόγος, Τσούμπας, Αντωνόπουλος, Ιακωβίδης, Θεοδωρόπουλος, Αλεξανδράκης, Τζανετής, Καλαντζής.

Related content

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ